Categories
Företagande

Bokio

Bokio är förvisso den mycket potent och förbannat bra app. för bokföring etc. Jag har varit med under en ganska lång tid (och barnsjukdommar) och man har verkligen levererat på funktionalitet.

MEN

Nu höger man priserna i det absurda och inför kvartalsfakturering, det är så jävla tondövt att man inte tror det är sant. För Jag antar att det är framförallt rimliga priser och månadsbetalningen som har fört kunder i form av små företag till Bokio.

Det här är ännu ett fall när girigheten tar över för visomen.

MEN

Det här är en förbannat konkurrensutsatt marknad och dumma vore väl konkurrenterna då om man inte kom upp med alternativ. Som t.ex. Björn Lunden då här . Det blir liksom

Bytt är bytt och kommer aldrig tillbaks

Categories
Företagande

Värde

Sveriges högst avlönade bankchef tjänar 78 Miljoner om året. Bonusar och benefits oräknade.

Det är 213698:- / dag.

eller


8904 i timmen

eller


148 spänn i minuten

eller

2 spänn i sekunden även när hen sover eller är hemma på sin julledighet.


Hur hamnade vi här?

Categories
Företagande

Hobby

När revisorn skickar de första utkasten till bokslut så känner nog också jag att “vafan man borde ta betalt för det man gör“. Egentligen. Som andra. Alltså inte ge bort gratis.

Slutraden på boksluten är alltid röd och ALLTID tusenlappar i minus. Jag ger alltså inte bara bort det jag gör, jag betalar för att folk skall använda det jag gör. Fast sen tänker jag på andra mäns hobbies. Jakt. Det kostar också tusenlappar. Whisky. Dyrt. Båtsport. Skidåkning. Cykling. Kostar pengar. Det här är faktiskt billigare än de flesta andra sysselsättningar folk håller på med och ger mig både identitet och stor glädje. Så, ja, fortsätter nog att ge bort mina grejer nästa år också.

Storfiskare. Stoviltsjägare. Ja rent utav världsmästare kan man bli när man har andra hobbies. Men VD eller Disponent för den delen – visst låter det jävligt bra (synd att det inte finns telefonkataloger längre…) – är man bara om man kör ett företag.

Ge bort gratis alltså. Japp, också i fortsättningen.

Categories
Företagande Swedish

7 starka skäl att välja aktiebolag

Marknadsmässig hyra vid kontor i bostaden. Vid uthyrning av en lokal i din bostad kan du ta ut marknadsmässig hyra från ditt aktiebolag och beskatta denna hyra (efter avdrag för skäliga kostnader) i inkomstslaget kapital med 30% skatt. Detta är givetvis fördelaktigt.

Source: 7 starka skäl att välja aktiebolag

Categories
Företagande

Sicket skutt

Men kanske plocka fram ännu gladare miner nästa år. Jodå. Gnäll har aldrig löst ett enda ett problem serru!

Categories
Företagande

Du måste alltid hitta någon som tror på dig

https://www.dagensps.se/foretag/jagad-av-kronofogden-blev-miljardar-i-garaget/