Categories
Böcker

Senast lästa bok

Helmers vals av Aino Trosell

En riktigt underhållande bok om Helmer. Gillar mycket och kan verkligen rekommendera. Helmer är numera min hjälte. En till synes vanlig människa som naturligtvis inte är ett dugg vanlig.

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Temperaturskutt

Prognosen från SMHI förutspår sällan skådad temperaturexplosion på morgonen på onsdag. En aldrig tidigare skådad övergång mellan en kall årstid och en varm.

HURRA!

Categories
Betraktelser & Berättelse

En dag

sunflower during sunset
Photo by Pixabay on Pexels.com

Söndag. Blåsigt och ganska kallt. Vi tänker oss att sätta ut en del av växterna. Men väntar några dagar till. Det kan bli för mycet bärande annars. Det också fast växthus skyddar och vakar. Tvångshåller temperaturer över nollan.

Bokslut i veckan. Ett år som gått. Igen. Inte mycket hände under ett vilans år. Fem av dem som det varit. Låtsasarbetsår. Men avslut skall göras i alla fall. Deklaration lämnas in. Företagaren har sin egen cykel. Som en bonde. Klagas väl ungefär lika mycket också i våra led. På det mesta.

Grovsopor samlas in i Los den här veckan. Ser över vad som kan rensas ut. Det blir många vändor till stationen. Träningscykel. Skärmar för trummor och sång från studion. Skidor. Snowbord. Skateboard. Leksaker. Stolar. Sådant som gått ur tiden innan man själv gör det. Jag borde såklart rensa mer. Men är dålig på det där. Döstädningstider är det väl redan egentligen. Man måste snart börja kasta allt det där som mest är ivägen. Som aldrig används och aldrig kommer att användas. Sluta att köpa på sig mer saker. Underlätta för de som skall rensa upp efter en en dag.

Bacchus bjuder till dans och jag följer med. Vitt. Sommarkänsla. Snart Rose. Nästan lika gott som ett glas whisky.

Nu ikväll arbete. Ja det mesta av eftermiddagen. Inget konstigt med det. Som det alltid har varit. Inte många med företag har sju till fem tider.

Hulken jobbar på sin sista vecka för säsongen. Får nog vila from onsdag när värmen är hit på kort besök. Vi har redan kört en halv månad längre än brukligt. Lättja. Att unna sig. Tror vi startar tidigare än vanligt i höst också. Ger efter helt för lättjan. Ofrysers. Lever lyxliv.

Tittar faktiskt till studiodatorn idag. Närmar mig skrivbordet till ungefär tre meter. Vänder. Det finns annat att göra. Så känns det. Men suget finns där absolut. En dag ger jag efter för det. Slänger iväg lite värdefull tid på lyckans fält. Vill jag boostrappa mig själv hela vägen upp till himlen så är det där det sker. Jo rätt ofta annars i den dagliga gärningen också. Men sandkonst såklart. Men har hittat den högre meningen med alltsammans. Tack han/hon/det/gud för det.

Några timmar kvar ännu för fåfänga drömar om det perfekta. En njutning finns i det också. Då och då. När man når krönen. Ser utsikten. Visionen. Har nedförsbacke framför sig innan nästa stigning. Där uppe är allt bra och perfekt. Man är lycklig. Blessed. En kort stund. Laddad med kraft som skall räcka hela vägen upp för nästa uppförsbacke. Utan att man ramlar tillbaks. Utan att man ger upp. Utan någon som skjuter på.

Jodå…

Categories
Swedish

Faktoider: Sjojgus folkräkningsmedalj och 40 andra

Försanthållna osanningar, halvsanningar och missuppfattningar — Hoaxes, urban legends, half-truths and misconceptions.

Source: Faktoider: Sjojgus folkräkningsmedalj och 40 andra

Categories
Betraktelser & Berättelse

Nykter

person on top of a hill
Photo by Mayu on Pexels.com

Liv lever man. Men lugnt. Börjar dan med bröd från det lokala bageriet. Ett stenkast bort faktiskt. Bättre än man hade det i Uppsala, Täby osv. Helglyx. Medvetet begränsat för att det inte skall bli vardag. Det skall vara helglyx. Men 200 spänn som förr måste planeras in noga är väl knappast ett problem som spontanitet nu i dag. Man hoppas att man aldrig vänjer sig med det. Att man uppskattar det som bara är fortfarande till dess fulla potential. Lycka.

Skulle väl kunnat göra musik idag. Men vila. Lite annat. Lugn. Behöver. Unnar sig. Snart är det vecka igen. Men helger har blivit mer värdefulla. Det fanns en tid när helgen var ett tvunget avbrott i något annat och där jag längtades tillbaks till det. Ja jobbade helger också. Men nu. Behöver vilan. Behöver avbrottet. Kan uppskatta det. Från arbetsnarkoman till mer nykter dito.

Sherry är det som bjuds här just nu. Kanske lite vin till maten. Whisky är också öronmärkt som lyx. Man skall längta.

Buskar och träd i trädgården börjar få blad. Man ser vad som överlever vintern. Finns glädje och sorg i det. Men bor man såhär får man vara beredd på att allt inte klarar sig. Men Eken, Oxeln, Flädern, Krikonen. Särmland alltsammans. Lever. Vill leva med oss. Tack.

Nu vila. Lite vila på vila. Men det kan man väl unna sig. Varför inte? Finns bok att läsa. Kaffe att dricka. En smörgås att äta. Det går ingen nöd på oss.

Man vill tacka livet…

Categories
Swedish

Dammlucka

waterfalls during daytime
Photo by Pixabay on Pexels.com

Verkade som mitt sista inlägg öppnade en dammlucka. Åtminstone här. Sorry for spammandet om du också fick många mail härifrån. WordPress lever ibland sitt eget liv.

Categories
Musik

Förvånande

Vad händer här? Ägg. Alla lyssnare från Perth, Australien. Hmmm…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Noll

En hel dag i eget. Mer begär jag inte. Och här är man. Njuter av att göra eget. Bara eget. Men trött då istället. Trotts halvsjusovande. Men allt kan man ju inte få. Man kämpar hela vägen fram till soffan. Den som är grön och från IKEA.

Ligger där nära svanstippen på Hälsingetoppen såklart. Nästan sist bland de minst populära. Nollorna. Alltså noll är det minsta man kan ha i Spotifies popularitetsindex. Ja och det har man alltså. Att resultatet sedan viktas på antal följare känns rättvist och bra tycker jag. Men i mitt fall då som varken har vänner eller folk som älskar mig så hamnar man såklart långt där också. Ja och jo. Det handlar om (dålig) musik också. Men bra musik lyssnar man på. Den första siffran ger en bra indikation på vad som lyssnas på. Den andra siffran (följare) handlar mer om hur populär man är. Då kan det räcka med en stor släkt. Jag skulle alltså inte bli lucia om jag ställt upp. Tur att jag aldrig ställde upp. Liksom.

Men i toppen på några listor (oavsett område) har jag aldrig legat. Ja inte i mitten eller den första kvarten heller. Ett helt liv så och man lär sig att stå ut med detta faktum utan att börja grina och deppa för den skull.

Ja Hälsingetoppen i sig är vl inte den populäraste listan i världen den heller. En följd av ovanstående då såklart. Sand blir allt jag rör vid.

Men bortser man från brist på framgång i livet så är allt annat helt perfekt. Så det finns inget att deppa för. Har väl egentligen aldrig funnits. Om det nu beror på galenskapen elle rinte det har jag ingen aning om. Hur skall den drabbade veta det.

Men här sitter jag alltså i min stol och flinar ändå. Har den där gokänslan i kroppen varje morgon när jag trampar ner till kontoret. Det kan inte bli annat med de där känslorna när man med galningens vetskap och säkerhet känner i allt att man gör det man skall göra. Vem, om inte man själv, skulle annars avgöra den sakern. Tätt väg eller fel väg. Man får känna efter. Eller låta andra bestämma vilka vägar man skall gå och gå deras väg.

Tro jag skall ta en lite tupplur. Pensionärer får det.

God helg på er allesammans. Löv, sol och koltrastsång. Uppåt värre.

Categories
Swedish

Systembolagets bästa roséviner 2022 – Vinklubben

Source: Systembolagets bästa roséviner 2022 – Vinklubben

Categories
Musik

Hälsingetoppen

Hälsingetoppen är nu uppdaterad på hälsingetoppen.online Många bubblare i farten.