Categories
Swedish

Los koboltgruvor » 365degrees

Vi springer på Los Koboltgruvor som idag är gruvmuseum med guidade visningar av grottorna. Välordnat och intressant – värt ett stopp på vägen!

Source: Los koboltgruvor » 365degrees

Categories
Swedish

HÄLSINGLAND 2020 – YouTube

Categories
Swedish

Rörande elljusspåret i Los – Välkommen till Los & Orsa Finnmark

Förra veckans snöoväder och blåst medförde att drygt 20 stora tallar rasade över elledningarna och mellan ett antal belysningsstolpar på elljusspåret i Los.

Source: Rörande elljusspåret i Los – Välkommen till Los & Orsa Finnmark

Categories
Swedish

Japp – vinter

Categories
Swedish

Jojo

Möjligen blir det värre och värre…

Categories
Swedish

För sent

Jag har den där mappen “kapslingar” i min privata wiki. Så fort det dyker upp en ny – som den på bilden ovan från ITALTRONIC S.r.l. – så hamnar den där i den där mappen. Så har jag hållit på många år. Jag har samlar mängder av länkar till kapslingar som skulle kunna användas till framtida projekt.

Men idag när jag sparar länken till boxen ovan så slår det mig att nu är det för sent. Jag kommer aldrig komma till en punkt där jag har användning för en kapsling som den här. Inte för de flesta andra jag samlat heller. Det är – och har varit så ett tag – dags att sänka målbilderna. Rejält.

Jag kommer aldrig igen bli en del i ett team av unga hungriga briljanta ingenjörer som vill ta över världen med sina nya lösningar och är beredda att jobba dygnet runt för att realisera det. Så är det bara. Brist på pengar såklart. Kontakter. Förmåga. Tid…

Urk så trist egentligen…

Jodå, jag har redan backat. Mer än en gång. En gång drömde jag om moldade lådor. Designade av de bästa. Nytänk. Vackert. Wowkänsla. Men det där var såklart för ganska många år sedan. Standardlådornas gråa vardag har gällt ett tag den med.

Men drömmar och visioner är väl till för att överges. Till slut når man dit. Antingen har man lyckats realisera dem eller också nådde man aldrig riktigt fram. En del drar säkert slutsatsen av det att det inte är någon mening med visionerna i så fall. Men där är inte jag. Det räcker nämligen inte med att en ide är bra, det krävs annat som skall klaffa också. Timing. Människor som kan fås att tro på den. Tur. Utan visionerna finns inget mål att jobba mot. De skall ha substans såklart, men också vara nära drömmarna, nära det som nästan är möjligt. Inte vara tråkiga gäspande målbeskrivningar a’la ett standard Ericsson projektmöte.

Men även om man ger upp, så behöver man ju inte ge upp. Jag sitter ju här. Kommer att sitta här också när låtsas blir på riktigt igen. Inte många dagar dit nu. Och det får väl räcka. Är ju nu ändå inte så dumt det lilla och ensamma heller. Någon standardlåda med egentillverkat innehåll skall jag väl få iväg då också. Om någon av dom förändrar världen, ja det återstår väl att se.

Categories
Swedish

Därför fryser vissa alltid och andra nästan… | Hälsoliv

Forskning visar att humöret har stor inverkan på hur personer upplever värme respektive kyla. En lycklig person som trivs med sin partner och har många sociala kontakter känner sig oftare varm. En person som är ensam, deprimerad och lever ett isolerat liv fryser mer.

Source: Därför fryser vissa alltid och andra nästan… | Hälsoliv

Nåja…

 

Categories
Swedish

SVT gör historisk storsatsning på lokal journalistik – SVT Om oss

Sveg i Härjedalen som blir en bas för bevakning av delar av södra Norrlands inland. Bland annat frågor som rör glesbygd, turism och också det samiska samhället kommer att kunna breddas tack vare den nya redaktionen.

Source: SVT gör historisk storsatsning på lokal journalistik – SVT Om oss

Categories
Swedish

Florida

Tittar på EarthCam från Florida, Naples och tänker såklart att där skulle man såklart vara NU. Men det är man alltså inte. Men det verkar vara en angenäm eftermiddag där borta. Tjugotvå grader och sol.

Januari och februari – bortdrömmarmånader.

Categories
Swedish

Coronaviruset – En värld som är sig lik

Enligt WHO-chefen har 39 miljoner doser covidvaccin hittills distribuerats i minst 49 höginkomstländer. Samtidigt har bara 25 doser distribuerats i ett av världens låginkomstländer.– Inte 25 miljoner, inte 25 000, utan bara 25, säger Tedros Adhanom Ghebreyesus i ett tal i Genève inför ett WHO-styrelsemöte. (TT)

Source: Coronaviruset – följ senaste nyheterna om corona | Aftonbladet