Categories
Betraktelser & Berättelse

Dags

Det är dags att stänga butiken och släcka. De eviga kvarsittarna knackar på och snart följer väl deras stränga lärare med också. Natten är inte den ensamme programmerarens kontorstid. Andra behöver stolarna och borden till sina sysslor hela vägen in i evigheten.

Så därför vandrar jag upp för trapporna. Bok (tjock och tung) finnes bredvid sängen. Den tröttes sömn att sovas sedan efter ett kapitel eller två blivit lästa ur den.

Mer begär inte enkel människa.

Categories
Betraktelser & Berättelse

En ignorant

Nelly nyvaken

Jag tar den där sprutan. Femman. Ja och det är ju ingen konst. Sen åker jag hem. Jobbar. Det är ovanligt lugnt. På lunchen upptäcker jag att telefonen är satt på “stör ej“. Inser att detta borde bli en vana framöver. Sicken lugn förmiddag! Så enkelt att ordna.

Fast har en del att gotta mig i nu så jag hade kanske inte brytt mig om den där telefonsignalen och plingen i alla fall. Man kan ignorera. Man får faktiskt det.

Hämtar paket på utlämningsstället. Tempo heter det numera. Men ICA tänker man och kommer att tänka så länge ännu. Gamla hundar… Men reservdelar till Hulken. Pelletsbrännaren behöver ganska mycket kärlek och skall få det nu då. Återstår gör sen att se om man kan få tag på pellets till rimligt pris. Troligen inte. Men när “att frysa” ligger i ena vågskålen kan ett ganska stort mått av orimlighet accepteras för de flesta.

Har med åren mer och mer insett värdet av en kram. Insikter finns att hämta överallt om man vill ha dom. Men kramar är definitivt underskattade. Stora boken om sex finns det väl ett helt bibliotek fyllt med någonstans. Men Stora boken om kramar. Nope inte många sådana. Underskattat. Helt klart.

Dricker kaffe och äter vindruvor. Skär sig lite. Men bortser man från det så är båda goda. Så de tar nog slut. Det i koppen och det i skålen. Utan att jag behöver säga usch.

Jobba.

Huj!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Höstspruta

person getting his blood check
Photo by Pranidchakan Boonrom on Pexels.com

Spruta fem om en timme. “Höstdos” heter den visst i år. Olika namn varje år. Vilket väl är lite av definitionen på ett nytt år också. Lika bra det. Överlevt fyra har man gjort. Får se om det bli femte gången gillt. Men man tar också sådant med jämnmod. Numera.

Bara skröpliga gamlingar får den här. Man skall vara pensionär minst. Ja och så är det kanske med kroppen även om huvudet ännu inte har fattat hur det är ställt. Vilket väl iof säger en del om huvudet också.

Löningsdag. Räkningar betalda. Kvar står vi. Jag tror att kontobalansen skall räcka till lite mat också. Kan man begära mer?

Låt dagen dra igång. Det finns en värld att förändra.

Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Hälsingemusik