Senast lästa bok

Mot en mörkgrön kulissDaniel Waluszewski

Den här boken är ingen höjdare. Förutsägbar är bara efternamnet. Men hittar du ingen annan bok och behöver läsa för att överleva ett dygn till här på jorden så är den i alls fall bättre än telefonkatalogen.

Alla andra böcker jag läst finns här.

ps Jag får förbaskat dåligt samvete när jag skriver ner en bok såhär. Här har någon arbetat och slitit i oräkneliga timmar och så kommer jag då här med min dom. Vem tror ja att jag är egentligen? Fast jag tycker ju det jag tycker ändå. Det kan inte hjälpas. Turligt nog för författaren så tycker folk olika. Så läs och avgör själv. Det är nog det bästa tipset ändå. ds

Senast lästa bok

Plan B av Jonathan Tropper

Det finns böcker som gör en till en gladare och bättre människa efter att man läst dem. De lyfter en till en ny nivå liksom. Alla Jonathan Troppers böcker är sådana tycker jag och den här är inget undantag.

Läs och njut av varenda sida!

Alla andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Jordens vida rymd av Antti Tuuri

Skriven på talspråk. Det är nära att jag lägger den ifrån mig på ett tidigt stadie, för det känns underligt och främmande. En finne i Kanada under 20-talets depression står för berättelsen. Sen tänker jag på Gustaf, en morbror som upplevde det här under samma tid, ja och då tar jag mig igenom den med tron att jag lär mig känna honom lite mer genom att läsa boken.

Alla andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Leopardens öga av Henning Mankell

En helt underbart härlig bok som kommer att stanna hos mig för evigt precis som riktigt bra böcker skall göra. För något närmare både kolonialisten och den Afrikanska folksjälen kommer man genom att läsa den här boken. Båda naturligtvis helt omöjliga att förstå men att ana en alldeles så liten förståelse är ändå ett steg på vägen mot det målet.

Läs, du kommer att bli en lyckligare människa.

Alla andra böcker jag läst finns här.

ps Ja jag vet att Afrika består av många olika länder och att den här historien utspelar sig i ett av dem. ds

Senast lästa bok

Kära Agnes! av Håkan Nesser

K tror att jag läst den här förut, detta påstående stöds dessutom mycket riktigt av att den står i hyllsektionen läst-av-åke-men-ej-av-K. Men jag litar inte på det där. En på tusen gånger har hon faktiskt fel när hon säger “har läst“, “har sett“, “har ätit“…

Men jodå, en bit in i boken minns jag vissa partier, en tandläkares håriga näsa t.ex. dock inte så mycket att jag inte läser klart. Det är ändå Håkan Nesser, en favoritförfattare, böcker som går att läsa mer än en gång.

Besviken på innehållet blir jag såklart inte. Som författare måst ändå det här vara en sådan där ide som poppar upp och som man bara måste ta sig an. Resultatet är lysande. Det enda jag undrar är varför jag minns tandläkaren och hans håriga näsa och inte mycket mer från min första genomläsning.

Läs för tusan.

Alla andra böcker jag läst finns här.