Categories
Betraktelser & Berättelse

Helst

possible written on a chalkboard
Photo by Towfiqu barbhuiya on Pexels.com

Det skall bli hårdrock ikväll. Glada Hudik Summer Week (GHSW). Det blir Second Place och kanske några band till. Vi får se hur många akter en trött gammal gubbe orkar headbanga till. Oftast ganska snurrig redan innan man börjar headbanga nu för tiden och bör väl kanske inte addera till redan existerande snurrighet.

Annars regnar det. Har dock inte varit några studiosessioner trotts två låtar i röret. Annat har kommit i vägen. Som sig bör alltså när man lever med långa “att göra” listor som skall betas av. Förhoppningsvis blir det ett och annat regnväder till mellan solstrålarna som ger tid för sådant där hobbyarbete.

Men snart bara en vecka kvar av semestern. Tiden går snabbt. “Upplevs” är väl det rätta ordet där. Men det är som det är. Allt är som värst när tiden upplevs stå stilla. Allt annat är av godo. Tro mig!

Klippa gräs borde man. Måste hitta en tvåtimmarslucka mellan regnskurar där det finns tillräckligt med tid innan för att solen skall torka upp gräsmatta. Lite brist på sådana “tvåtimmar” i år liksom. Men man överlever ändå. Myggen och knotten också som såklart älskar långt gräs.

Myrinvasion i köket veckan. Tusentals. Jag som helst inte dödar en enda myra fick ladda kanonerna med giftiga preparat tillsammans med K och tillsammans gav vi oss på de stackarna (passande ord f.ö.). Tror vi har vunnit åtminstone den första striden. Men dom är ju fler än oss så tar inte ut någon seger i förskott.

Imorgon begravning av en väns mamma. Inget roligt “event”. Men hon var oerhört snäll och trevlig under vår uppväxt. Värd alla respekt. Jag använder ett gitarrband som hon gjort på min favoritgitarr.

Nåja. Liv. Glädje och sorg i jämn blandning. Har jag talat om att jag tror på jämvikten som den viktigaste universella lagen. Allt strävar ditåt. Kaos. Inte ordning. Tål att tänka på.

Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

“Blir det en hit?”

En vän brukar fråga “blir det en hit?”. Men jag vet aldrig vad man svarar på sådant. Har för lite av den där tävlingsmänniskan i mig som har en stor längtan av att stå högst upp på pallar. Som behöver medaljer om halsen. tidningsrubriker och applåder. Jag är nöjd med sekunder, minuter, timmar, halvdagar när jag får göra något som bara är mitt och ingen annans. Där kravlösheten styr. Jag kan bli helt uppfylld av tid i “studion”. Jo av att skriva och av att programmera också. Men mest av tiden i “studion”. Det händer något med mig där. Har alltid gjort. Tror ibland att det är en ängel sätter sig på min axel när jag sitter där, en som viska saker i mitt öra. Det närmaste jag kommer han/hon/det/gud alltså i mitt synnerligen oreligiösa liv.

Så nope. Nej. Det blir ingen hit. Och skulle någon låt bli det så skulle mitt liv bli förstört. Allt det jag gillar skulle bli utbytt mot prestationsångest och krav. I min ålder bör man för länge sedan ha insett att det man en gång var beredd att sälja sin själ för inte är värt ens en enda liten tanke av längtan. Att det man trodde var guld egentligen bara är grus.

Categories
Böcker

Senast lästa bok (Sly)

Sly av Sara Strömberg

En perfekt regnvädersdeckare.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Böcker

Senast lästa bok (Glömda om söndagen)

Glömda om söndagen av Valérie Perrin

En riktig sköning till bok som jag verkligen kan rekommendera. Perrins debut. Tänk att kunna skriva såhär!

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Den gamla damen

Den gamla damen levererar i år igen. Tidigt. Mängder av de sötaste, godaste, somrigaste, härligaste körsbär man kan önska sig. Hon är, med ålderns rätt, det skall sägas, rätt illa åtgången. Körsbärsträd är som människor. Lever en mansålder. Ja lite till om de har tur. Jag en enkel gubbe på en kulle känner stor tacksamhet att få dela kullen med den gamla damen och få smaka hennes sötma under några decennier av ett liv.

Jodå. Javisst. Vi delar skörden med fåglarna. Både skator, björktrastar och koltrastar gillar de söta röda bären. Självklart måste alla få sin del av skörden. Egoisterna och “jag skall ha allt” personerna är universums avskum. Det är sorgligt att mänskligheten har fått så mycket av den egenskapen i sin genuppsättning. Det enda jag kan tänka är en utvecklingsfördel med just den egenskapen gentemot andra är att vi när vi blivit för giriga är självförgörande. Bort med dom. De har för stor belastning på ekosystemet för att få finnas liksom.

Använder alltså lite av dagen till att stoppa in röda, solmogna körsbär i munnen. Men äter lite glass och dricker kaffe ute i solen också. Ja och fixar lite annat som behöver fixas. Det enkla livet fortgår.

Imorgon står det regn på alla skyltar. Alltså tänker jag “studio“. Vi får väl se hur det blir med det. Men K säger att hon tänker “sy” så det är en trolig utveckling under morgondagen. Lämna mig i fred gäller alltså. Som om nu det skulle behöva upprepas numera här på kullen.

Egentligen skulle man åkt till Leksand och lyssnat på Staffan Hellstrand & Co ikväll. Men nu blev det inte så. Ungnsbakad potatis var det som fick allt att tippa över mot att stanna hemma. Fast konceptet i Leksan är finfint. Lite extra gemenskap på scen med alla artister på plats och lite mer prat mellan och om låtarna. Dessutom fri entré så tillvida att du betalar det du tycker det är värt. Bra koncept tycker jag. Fler kan gå. Kräver naturligtvis sponsorer. Men där tycker jag lokala företag skulle kunna ställa upp i högre utsträckning även här i krokarna. Som garanter mot förlust. Då kanske vi slapp Carola, Carola, Carola och Tommy Körberg. De säkra korten som “folket” aldrig får nog av. Problemet med “folket” är ju att de aldrig vet vad de vill ha. De behöver läras upp. Sådant som Stefan Wermelin och de andra hjältarna ägnade sig åt under radions glansdagar.

Nu skall jag vila vidare. Det är två semesterveckor kvar. Inte ens en millisekund känner jag just nu någon bävan för att ha den tiden framför mig som overksam. Just det är en förändring i mitt liv. Troligen till det bättre. Hur det blir med detta återstår att se.

Loggar ut och stänger ner.

Knappa På*

Categories
Swedish

Hälsingetoppen

a woman playing clarinet
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Hälsingetoppen. All denna musik i sommaren. Visst är det härligt? Hoppas ni besöker många konserter och får er många ljuvliga toner till del. Själv försöker jag dra iväg på så ofta jag kan men tyvärr kommer jag iväg mer sällan än jag vill. Måste bättra mig ordentligt där såklart. Stiga upp ur semestersoffan.

Som ni märker så är Hälsingetoppssidan helt utan annonser. Och jag kan lova att så kommer det att vara så länge jag driver den. Det betyder såklart att jag betalar en del ur egen ficka för att hålla det här igång. Går minus i den privata ekonomin som vanligt. Men om man sparat de där pengarna hade man väl bara köpt en ny gitarr i alla fall så… ja plus minus noll läge alltså. Är ni nöjda så är jag nöjd.

Utnyttja nu den andra halvan av juli på ett bra sätt. Svensk sommar, som den är, är underbar trotts uppenbarat obefintliga högtryck. Det finns att njuta av ändå.

Här är veckans lista Ät musik! Sov musik! Lev musik

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.