Categories
Företagande

Informationsträffar – Tullverket

Tullverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar där du får veta mer om vad du bör tänka på om du ska handla med länder utanför EU.

Source: Informationsträffar – Tullverket

Categories
Företagande

Sverige har de högst värderade teknikbolagen i Europa | Realtid.se – Kapitalmarknad, finansiering, strategiarbete & fondförvaltning

Sverige övertar förstaplatsen från Storbritannien samtidigt som värdet av hela det europeiska ekosystemet för teknikbolag fördubblats de senaste 12 månaderna, detta enligt en ny rapport från GP Bullhound.

Source: Sverige har de högst värderade teknikbolagen i Europa | Realtid.se – Kapitalmarknad, finansiering, strategiarbete & fondförvaltning

Categories
Betraktelser & Berättelse Företagande

10 år

Tydligen firade grodan, eller mer korrekt Grodans Paradis AB, tio år igår. Tänka sig. Vad tiden går. Det känns som det bara var några år sedan jag åkte ner till banken med den där högen pengar som var starten på något nytt. Fast allt det där handlade mer om att försvara sin identitet än att försöka bygga ett företag. Det behövs mer resurser om man vill göra något på allvar. Är det något jag lärt mig av min företagsresa så är det det. Aldrig igen ett underfinansiserat projekt härifrån.

Men man skulle väl köpa tårta, några öl, satt upp ballonger, och firat hela natten. Men nöjer mig med en Guld Nougat, en påse Vics Blå och den där Covid-19 sprutan då. Inte så illa det heller väl?

Fast mest förluster såklart. Rött en favoritfärg. Kan man tro. Det finns många kronor att hämta ut för den här gubben eller för den som, en dag tar över, om det en dag skulle bli svarta siffror i det här bolaget. För lite lagt på hög blir också mycket till slut.

Fast har jag berättat att jag älskar det här. Kanske finns det ett värde i något sådant också. Jo, de finansiella instituten skiter såklart i sådant. Vinnova och andra också. Ja de flesta. Men den där man är då? En viktig en. Åtminstone för en själv. Japp, där är det viktigt. Antagligen det viktigaste. För att orka leva och göra det bra.

Sen vad andra tycker, om de tycker att man är en nolla och en dumskalle spelar väl egentligen inte så stor roll. Åsikter, som man har rätt att ha. Men mer än så? Knappast.

Så tio år. Kan man hoppas på tio år till. Pension förändrar inget. Egentligen inte. 151 dagar kvar. En slags frihet. Men jag är den jag är och lär inte förändra mycket i mitt liv. Åtminstone så länge jag är frisk och har orken kvar.

Min dag har redan snurra på ett tag. Housekeeping på ett låtsaskontor, på en kulle ute i skogen. Nope, ingen nämnvärd skillnad mot att sitta på ett riktigt kontor på Drottninggatan i Stockholm. Tycker, eller tror man på det så är man såklart en idiot. Ändå är det så det fungerar. Ja och jo. Folk väljer bil efter färg också. Så jävla rationella är vi inte som vi tror.

Nu skall jag starta om min maskin. Hatar nämligen den där dialogrutan som poppar upp med jämna mellanrum och vill att jag skall göra det. Sen, efter det, skall jag förändra världen. Japp, alldeles på egen hand. Det finns nämligen ingen annan att hålla i hand när man gör det.

Serru!

Categories
Företagande

Kortare betaltider

Categories
Företagande

Välkommen till Innovation Week X 2021

Ett måste.

 

Source: Välkommen till Innovation Week X 2021

Categories
Företagande

Primm, en företagsresa – Lunchföreläsning hos Propell Biljetter, fre, 19 mars 2021 vid 12:15 | Eventbrite

Möt start-up företaget Primm som startat sin egna produktion av bars i Edsbyn och hör dem berätta om sin resa från passion till produktion!

Source: Primm, en företagsresa – Lunchföreläsning hos Propell Biljetter, fre, 19 mars 2021 vid 12:15 | Eventbrite

Categories
Företagande

Månadens innovatör: Jennifer Welde

Mars är här och vi vill lyfta månadens innovatör. Hjärnan bakom Ringholder. Läs mer i intervjun med Jennifer Welde.

Source: Månadens innovatör: Jennifer Welde


Imponerande smart ide’ tycker jag då och framkommen precis ur det som ideer skall komma ifrån, behovet.

Categories
Företagande

130 år gammal korvfabrik från Falun går i graven | SVT Nyheter

Under måndagskvällen meddelade Melkers Chark AB i Falun att korvfabriken lägger ner.

Source: 130 år gammal korvfabrik från Falun går i graven | SVT Nyheter

Skönt att höra den här argumentationen. När ett företag går i konkurs så beror det ofta på yttre faktorer, men det beror också nästan alltid på beslut man själv tar där på vägen. Till syvende och sist kommer man inte undan sitt eget ansvar. Skönt att höra någon resonera så och  säga det såhär.

Categories
Företagande

Oväntat?

Så oväntat är det nu inte. Om skattemyndigheten och kronofogden varit lugnare med sina konkursansökningar så borde effekten bli så här. De är med råge de största konkursansökarna (av naturliga skäl).

Categories
Företagande

Moderna socialdemokrater älskar att sänka skatten för de rika | Aftonbladet

En av socialdemokratins besynnerliga egenheter är förtjusningen i allt som är stort. I kombination med partiets excentriska avsky mot att beskatta de besuttna blir fiaskot med nätjättarnas etablering i Sverige begriplig.

Source: Moderna socialdemokrater älskar att sänka skatten för de rika | Aftonbladet