Categories
Betraktelser & Berättelse

O-nästan allt

woman holding half full glass and white medicine pill
Photo by JESHOOTS.com on Pexels.com

Kamrat Alvedon och en näve pepparkakor håller mig på banan en fredag. Nöjd så långt. Tänker mig att uppdatera utvecklingsmiljö men stöter på hinder. Fattar egentligen ingenting av det nya. Förbannat mycket ändringar. Men får en order och det räddar mig en stund. Tur har man. Får tänka på annat. Men den är iväg nu. Jag tillbaks till alla frågetecken. Migration guide. Hundra sidor. Pust.

Hur som helst rätt oyrslig idag. Vilket känns mycket bra om jag får säja det själv. Oyrslig är definitivt bättre än yrslig om ni fråga mig. Alltid.

Ute är det vackert vinterväder. Japp, en vinterhatare kan uppskatta det vackra. Men bortom det går gränsen. Inne stannar man om man kan. Det kan man. Åtminstone idag. Imorgon är möjligen en annan femma i det avseendet eftersom det skall ut och lyssnas. Men mer om det imorgon. Kanske.

På torsdag nästa vecka är det fullmåne. Då får man yla. Ingen borde oyla då inte. Tycker jag. Fast ingen lär bry sig om vad jag tycker. Sen på lördagen är det Nobelprisutdelning. Det betyder att vår gamle trummis follan fyller år. Tror han blir 71. Ja han har alltid varit en gammal gubbe, också som ung, men ansedd som rätt cool. Ja varit.

På nobelfesten får professor Isse gå. Han är med i vetenskapsakademin och anses värdig. Hittills har alla inbjudningar till festernas fest undvikit vår brevlåda. Möjligen är man i Nobelkommittén rädd att jag skall komma i kaftan och skall ofreda drottningen. Men mer troligare är väl att det har med själva värdigheten att göra.

Men vad är väl en fest på stadshuset?…

Kan man undra.

Nu sitter jag alltså att skriver det här istället för att ta tag i den där migration manualen. Smart eller hur. Klockan tickar på. Det blir helg. Sen blåser det ju ut. Man klarar sig. Men har alltsammans kvar tills på söndag såklart. Då tycker man möjligtvis inte att försökte var så intelligent som man tycker just nu. Av det kan man lära att smart inte är något som är konstant. I rätt kontext är alla rätt smarta faktiskt. Tur, kan man tycka.

Tror jag tar tag i den där migrationen nu ändå…

Categories
Swedish

!!!

Categories
Swedish

Octoverse 2022: The state of open source | The State of the Octoverse

How open source is changing software development including at companies.

Source: Octoverse 2022: The state of open source | The State of the Octoverse

Categories
Visdomsord

Visdomsord

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field.” – Niels Bohr

Categories
Musik

Spotify

 • 52692 minuter har jag lyssnat på Spotify i år.
 • Ett år har 525600 minuter.
 • Jag har alltså lyssnat på musik under 10% av den absoluta tillgängliga tiden det här året.
 • Spotify kostar mig 1788 svenska kronor per år.
 • Jag betalar alltså tre öre per minut för mitt lyssnande. Eller två kronor i timmen.
 • Rätt billigt ändå.
 • En skiva ligger väl på 120 spänn ungefär (kan vara hopplöst ouppdaterad där).
 • Jag skulle kunnat köpa femton stycken för den pengen.
 • Vilket jag troligen inte skulle ha gjort. Jag har köpt högst tre.
 • Eftersom jag lyssnar på mycket gammal musik där jag redan har köpt musiken. Nåja skulle ha köpt om inte Spotify funnits.
 • Dom där pengarna som alla säger sig förlora.
 • Hade nog inte funnits där ändå.
 • Åtminstone inte för de flesta artister.
 • Fast död åt mellanhänderna.
 • Ändå…

Categories
Företagande

Alltså…

Alltså… börjar inte detta bli aningen löjeväckande.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Spindeln av Lars Kepler

Ja jävlar. Mer välskrivet än så här kan det inte bli. Knappast mer spännande heller. Man måste läsa på. En perfekt sjukbok. Eller fördriva-en-dag-bok. Eller en manual i hemskheter… Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril är mästarna på att få till det helt enkelt. Kan bara rekommendera att du också läser (eller lyssnar).

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Alvedon och gott humör

woman jumping wearing green backpack
Photo by Sebastian Arie Voortman on Pexels.com

Onsdag kväll, jag får ge mig, det snurrar till. Alltid detta huvud. Det som säger stopp. “Hit men inte längre“. Så jag tar mig upp. Fyller inte ens pellets eller tömmer en färdig gnällande tvättmaskin innan.

Men en ganska lagom snurrighet. Har varit med om värre. Mycket värre. Alltid förebådande utbrändhet eller sjukdom eller bara allergiska reaktioner. Svaghet, sen yrsel == Jag. Tydligen.

Stannar i soffan under torsdagen. Mancold. Synd om. Äter upp det godis som finns hemma. Japp smulorna med. Tar en pizzabit till lunch. Tröst. Läser. Tittar på en dålig julfilm. Håller mig från att öppna Aladdinask. “Bravo Åke” säger han förvånat han som sitter där på vänster axel.

När jag ligger där på soffan så känner jag för första gången i mitt liv att det inte gör något att jag tar en dag off såhär. De brukar skära i mig annars som tusen knivar de där dagarna. Jag vill så mycket. Har inte tid att vila bort livet en helt vanlig och troligen lovande arbetsdag. Men inte denna torsdag då alltså. Jag tänker att är det detta som kallas att ge upp?

Men nu fredag. Inte helt återställd. Man kan inte säga det. Därför att det vore lögn. Men sitter här ändå på kontoret. Gör ett försök. Måste känns det som. För lite liv kvar. Det som såklart är lite ologiskt eftersom man säkert förkortar sitt liv genom att plåga sig. Men vad fan… Alvedon och gott humör.

Nu backuper. Hälsingetopp avklarad. Löste ett svårt problem strax innan yrseln satte in på onsdagskvällen. Skall försöka hitta den tråden igen. Fortsätta. Men känna efter. Ge mig. Vandra upp till soffan om jag inte hittar trådar att dra i. För att det inte spelar någon roll då såklart. Känslan som skrämmer mig som att se ett spöke.

Categories
Swedish

Hälsingetoppen

two people playing trombone
Photo by Mehmet Turgut Kirkgoz on Pexels.com

Ingen fredag utan en Hälsingetopp

Categories
Musik

Hälsingemusik