Senast lästa bok

Hästkrafter av Lars Mytting

Egentligen skall man väl vara sådär oerhört fascinerad av gala bilar som en del är för att få riktig behållning av den här boken. Men ibland kan beskrivningen av en valnötsinklädd instrumentbräda i en gammal Jaguar bli till poesi också för någon som inte är det, ja och man gillar och förstår såklart med hela sitt väsen varför skönhet har fått komma före funktionalitet där bland bakelitknappar och mätare.

Mytting är redan en av mina favoritförfattare. Den här boken befäster bara den uppnådda  positionen.

LÄS!

Andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Boken om Joe av Jonathan Tropper

Tydligen får en bok vara hur bra som helst. Ja egentligen visste jag ju att den här var bra liksom föregångarna. Ja i alla fall hoppades jag det. Förutsatte alltså om v nu skall konkretisera det hela. Tropper är en favorit. En sträckläsare helt enkelt. Går liksom inte att sluta läsa när ett kapitel är slut. Man måste fortsätta. Fantastiskt att ha i hyllan under semestern. Man blir lycklig av sådana här böcker. Ohhhhh…. hooooo…. liksom.

LÄS och NJUT!

Andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Den fjärde handen av John Irving

Det är tillräckligt mycket sex i den här boken för att den skall läsas av en hop människor som är fler än ett tjog eller ett dussin. Men tyvärr, den är så jävla tråkig, För min del läser jag klart den enbart för at jag beundrar språket och skrivkonsten. Historien åker i Sverkers soptunna.

Andra böcker jag läst finns här.

 

Senast lästa bok

En engelsk gentleman av Jane Gardam

Ibland en sådan där bok som man skulle vilja att man skrivit själv. Som är fulländat  genial. Men såklart vet man att man inte har de talanger som krävs för skrivande på den här nivån. Japp en sån bok är det. Ja och typiskt för en sådan bok så är man lite tveksam till den inledningsvis. Kommer den här bli bra? Skall man läsa vidare? Något som, efter några kapitel, såklart, är tvivel som är helt bortblåsta. Nu vill man istället läsa nästa del. Ja helst NU. Ja det är en trilogi. Två delar till under hösten 2017 sägs det. Kan knappt vänta.

Läs!

Andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Toner i natten av Jojo Moyes

Det är klart man kan läsa den här boken. Men det är ett slöseri med tid. Den är förutsägbar och tråkig. Ungefär som en Allersnovell av sämsta klass där novellen köptes in enbart därför att det var bara den som fanns tillgänglig när det var pressläggning. Men den går naturligtvis att läsa om inga andra böcker ligger där redo för läsning.  Fast troligen minns man inte boken en vecka efter att man har läst den. Ja och antagligen lämnar den inga andra spår inom en heller. Nja… skippa tycker jag.

Andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

“Flaskpost från P”  av Jussi Adler-Olsen

Det var lika bra att ta en till av Jussi’s deckare eftersom den stod där i hyllan. Jodå, lika bra som de andra, en glädje att läsa. Typisk sommardeckare om du frågar mig. Men.nej det gör du såklart inte. Skitsamma, jag tycker det i alla fall.

Läs!

Andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Minecraft : block, pixlar och att göra sig en hacka : historien om Markus “”Notch”” Persson och spelet som vände allt upp och ned

Jag har läst en biografi om Bill Gates, Linus Torvalds, Steve Jobs och så så nu då denna. Ja och jag måste nog säga att den är den bästa av de där “gudsskrivningarna”.  Man i alla fall anar vem den där Marcus Person är. Han upphöjs inte bara i all sin ofelbarhet och genialitet. Presenteras faktiskt som en människa. Dock ytligt. Men det hör ju till genren. Edsbyn nämns en gång åtminstone.

Slutsatsen efter att ha läst den har jag redan dragit själv sedan många år. Berömmelse och pengar är kanske inte detsamma som att leva en lycklig existens. Notch vet det nu och har alltid vetat det också. Men när berömmelsen väl är där, när du helt plötsligt ses som någon annan än den du är, ja då kan det bli stökigt att bara göra det där som man vill göra. Man tror ju alltid att man vill så mycket annat. Finns det någon som klarar det där?

Går att läsa på en eftermiddag om man inte har annat för sig men man behöver inte sakna en genomlösning heller om man inte orkar ta tag i den. Men det gäller för övrigt också de flesta andra “lyckade-människor-biografierna”.

Andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Den osynliga bron av Julie Orringer

WOW liksom. Vilken bra bok! Och så är det en debutroman. Hur är det möjligt att åstadkomma något sådant här i sin debut! Ja utropstecknen tar inte slut. Inte ovationerna heller. Från min sida alltså. Så förbaskat bra. En läsupplevelse som man inte vill skall ta slut. Ja och en berättelse som skulle kunna bli en kultrulle. Japp, definitivt så. Med rätt skådespelare.

Ungern. Förkrigstid. Paris studier. Ungern i krig. Som judar. Skall eländet aldrig ta slut. Kan kärleken mellan syskon och två älskande vinna i en värld där galenskapen och korruptionen firar segrar.

LÄS!

Andra böcker jag läst finns här.