Categories
Betraktelser & Berättelse

“Grönt är skönt”

Det ljuvligt gröna håller i sig också över helgen. Best att checka in koden nu på en gång. Eller förresten, skall bara,,,

Categories
Swedish

Los kyrkbyväg 76 – Bostäder till salu i Los | Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

 

Source: Los kyrkbyväg 76 – Bostäder till salu i Los | Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Categories
Swedish

Inte som man trodde

Under ett infall av enfald tänkte jag att nu kanske man kan ställa undan snöskyfflen. Men Kungen Bore visar sin makt under natten. Slänger ner flingor från himlen som om det vore några dagar före jul.

Skitväder!

Alltså.

Skyffeln får alltså stå kvar. Men utlovat är bättre väder åt veckan. Ingen vet vad som kommer efter det. Entropin i universum i praktiken det där. Intressant är tanken att om man har koll på alla parametrar så försvinner också slumpen. Kasta tre tärningar med full koll och du vet alltid vad resultatet kommer att bli. Problemet är att man måste bli den store guden först. Det krävs resurser. Men vill man ha en definition på den store guden så finns han/hon/det där i det. Hur man än vrider och vänder på det blir matematiken språket. Fysiken och kemin ingenjörskonsten.

mRNA vaccin tas fram med hjälp av celler från ett Nederländskt foster som aborterades på 70-talet. Celler som bara har fortsatt att växa sedan dess. Skulle ha blivit en gigantisk blob ihopsamlade. Men här snackar vi alltså evigt liv för en ofödd. Japp, utan att ge sig för långt och djupt in i abortdebatten. Blir vi alla släkt vi nu som tagit mRNA vaccin? Vilken jäkla släktträff vi kan ha i så fall… (OBS! se edit nedan)

Spännande!

Själv hatade jag organisk kemi. Den med råge tråkigaste kursen jag läste i Uppsala. Det enda bra med den var den flaska 96% etanol man fick vid kursstarten. Kunde ha spår av benzen i sig så jag drack iof aldrig upp den som andra mer törstiga studenter. Tog aldrig den resttentan. En ren princip där. Tråkigt och hipp/hopp vetenskap går bort. Ändå tur då såklart att andra inte skippade det där. Vaccin då t.ex. Men för mig hjältar enbart genom att orka slutföra den där kursen.

En mycket intressant utveckling har skett inom postväsendet de senaste åren. På tiden kanske många tycker. Själv tycker jag posten har oförskämt dåligt rykte. Det är mest svenskt tröttande gnäll som utdelas där. Jag har skickat och fått mycket på posten genom åren och det har varit otroligt få fel och skador. Dessutom har personalen nästan utan undantag varit fantastiska.

Skicka direkt och sådant har man ju använt ett tag men från och men nu kommer man aldrig mer behöva ett porto hemma heller. Man loggar bara in, beställer portot, får ett nummer som man skriver på sitt brev. Ja lägga brevet på lådan får man såklart. Eller lämna i den vanliga postlådan som vi med lantbrevbärare kan. Läs mer här. Utveckling kallas det.

Japp, är säkert att det-var-bättre-förr människorna, de med hyllorna full md 12″-are, inte är nöjda med ovanstående. Det var bättre förr när man fick slicka. Varför finns inte sådana frimärken längre…

Tröttande är ordet sa Måns.

Kassörskan i butiken jag besöker igår frågar om jag vill ha den 5% rabatten. Ljungström, liksom jag har reagerat över det förnedrande i att vi, “som är så unga“, blir erbjuden den där rabatten. Seniorrabatt. Ren förnedring. Den här kassörskan har tydligen lärt sig sin läxa. Det får man tacka för. Skillnad på om det blir en bra eller en dålig dag det där.

Hejjjjjar förresten på en man som jag känner väl men inte träffat på några år utanför affären. Han står och pratar med en annan person men jag ser att det börjar snurra i hans huvud. “Vem fan var det där!?” Ännu roligare är det sen i butiken när han fundersamt tittar på mig och försöker komma på vem fan jag är. Bara för att jävlas avslöjar jag såklart inte det utan går flinande därifrån. Jag är helt säker på att han vaknade i natt och kom på. “Det var ju Åke Hedman, helvete…” Om han sedan tycker det var tur att vi inte stannade en stund och pratade om alla sjukdomarna eller inte, det får jag aldrig veta.

Men jag skall göra mitt fredagsgöra nu jag. Steg-för-steg. Mot döden som enda slutmål. En revolver mot tinningen hade varit snabbare. Men såklart definitivt mycket kladdigare.

————————————————————————————–

edit: Angående aborterade foster.

Hej Åke!Nu fick du mina korpgluggar riktigt öppna. Att covidvaccinen fått kritik pga aborterade nederländska foster hade gått mig helt förbi. Jag försöker dock att undvika vaccinmotståndarnas argument så långt det går, men som tur är gör inte alla det. Så nu fick din text mig att upptäcka två nya sajter som ägnar sig åt att gräva djupare. 
Här en irländsk faktakollsajt som slår fast att inte bara mRNA-vaccinen utan även Astras (och troligen de flesta) drar nytta av cellinjen:https://factcheckni.org/articles/covid-19-vaccines-and-aborted-fetuses/

Och historien om cellinjen som används är ju fascinerande, läs mer i denna artikel om du vill:https://www.snopes.com/fact-check/astrazeneca-covid-vaccine-fetal/
Nu måste jag läsa mer om fler cellinjer, kanske här finns ett uppslag till en artikel som jag kan skriva för någon.  
Ha bästa helgen, Magnus

Categories
Swedish
Categories
Swedish

The End

toxic cigarette smoke in dark room
Photo by Jill Burrow on Pexels.com

En låtsasdag är slut. Mycket nöjd med dagen. Segheten segrade till slut.

Till min hjälp har jag haft

https://open.spotify.com/embed/track/1XcTT3XqNalzJMamAiIqOW

Categories
Betraktelser & Berättelse

Spriten

beaded curtain decoration
Photo by cottonbro on Pexels.com

Torsdagar är städdagar. Ibland blir det ingen torsdag. Det är enda sättet att komma undan själva “städ” och inrikta sig mer på den viktiga delen “dag”. Men andra dagar, som idag, kan man lika gärna bara köra på. Inte tänka så mycket, göra. Målet är helg, den om inträder efter städningen. Det sista en rest från den första tiden som ensamboende i mitt liv. Städade man när man kom hem på fredagen så fick man vila och dricka sprit sedan. Ungefär som nu. Fast på den tiden fanns icke grön IKEA-soffa att sträcka ut sig i. Nu finns mindre sprit.

Ja lika bra vi går igenom det där med spriten. Nope. Jag har aldrig varit en stor drinkare. Jo, har väl sugit i mig mina mellanöl och starköl jag också. Men aldrig i de mängder som kamrater nyttjat. Ett eller två glas whisky är min grej. Möjligen ett glas vin. Till maten. I grunden har väl det där mest med att göra med kontroll. Den jag vill behålla. Är virrig nog utan sprit alltså. Eller andra droger då. Ja utom semlor, Vic’s blå och sötsaker. Socker räknas väl som drog? Eller hur är det?

Äntligen är det lite värme på gång. Att stänga av monstret i källaren, den käre Hulken, är alltid sammankopplat med risken att det kommer kyligt väder. Och jodå. Kylan kommer alltid som en buffelhjord över forna tiders prärier. Så här i huset fryser vi i maj och i oktober. Övrig tid sällan. Elelement och en öppen spis hjälper upp en del. Men kommer inte ens nära Hulkprestanda. Så just nu är varmt väder verkligen efterlängtat här.

Marie-Antoinette’rna av världen undrar såklart varför man inte kör Hulken under maj och oktober också då. Men dom kan fortsätta att smaska i sig bakverk i sina varma slott och knipa käft. Dom kommer aldrig att förestå. Om döda och huvudlösa klarar av det såklart.

K skall få sin första vaccinspruta idag. Sådant applåderar man såklart. Ja innehållet i den för att vara tydlig. Jag har kollat källkoden. Så det verkar OK.

Livet utan tv är överlevnadsbart. Fast man bör ha en modernare laptop än den femtonåring vi har. Det laggar. Oerhört. Men det går. Fast saknar skärmen lite. Den hör nämligen till studion. Så en ny tv måste nog inhandlas här under enklare tider. Tillsammans med allt annat då som samlats ihop på “förnya-nu-eller-gå-under-listan” under vintern. Vår brödrost t.ex har sett bättre dagar. Inköpt på Clas Ohlson för kanske tjugo år sedan för 29:- spänn när dom introducerade sin CO-line. Lagad. Som det mest här. Sprucken och ful. Men fortfarande producerande lagom bruna rostmackor.

Men det skulle väl inte se allt för illa ut om jag låtsasjobbade en stund innan jag äntrar bilen och skjutsar iväg K till hälsocentralen.

Nä – eller ja. Serrö.

Categories
Swedish

Reverse Engineering the source code of the BioNTech/Pfizer SARS-CoV-2 Vaccine – Articles

Translations: ???????? / ???? / ?? (Weixin video, Youtube video) / ?? / bahasa Indonesia / ?eský / Català / ?eský / Deutsch / Español / 2????? / ????? / Français / ??????? / Hrvatski / Italiano / Nederlands / ??? / ??? 2 / ?????? / Polskie / ??????? / Português / Român? / Slovensky / Slovenš?ina / Srpski / Türk / ??????????? / Markdown for translating / Fun video by LlamaExplains / Video version by Giff Ransom

Source: Reverse Engineering the source code of the BioNTech/Pfizer SARS-CoV-2 Vaccine – Articles

Postar den här igen. Utifall någon missat att kolla källtexten till BioNTech/Pfizer vaccinet.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Men…

Jag bara frågar. Jämfört med Blondinbella eller jämfört med vem?

Categories
Betraktelser & Berättelse

Framåt

En dag till. Några hundra portade kodrader lagda till de som kodats tidigare. Hur mycket som helst kvar. Som en lastbil full med sand där varje sandkorn skall sorteras ter sig det kvarvarande låtsasjobbet som. Hur gör man? Jo man kör på. Knapptryckning för knapptryckning. Ett lätt funderande ibland däremellan. Men mest är det ett envist knappande.

Varför? Nope, kan inte svara på det. Det finns varken ära eller pengar i det här. Allt ges bort gratis. Inga krokar eller fällor utlagda. Fritt även utan ett “tack“.

Men äntligen närmar jag mig releaseläge igen. Om allt går bra, denna månad. Version 15 Phosphorus. En försommarrelease. Sen tar vi i det därifrån.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Kafferast

Riktigt kaffe. Ett låtsaskontor. Kallt. Blåsigt. De två senast ute. Men inne. Kafferast.