Categories
Musik

Alecs gitarr brann upp – insamling ska ge musikern nytt instrument – Ljusnan

”I efterhand har jag tänkt på hur illa det hade kunnat sluta”

Source: Alecs gitarr brann upp – insamling ska ge musikern nytt instrument – Ljusnan

Categories
Swedish

Järn

This is a 1000 gram iron bar. It’s raw value is around 1000 SEK.

If you decide to make horseshoes, its value would increase to 2500 SEK.

If, instead, you decided to make sewing needles, the value would increase to about 700,000 SEK.

If you decided to produce watch springs and gears, the value would increase to about 60 Million SEK.

However still, if you decided to manufacture precision laser components out of it like ones used in lithography, it’ll be worth 150 Million SEK.

Your value is not just what you are made of – but above all – in what ways you can make the best of who you are.

Categories
Musik

Hälsingetoppen

elderly man playing a traditional chinese instrument suona on the sidewalk at night
Photo by Klub Boks on Pexels.com

Hälsingetoppen. Allt som, skapas och hålls igång gör de tack vare människor och naturlagar. Det häller Hälsingetoppen också. Såklart är det så. Aldrig någonsin är det bara en person som det hänger på. Sorry ni som tror på han/hon/det/gud och de sju dagar som “han” skapade världen på. “Han” fick säkert hjälp av tomtenissarna eller andra “han” med. Typ. Ja om man nu tror på tomten fortfarande som jag gör kan man tro det.

När det gäller Hälsingetoppen är det alla tipsare som skall ha hedern för att listan lever. Ni som minns ett gammal band eller upptäcker en ny artist och skickar in en länk till mig. Utan tipsen ingen topplista.

En man, Lars Ljungström, har tipsat om fler artister än andra. Idag lyfter därför undertecknad på hatten för denne finurlige “gubbe“. Tipsa ni också!

Ät musik! Sov musik! Lev musik!

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar

Törnbacks-Anners – Tallåsen och Ljusdal.
The Spokes – Färila.

Lars ljungström tipsade i båda fallen. Tack!


Känner du till Hälsingeartister som finns på Spotify, släng iväg ett mail till akhe@grodansparadis.com

Disclamer: Det här är ingen tävling. Det finns ingen första eller sista plats. Bara Hälsingemusik ordnad efter hur mycket den spelas på Spotify. Enkelt eller hur?

Categories
Betraktelser & Berättelse

Levebröd

close up photo of three baguettes on brown wooden surface with white powder
Photo by Ivan J. Long on Pexels.com

På vägarna idag. Ljusdal ggr två. Dvs ner två ggr. Hem två ggr. K som har AP. Jag har dejt med skadereglerare. Det är roligt att åka bil. Fast inte efter samma väg fler gånger. Det kan man vara utan. Men jag åker gärna utan mål. Iväg bara. Ser vart man hamnar. Men alltså inte idag.

Emellan farandet så hinner jag programmera lite. Det är visserligen inte mitt levebröd men det känns ändå som mitt liv är beroende av det där tryckandet på tangenter. Det är konstigt hur det kan vara. Men om livet hänger på något så är det såklart viktigt, det brukar till och med en dumskalle förstå.

Bil skall alltså repareras efter rådjurskollision. En trasig lykta sväller liksom till mer efter varje person som skall titta. Nu skall det tydligen lackeras och grejas också. Handlar väl egentligen om att mjölka försäkringsbolag. I slutänden ändå vi försäkringstagare som betalar. Själv tycker jag mest synd om rådjuret. Ser ögonen fortfarande så fort jag blundar. Plågas av att inte kunna göra mer än jag kunde. Jag helst skulle man såklart inte ens kört på till at börja med. Men det är som det är. Alltid så. Man måste vidare. Leva ändå. Fast tur tänker man då såklart att man tog det där tillägget till försäkringen med 0 kr i självrisk vid djurkollision. För en gångs skulle alltså på rätt sida av staketet. Ekonomiskt. Alltid något mjauar katten.

Har en mycket stor dos elektronikabstinens. Behov av att fatta lödkolv och att andas in tung och giftig lödrök samt försöka tyda oscilloskopbilder och siffror på instrument som visar annat än vad man förväntar sig. Men behöver bara koda lite till… Ett år eller så. Kanske hinner man slinka in på elektronikområdet lite däremellan för livsgnistans stärkande. Fast fan trott. Bara han/hon/den. Ingen annan. Det är svårt att hålla på med flera olika saker på samma gång om man skall kunna uppbåda en hög grad av koncentration. Allt som inte hör till stör såklart. ALLT. Man försöker minimera. Eller i alla fall hoppas man att man har möjlighet att fundera på frågetecken som behöver lösas ut under avbrotten. Är halv-med i det där störande. Det går alltså inte att hoppa på något annat som kräver hela jag. Nope. Icke.

Allt är som det är. Ja utom det som inte är det.

Serru!

Categories
Musik

“Långfinger up”

Categories
Swedish

Ger innehåll åt begreppet: ”Internet of things” – Elektroniktidningen

Entreprenören Kjell Brunberg på Upwis hör till dem som gett slagordet ”Internet of things” innehåll. Från sitt högkvarter i centrala Uppsala hjälper han industrin med trådlös uppkoppling av allt från fjärrvärmesystem till verkstadsmaskiner.

Source: Ger innehåll åt begreppet: ”Internet of things” – Elektroniktidningen