Senast lästa bok

Någonstans brister himlen av Erika Olofsson Liljedahl

Ja jävlar, få personer klarar av en sådan här debut. Det är ett så moget och fullvuxet författarskap så man inte kan tro att det verkligen är en första bok. En författare som förmedlar bilder, inte ord. En lågt stående och avundsjuk wannabeförfattare som jag blir verkligen avundsjuk. Fast bara lite… och definitivt inte misströstande. Förväntar mig många fler läsvärda böcker från den här pennan. LÄS!

Andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Skilda verkligheter av Marianne Fredriksson

Jag gråter mer än en skvätt när jag läser den här boken. Ja, ögonen är tårade mest hela tiden, klumpen i halsen växande och stor. Nu kan man tro att alla de där tårarna är där för att det är en ledsam bok och japp, så är det också. Men mest innehåller den mänsklig vänlighet och kärlek. Folk är så jävla snälla mot varandra att det gör ont. MEN… VARFÖR ÄR INTE MÄNNISKOR DET I VERKLIGHETEN? Det är därifrån mina tårar kommer. Ja en gammal gubbes tårar. En som tränats i att inte gråta sen barnsben. Gråter gör jag lik förbannat. Svärföräldrar, farföräldrar, syskon och vänner. Värme. Jag blir så avundsjuk av alla den där självklara vänligheten.

Men kärleken och vänligheten är bara en del av den här boken. Den har en annan botten också. Konflikten mellan den intuitiva världen och den vetenskapliga. Genialt berättat. Kristallklart genomlyst.

Det här är en bok som kommer följa mig livet ut. En sådan där som fäster sig i hjärnan som en liten juvel att plocka fram vid behov och titta på och beundra och förundras över när det inte finna annat att förundras över.

Ett solklart LÄS!

Andra böcker jag läst finns här.

 

Senast lästa bok

Störst av allt av Malin Persson Giolito

Det här är en fantastisk bok. Jag som är en fördomsfull gammal gubbe med en massa skit i huvudet tänker nog att pappa varit med här på ett hörn men såklart har han inte det. Det här är Malins röst. Inget annat. All credit till henna. Skit på mig för att tänka sådär. Ja LÄS, LÄS, LÄS!

Andra böcker jag läst finns här.

“Se så kulturella och bildade vi är”

“Se så kulturella och bildade vi är” säger K (skämtsamt) efter att ha botaniserat i bokhyllorna. Ja jag känner inte igen dem alls måste jag säga. Men om en av två har läst är det väl OK. Ja jag fattar vad det gör med mig.  Å andra sidan minns jag inte vilka böcker jag läste förra månaden heller… så kanske får jag också vara en som är med… Å andra sidan spelar sådant kanske ingen roll för låtsasarbetare.