Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Betraktelser & Berättelse

All kärlek

Hittar tillbaks till Eva Dahlgren igen. Längesedan. Gammal flamma. Alltså hon är ju mer för Evor. Men Ändå. Liksom. En gammal kamrat från Norrköping som var ljudtekniker på hennes turnéer berättade om hennes kärlekspreferenser. Det skulle vara så hemligt på den tiden. Det hyschades. Man fick inte sprida vidare. Nehej! Lite har vi ju i alla fall utvecklats idag. Dock inte alla. Liksom.

Själv tänker jag att all kärlek är bra kärlek. Hade nog gillat Eva Dahlgren oavsett. Såklart.

Eva får vara solen här idag. Någon annan sol synes icke. Förresten så måste man såklart hylla herr Glenmark så fort man viskar Eva Dahlgren och lyssnar på hennes musik. Ett geni den mannen. En mästare. Allt för underskattad av sin samtid.

Kodar såklart här idag också. Krypterade 802.11 framear med underliga format susar genom luften. Hoppar vidare hit och dit som droppar i ett stilla regnväder under en lugn och varm sommardag. Det är hemskt hur bra det fungerar. VSCP-Droplet får det hela heta.

Alltså rätt roligt är det.

Blev inte en sämre dag av äldste sonens besked om nytt jobb. Känns lite som dom har hamnat på sina platser nu ungarna och man kan lämna scenen utan vånda. Skönt för en ocool gubbe och pensionär. En utandning. Klara sig måste dom ju. Det är därför dom föddes. Det var därför man tjatat och stått i. Kärlek igen. Kanske inte tydlig alla gånger. Men av den sort som aldrig kan dö och är ovillkorad.

Klockan är fyra. Två och en halv timme av veckans knappande återstår. Har alltså inte tid med det här. Utan önskar alla en trevlig helg här och nu och loggar ut från den ocoolaste bloggen som finns (i Los).

Categories
Swedish

En till

person using appliance
Photo by Alexander Dummer on Pexels.com

Äldste sonen äntrar embeddedbranchen i januari nästa år. Hur roligt är inte det! Vi för en stolt tradition vidare sönerna och jag. Teknik och passion i många släktled.

Det är deras tid nu!

Categories
Musik

Oxå perfekt

Som rock skall låta! Thundermother Det är inte bara grabbar serru!

Categories
Musik

En perfekt låt

Categories
Musik

Hälsingetoppen

brown wooden harp on garden
Photo by ???? ???????? (????????) on Pexels.com

Hälsingetoppen. Ny lista såklart. Det är ändå bara sand.

Categories
Swedish

Va fan!

Tur att man flyttade därifrån och hit till kullen.

Categories
Swedish

Kiss2

Den här låter har i alla fall en bra inledning. Men spårar såklart ur som alla Kisslåtar. Kan endast räddas av pyrotyknik.
Categories
Betraktelser & Berättelse

Mor och son

Min morbror Hasse (en av de där snällaste) med sin mamma (min mormor alltså) buren på starka och trygga armar, en mormor tydligt märkt av sjukdom och ett arbetsamt liv.

Avdelningen minnen.

Mamma Britta och mormor utanför “ålderdomshemmet”.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Kiss

selective focus of frozen tree twigs
Photo by Dan Hamill on Pexels.com

Tretton minus på kullen. Minus arton nere i byn. Ändå är det långt till den absoluta nollpunkten. Men vatten fryser redan här. Annat också. Å andra sidan har guld och aluminium varit fruset på länge. Olika är det.

Min kamrat popstjärnan Ljungström har kommit på ett bra knep när han inte orkar prata med mig på telefon längre. Då ringer hans jobbmobil nämligen. Han måste svara. “Hejdå“. Sådär abrupt liksom. Men det är såklart han som ringt upp. Han borde veta hur det blir redan före uppringning. Nästa gång han ringer skall jag tala om för honom att det går bra att bara lägga på utan ursäkt. Eller säga “hej då” och lägga på om han har en vänlig dag. Men han vet att jag hatar telefoner och telefonsamtal. Vill plåga mig. Med uppringningen lyckas han såklart med sitt uppsåt att ta mig ut ur koncentrationen. Vad skall man annars med vänner till liksom.

Fast idag pratade jag med brorsan i en halvtimme före så jag hade redan lämnat koden och tankar kring den. Så tji fick han Hudiksvallsgubben.

Hulken hoppar alltså i källaren. Eldavbrott två nätter i rad. Två i natt. Fyra igår. Hoppas på att få sova hela natten i natt. Men glad åt teknikens under och ett larm i telefon. Duschvatten varje morgon. Och för mig spelar ju det där inte så stor roll. Pensionär vettu.

Kodar om ganska mycket kod som andra fixat till. Egentligen inget fle på det som finns där men krypteringen är helt uppfuckad. Så det är ett stort bett i ett jävligt surt äpple att koda om. Men passar på att KISS’a till det lite på samma gång. Få det som jag vill ha det. Keep It Simple Stupid alltså. Kiss kommer visst till Dalhalla förresten. Orealterat såklart. Jag har aldrig egentligen gillat Kiss. Men får nog rulla igång lite Kiss på Spotify just för den skull. Variation sökes.

Hittar detta. Kanske gillar lite ändå…

Förresten tänk om man vetat att 2023 skulle Kiss komma till Rättvik då där under 70-talet. Absurt då. Inte nu. Allt förändras.

Är man kissnödig kan man kiss(a) på sig. Men också det är orelaterat.

Lyckligt lottad är man hur som helst som får sitta här på kontoret och misslyckas med det mesta i lugn och ro. Misslyckas man tillräckligt länge kan det till och med bli kallat “grit” till slut och bli till något bra. Men bäst att inte sätta upp sådant som mål för att inte misslyckas med att nå dem också.

Koda på helt enkelt.