Categories
Företagande

Slutdrömt

Skulle gå få till rätt mysigt. Jo det tror jag. Men man får kanske vara lite innovativ såklart. Uthållig. Men inget av det är ju konstigheter för en förtagare. Slalombacke på närmare avstånd än du kan spotta. Björn och älg på tomten. Milsvida skogar och skidspår och orörd natur inpå knuten. Vandringsleder. Gå eller cykla. Skoterleder som kan ta en hela vägen till trädlöst land och tillbaks. Älvar och sjöar med mer fisk än det går att räkna. Ja och vatten som går att dricka där du går och står.

Mitt i ett paradis alltså. Snö, snö, snö, glesbygdsgnäll och myggor filtrerade. Men ofiltrerat, lite pittoreskt då och ganska också. Som vilket kustsamhälle (jo det här är inland) som helst. Vi har till och med gubbarna på ljugarbänken. Jodå. Från dom kan man få nyfikna blickar och en bra historia om man vågar lyssna eller ännu hellre hittar modet att sätta sig på bänken en stund. Jag vet för jag är ju en av de där gubbarna numera. Snart på bänken jag med. Måste börja snusa först.

Slå till vettja’

https://www.hemnet.se/bostad/ovrigt-ljusdals-kommun-los-kyrkbyvag-76-17509157

Categories
Företagande

Ny arena för affärsänglar ska lyfta startups utanför storstäderna | Movexum

Source: Ny arena för affärsänglar ska lyfta startups utanför storstäderna | Movexum

Categories
Företagande

Nu har Realtid svaret: Då är man rik! | Realtid.se – Kapitalmarknad, finansiering, strategiarbete & fondförvaltning

“Inom filosofin pratar man inte så mycket om monetär rikedom, utan mer om välfärd, som i sin tur ligger nära lycka. Om man är lycklig – är man då rik? Oavsett lycka eller inte – om man uppfyller sin längtan eller åtrå efter olika saker, då är man rik. Detta tangerar även frihetsbegreppet, så om individerna är tillräckligt fria så kan man tala om rikedom”, säger David Kronlid till Realtid.

Source: Nu har Realtid svaret: Då är man rik! | Realtid.se – Kapitalmarknad, finansiering, strategiarbete & fondförvaltning

Categories
Företagande

Sånt här är skoj

Alfta är lite av ett teknikmecka numera. Häftigt!

Categories
Företagande

Josefin Fogelqvist i Delsbo vann guld i SM i mathantverk 2021 | SVT Nyheter

Under veckan avgjordes SM i mathantverk i Östersund. 12 guld, 6 silver och 4 brons delades ut till företagare från Gävleborgs län. En av guldmedaljörerna var såsmakaren Josefin Fogelqvist i Delsbo.

Source: Josefin Fogelqvist i Delsbo vann guld i SM i mathantverk 2021 | SVT Nyheter

Japp, “stötta varandra” är ledordet.

Categories
Företagande

Informationsträffar – Tullverket

Tullverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar där du får veta mer om vad du bör tänka på om du ska handla med länder utanför EU.

Source: Informationsträffar – Tullverket

Categories
Företagande

Sverige har de högst värderade teknikbolagen i Europa | Realtid.se – Kapitalmarknad, finansiering, strategiarbete & fondförvaltning

Sverige övertar förstaplatsen från Storbritannien samtidigt som värdet av hela det europeiska ekosystemet för teknikbolag fördubblats de senaste 12 månaderna, detta enligt en ny rapport från GP Bullhound.

Source: Sverige har de högst värderade teknikbolagen i Europa | Realtid.se – Kapitalmarknad, finansiering, strategiarbete & fondförvaltning

Categories
Betraktelser & Berättelse Företagande

10 år

Tydligen firade grodan, eller mer korrekt Grodans Paradis AB, tio år igår. Tänka sig. Vad tiden går. Det känns som det bara var några år sedan jag åkte ner till banken med den där högen pengar som var starten på något nytt. Fast allt det där handlade mer om att försvara sin identitet än att försöka bygga ett företag. Det behövs mer resurser om man vill göra något på allvar. Är det något jag lärt mig av min företagsresa så är det det. Aldrig igen ett underfinansiserat projekt härifrån.

Men man skulle väl köpa tårta, några öl, satt upp ballonger, och firat hela natten. Men nöjer mig med en Guld Nougat, en påse Vics Blå och den där Covid-19 sprutan då. Inte så illa det heller väl?

Fast mest förluster såklart. Rött en favoritfärg. Kan man tro. Det finns många kronor att hämta ut för den här gubben eller för den som, en dag tar över, om det en dag skulle bli svarta siffror i det här bolaget. För lite lagt på hög blir också mycket till slut.

Fast har jag berättat att jag älskar det här. Kanske finns det ett värde i något sådant också. Jo, de finansiella instituten skiter såklart i sådant. Vinnova och andra också. Ja de flesta. Men den där man är då? En viktig en. Åtminstone för en själv. Japp, där är det viktigt. Antagligen det viktigaste. För att orka leva och göra det bra.

Sen vad andra tycker, om de tycker att man är en nolla och en dumskalle spelar väl egentligen inte så stor roll. Åsikter, som man har rätt att ha. Men mer än så? Knappast.

Så tio år. Kan man hoppas på tio år till. Pension förändrar inget. Egentligen inte. 151 dagar kvar. En slags frihet. Men jag är den jag är och lär inte förändra mycket i mitt liv. Åtminstone så länge jag är frisk och har orken kvar.

Min dag har redan snurra på ett tag. Housekeeping på ett låtsaskontor, på en kulle ute i skogen. Nope, ingen nämnvärd skillnad mot att sitta på ett riktigt kontor på Drottninggatan i Stockholm. Tycker, eller tror man på det så är man såklart en idiot. Ändå är det så det fungerar. Ja och jo. Folk väljer bil efter färg också. Så jävla rationella är vi inte som vi tror.

Nu skall jag starta om min maskin. Hatar nämligen den där dialogrutan som poppar upp med jämna mellanrum och vill att jag skall göra det. Sen, efter det, skall jag förändra världen. Japp, alldeles på egen hand. Det finns nämligen ingen annan att hålla i hand när man gör det.

Serru!

Categories
Företagande

Kortare betaltider

Categories
Företagande

Välkommen till Innovation Week X 2021

Ett måste.

 

Source: Välkommen till Innovation Week X 2021