Categories
Swedish

Gå som i Go

Jobbar. Så gott det går. Många avbrott idag. Men kan ta det. Är på rätt väg. Framåt. Spännande nu. Knyter ihop. Tror jag.

Hälsar till och med på i Ljusdal idag. Två gånger. Ser människor. Levande. De rör på sig. Därav min tro på att de är levande. Men utfärden. Åtminstone det kan jag lägga på det positiva kontot för dagen. Låter gaspedalen åka ner hela vägen mot golvet under en av turerna. Rätt lugn där vanligtvis. Men fri galopp behövs idag för själen. Urblåsning. Green Day på hög(sta) volym. Så JÄVLA bra! Vårkänslor på nästan isfri väg. Ljuvligt.

Men jobb mest alltså. Som vanligt. Inga priser. Inga applåder. Få segrar. Men det som gör mig till den ocoole gubbe jag är. Och vill vara.

Snart ger vi upp katten och jag. Förhoppningsvis finns en ny dag att ta tag i imorgon.

Categories
vetenskap

Lita lagom på experter – så blir du mer forskningssmart – | forskning.se

Att lita blint till experter kan leda fel. Till och med göra skada. Det Så här blir du mer forskningssmart – tio goda råd.

Source: Lita lagom på experter – så blir du mer forskningssmart – | forskning.se

Categories
Swedish

Alrot, björk och renskinn när Niklas fick oväntad beställning – Ljusdals-Posten

? Vin i naturen med handgjord nattvardskåsa

Source: Alrot, björk och renskinn när Niklas fick oväntad beställning – Ljusdals-Posten

Han är dessutom en musikens mästare IMHO. Lyssna här.

Categories
Swedish

STM32-stöd i Microsofts VS Code – Elektroniktidningen

ST och Microsoft har tagit fram ett tillägg till VS Code, Microsofts gratis-IDE, som gör det möjligt att programmera STM32-applikationer med VS Code.

Source: STM32-stöd i Microsofts VS Code – Elektroniktidningen

Categories
Betraktelser & Berättelse

Kvart över tio

huge cooling towers in nuclear power plant
Photo by Johannes Plenio on Pexels.com

Jo, sitter här på kontoret och klockan på väggen visar på kvart över tio. Hmmmm… Klockomställning i natt till sommartid så vad är den nu egentligen? Skall man vara tröttare än man känner sig just nu eller är det tvärt om? Att det skall vara så jävla svårt. Men nog måste det väl vara så att hon (klockan) EGENTLIGEN är kvart över nio nu alltså. Följaktligen borde man inte känna sig så trött alls som man gör nu.

Det där med tiden, himlen över ens huvud, marken under ens fötter vill man gärna ha som konstanter i sin världsbild. Jordbävningar är ändå ovanliga och vad jag vet så har inte himlen fallit ned över någons huvud heller ännu. Frågar du mig borde tiden få vara oförändrad också. Klockan borde få ticka på. Den har ändå så mycket märkvärdigheter för sig så det räcker och blir över i det tickandet.

Använder en stor del av det som borde ha blivit arbetstid till att bestämma vilket elavtal det skall satsas på efter den 31/5 när det nuvarande löper ut. Skall man säkra sig på dryga kronan eller röra sig på det rörliga gungflyet kring sextio öre. I grunden handlar det väl om hur mycket man värderar sin sinnesro. Satsar man på fast avtal så rusar elräkning iväg tre gånger i pris här. Vafan hände med det där tillsammans är vi starka? Är bara profitörerna starka nu för tiden?

Nåja, det är som det är.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Slutet

Så har en ny vecka börjat igen här på kullen. Vi måste sätta några jordgubbsplantfrön och väldigt många Tagetesfrön innan det är dags att ge sig all in i min värld. Jord, varm, mellan fingrarna. Frön och jord vatten och sol. Mer behövs inte för att magi skall uppstå. Kan man inte ta till sig det magiska i det där är vand värd att beklaga. Då har man inte förstått livet självt. Är en lallande nolla. Kan jag tycka. Sen måste man ju göra som man vill. Vill man vara en lallande nolla så får man vara det. Har åtminstone mitt stöd.

Har erhållit butterkaka och vila. Kan man begära mer av en helg. För mig räcker det i alla fall. Toppar man det med langos, festivalmat, och lite rockmusik så känner man sig bortskämd.

Har du inte sett Looking for Alaska på SVT-Play så gör det. Är med råge det bästa jag sett på MYCKET länge. Kommer följa mig resten av mitt liv. Definitivt. Skitbra! Det enda dåliga där är att man önskar att man hade serien kvar att se. Precis som känslan brukar vara efter att ha läst en bra bok.

Obruten vecka föröver. Bättre blir inte känslan en sådan här dag. Men börjar veckan på minus eftersom mitt projekt alltså är trasigt. Men har varit där så många gånger förut att det inte är någon tragedi. Noll. Man tar bara tag i tråden och löser problemet. Det tar bara olika lång tid att till slut finna lösningen. Till slut löser man det. Tyvärr är det så att svåra problem är enkla att lösa, enkla problem svåra att lösa. I allt kan man tro att det är tvärtom. Men icke så. Aldrig så.