Categories
Swedish

QR codes | Dan Hollick ??

Ever wondered how a QR code works? No, me neither but it’s low-key fascinating.(Warning, there is some extremely nerdy shit here.? )

Source: QR codes | Dan Hollick ??

Categories
Swedish

(209) Drone in storm – Ciara – Saint-Malo in France – YouTube

Categories
Betraktelser & Berättelse

Passar det?

Passar det? Alltid den första testet när nya kort anländer. Den här gången gjorde det det. Man kan andas ut.

Till slut skall det hör bli en trådlös CAN4VSCP gateway. Krävs lite mer programmering bara. VSCP tcp/ip link interface, UDP, MQTT, BLE över wifi. OTA uppdaterbar såklart.

Egentligen är väl denna enhet mer intressant för massorna. Ett kort som ger ett TTL serie interface till HAN P1 porten på moderna elmätare. Kan anslutas direkt till en USB adapter. Jag kommer att sälja både ett omonterat kort, ett monterat kort och USB adapter som passar. Pris några tior. Återkommer om det. Min writeup om installationen av vår nya smarta elmätare har förresten varit omåttligt populär. Allt kanske ändå inte blir till sand när man tänker efter.

Korten kommer från jlcpcb som jag är oerhört nöjd med. Får inte en krona av dom för att säga det.

Categories
Swedish

T som i Thor

Lite försenad efter rakning, hårtvätt och allmänt slöande äntrar jag kontorer. “Hej kontoret” undslipper mig och ler över känslan och det absurda i att säga så. De här lokalerna älskar jag som en livstidsfånge älskar sin cell. Måste få uttryck för det. Därav hälsningsfrasen. Uteblir känslan som finns där på morgonen är det dags att se sig om efter annat. Ättestupan kanske? Eller New York. Samma?

Dagen innehåller inga märkvärdigheter. Det är så de flesta dagarna i åtminstone mitt liv ser ut. Ja och det känns OK att det är så. Jodå, jag är fortfarande ute på mitt mission att förändra världen. Aldrig ge upp var det eller hur?

Så det är bara att säta sig med sin nybrygda tekopp framför skärmarna och ta sig igenom mailboxen med meddelanden från andsra tidssoner där man inte sover när vi sover. Ja och sen starta upp… nehej det behövs inte… utvecklingsmiljön är redan uppstartad. Det är bara att knappa vidare där man slutade. Men dagen kommer antagligen också innehålla lite lödning. Lödrök! Ljuvligt! Men säkert dödligt.

Så det är väl bara att köra igång. Det med en stilla förhoppning geggigt flytande i luften om att telefoner håller sig tysta.Man vill in i det där flödet. Zonen som en kamrat träffsäkert kallar den. Ett bra ställe att befinna sig på. Bra i alla fall om man tar sig ut därifrån ibland och lyssnar på fåglars sång och kysser tångdoftande hav och inser att det är utanför det där som verkligheten finns. Jodå!

Liksom.