Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Hälsingetoppen

people at concert
Photo by Vishnu R Nair on Pexels.com

Den senaste Hälsingetoppen hittar du här. Visst är det bra?

Categories
Musik

Gammal låt

Categories
Musik

Naket

Nytt (och bra) från Ljungström och Sundatröm. Det här är på riktigt. Det hör man. Grattis grabbar!

Categories
Musik

Mårten Lärka

Som soloakt är det då på dagen exakt tjugo år sedan den sceniska debuten skedde på Hembygdsgården i Jättendal, så naturligtvis är det där som tjugoårsdagen kommer firas med en jubileumskonsert. Inför konserten släpps Mårten Lärkas nya singel Ça va, ça va, ça va / En tournée 1 juli.

– Det här är helt klart den mest långlivade sysselsättning jag någonsin haft, konstaterar Mårten Lärka inför 20-årsdagen.

Den franskspråkiga singeln Ça va, ça va, ça va / En tournée är ett resultat av ett nyligen påbörjat samarbete mellan Mårten Lärkas egna label M.OTION SONGS och musikbolaget COMEDIA. 

Två charmiga låtar på franska med ett oefterhärmligt boogie woogie piano i spetsen. Låtarna är i huvudsak gjorda på tejp och oftast förstatagningar. Texterna är små hyllningar till blommorna, fåglarna och kärleken samt till ekvationen av att få ihop livet på turné. Det är naivt och det är äkta.

Körer: Martin Hellquist och Frida Bergström

Mixning och mastering: Henrik Heinrich @ Nevo Studios

Art work: Båpa

Resten: Mårten Lärka

Label: COMEDIA/M.OTION SONGS

Distribution: The Orchard

Categories
Musik

Midsommartoppen

brass drums
Photo by Rene Asmussen on Pexels.com

Jodå, såklart kommer Hälsingetoppen idag också trotts midsommarvärme och lättja.

Stort tack till Lars Ljungström för länkar till nya artister. Men behöver mer, fler, massor. Så skicka in Spotify länkar ill Hälsingeartister vi andra inte visste fanns. Hälsingemusikens guldkorn finns nämligen där, inte i de traditionella kanalerna.

Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Blir…

Ibland blir det bara. För min del “blev det bara” för en vecka sedan ungefär. Jag gick och köpte mig ett mixerbord på Tradera. Ett jag fick idag. Helt onödigt var köpet. Har inget behov av det. Åtminstone inte egentligen. Men det blev i alla fall. Jag hatar det där. Vill ha kontroll på mig själv. Vill vara spontan med måtta. Har det för det mesta såklart. Men ibland så “blir det” alltså bara. Det var inga stora eller nödvändiga pengar som gick till inköpte heller. Eller ja, alla pengar är väl nödvändiga för en vanlig medborgare. Men lite frisläppthet måste man väl unna sig ändå.

Nu har jag hittat användning för det i studion. Såklart. Finns det något val? Man måste hitta syften också med sådant man inte behöver. Skapa behov. I mitt fall så kan jag nu sätta upp mina grejer i en statist setup. Inget omkopplande av kablar när man vill spela in olika grejer längre. Precis så som jag vill ha det. Man kan bara sätta sig där på stolen och köra igång.

Fast många knappar och rattar och möjligheter är det såklart. Så många att man blir lätt snurrig. Använder eftermiddagen åt att försöka förstå hur det fungerar. Ja, jag jobbar alltså inte. En frihet som man kan ta sig som pensionär. Eller hur? I alla fall kan man det om man fått iväg de kort som skall tillverkas. Ja och om man blundar (hårt) för allt annat som måste göras. Det är söndag snart och då skall jag ta tag i det där igen. Lovar. På hedersord.

En eftermiddag ägnad åt musik teknik alltså. Inte mycket för det egentligen. Gillar själva musikskaparprocessen mer. Om det nu är “musik ” som jag skapar. Finns säkert delade meningar om det. Hur som helst måste man ta tag i lite av det tekniska ändå. Om man nu vill gör andra andra med full frihet. Finns inget val där. Överlevnadsbart.

Lite gotid till nu bara sen helg. Blir väl gräsklippning mest. Helgnöje nummer ett. Men kanske hinner man snickra ihop en låda eller två också. Solrosorna behöver en och salladen behöver en till. Mycket sallad skall man äta. Eller hur?

På återhörande en annan dag. Förhoppningsvis. Men vem vet.

God helg!

Categories
Musik

Hälsingetoppen

Ingen fredag utan en Hälsingetopp. Såklart! Må bäste hälsing hamna först. Liksom.

Categories
Musik

Sommaren med Monica

Monica Törnell i Sweden Music Hall of Fame. Ett självklart val. Grattis Monica.

Categories
Musik

Hälsingetoppen

En rykande färsk utgåva av Hälsingetoppen är nu på plats. Det är ju fredag…

Categories
Musik Swedish

Livemusik med “skit under naglarna” (video) – Tips – Studio

Fredagstipset: Mixning handlar ofta om att musiken ska låta “bättre”, men var inte rädd för att blanda in lite effekter som smutsar ner mixen, för att det inte ska låta alltför polerat.

Source: Livemusik med “skit under naglarna” (video) – Tips – Studio