Categories
Bilder

Det blir en bra dag idag

Categories
Bilder

Tittut

Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder

Moviken en gång till

https://photos.google.com/direct/AF1QipNs35KwyTnoSv_JUR-reu5TTE_WJjY8v0af_ZaOfHEPGE1VEflqT-fwBFuCAcrzYA/photo/AF1QipPrc_qj3GMI6xw2YWoI2YhqQFAMpdLqY1NrY9Vr

Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder

Hälsingland

Vi snurrar runt 47 mil i Hälsingland under gårdagen. Den där årliga turen. Men så mycket hinner man egentligen inte med. Fast man startat i ottan och kommer hem sent på kvällen. Det finns mycket att se. Många vägar att klara av. Alla dessa stora vackra hus att säga WOW till. Hälsingland är verkligen vackert. Det är inte bara några få områden som är det. Det finns massor med smultronställen som har sin egenhet att bjuda på. Precis som det skall vara. Jo jag vet att en och annan Järvsöbo har svårt för det där. Men som vanligt är navelskådning ett problem för den som navelskådar men inte för de andra.

Men konstutställning i Moviken bevistas. Fantastiskt som vanligt. Senare… Vi känner doften av havet långt innan vi ser det. Kor finns det många av i landskapet. Gamla hippies finns det många av i Delsbo. Kanske i ungefär samma mängd som det finns cyklister i Järvsö.

Men härligt såklart. Älskar det här landskapet. Dock gör det inte att jag tycker mindre om något annat landskap. Det bör man notera. Och förstås.

Liksom!

Fika vid Sördellen. Ryssarna och vi
Hej Moviken
Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder

Nakenbilder

Fans har hört av sig och önskat nakenbilder på undertecknad. Jag levererar naturligtvis utan tvekan.

Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder

Hjortron

Så kommer vi iväg då. På hjortrontur. Det finns massor i år. Roligt att plocka då såklart. Ingen konst alls. Andra år får man gneta på. Kämpa för att få den där hinken full. Vi gör inte av med så mycket hos oss. En femliterhink räcker ett år och mer. Från att varit äckligheten själv har nu de där bären tagit sig med åren. Smaksinnets förfall, den som börjar med den dan man tycker en silltallrik smakar gott. Hjortronsylt till pannkakan är smaskens.

Men visst är de vackra. Gör skäl för namnet “skogens guld”.

Fast att få gå där ute på myren, sätta sig en stund, sen gå där i lugn och ro igen, är nog ändå själva grejen med de här turerna. K och jag är helt överens där. Skogen liksom kryper in i huvudet på en och läker småsår som man fått i själen. Man lugnar ner sig och får perspektiv på tillvaron. Blir helad. Det behövs ingen han/hon/det/gud eller Jesus eller vad för upphöjd varelse som åkallas. Det räcker med träd och tystnad och tid att tänka och se.

Belöningen, förutom bär då, är såklart kaffet. Alla som druckit en kopp kaffe i skogen vet ju att det inte finns någon annan plats där kaffe smakar bättre. Men vi fördröjer njutningen. Åker till den för dagen blåsiga Össjön efter att hinken fyllts.

Och javisst. Kaffet smakar underbart. Sockerkakan med. Men vinden drar rakt genom kläder och kropp och liksom kyler ben och märg och vi blir inte sittande så lång stund. Njutningen är inte mindre för den skull.

Ekorna som blivit bortglömda är många här. Var och en har de såklart en historia att berätta och jag tar in dem alla men hinner inte riktigt med att återberätta någon av dem här och nu. De där historierna får komma sen, när det finns tid för sådant.

Det gamla båthuset som var intakt sist vi var hit har sin historia att berätta det med. I ensamhet förfaller vi alla. Vi behöver bli omskötta och sedda för att stå upp. Det gäller också ett båthus.

Som vanligt åker vi vidare efter skogsvägarna efter fikat. De som inte har ett egentligt slut. Det är upptäcksresor det där. En chans att hitta nya smultronställen och platser som man aldrig tidigare besökt. Eller varför inte återse de där platserna som man lärt sig älska och som fastnat i själen under tidigare turer. Kostar bara några liter bensin. Hälsingland är fantastiskt. Just här får man dock också sända en uppskattande tanke till Jämtland, eftersom gränsen mellan de två landskapen går i just Össjön.

Stärkta far vi hem igen. Perspektiven och insikten om vad som är viktigt i livet är på rätt plats igen. Just det är alltid lika nyttigt. I det till synes lilla och enkla finns alltid det stora. Gott att ha koll på det igen.

Categories
Bilder

!Photogenic

Categories
Bilder

Kullen

Bilden lånad från Ljusdals Posten

Om man nu skall upp till mig på kullen, så åker man förbi ICA, jodå, det är där flaggorna hänger, sen en bit till tills man ser en väg till höger som slingrar sig upp mot kullen och berget. Ja den syns längst bak i den här bilden som en orm som drar iväg där upp mot himlen. Symboliskt bara det såklart.

En gång for jag utför den där backen i en bil utan bromsar. Den turen vill man såklart inte göra om igen, trots noll döda eller skadade.

Men här bor jag. Det är inte alls en så dålig plats att bo på faktiskt.

Categories
Bilder

Eller möjligen…

Categories
Bilder

Och vinnaren är…