Categories
Swedish

Nu läll

light city road traffic
Photo by Sultan Raimosan on Pexels.com

Han skog och fors ringer. Gubbe. Såklart. Annars hade han skrivit ett email. Men oldie då. Vi pratar en stund. Världen blir inte bättre för den skull. Fast social träning kan man väl kalla det för min del. Han kör buss. Behöver inte sådant. Pratar sig trött på arbetstid.

Jag flyttar in i mitt hörn. Det blir utmärkt. Tror jag. Sen fastnar pelletstransporten. Blötpellets som jag borde ha kastat men hällde i för att jag är så jävla snål. Det blir till att tömma allt. Lill-katten hjälper till. Alltid med. Aldrig rädd för något. Besvärlig nästan.

Men varmt ute. Ett stillestånd är ingen fara. Annat är det vid minus 20. Då kryper kylan in som tyska tanks mot en Polsk gräns och man jobbar hårt för att mota bort. Ofta i kalsonger och mitt i natten. Hittills har det alltid lyckats här. Gick sämre för Polen.Kalsongerna kanske. Men så fick de ingen hjälp heller. Det brukar iof aldrig jag få heller.

Han som kör buss. Han är rockstjärna också. En månad kvar till pension. Eller i alla fall semester före uttag av pension. Slår vad om att han sitter i en buss bakom ratten igen innan påsk. Det är antingen det eller en turne. Den där sista. Hej då som man kan göra om efter ett år. Den sista sista. Osv.

Själv tänker jag inte ge mig ut på turne. Jag har varit med om tillräckligt många tomma scenframträdanden redan. Hör mig säga som förvar för mina dåliga lyssningar till Bussföraren att “det roliga är ju ändå att göra musiken“. Kommer på mig själv med att det låter lite “surt sa räven” över det. Fast det roliga är ju “att göra musiken“. Fast nog svider tolv lyssnare lite också såklart. Men ibland svider det på ett ganska bra sätt. Och ofta förtjänar man bara det man får. Gott så.

Roligt att bredband sätts högt på listan som en anledning till att man kan och vill flytta ut “på landet”. Mig veterligt är Los den enda plats på jorden som haft en grupp som medvetet motarbetat bredband. Ibland blir man skrämd. Där darrade jag. Men tack och lov fanns det tillräckligt många kloka människor också här.

Nu skall jag hämta K. Men inte tänker jag gå på tå. Klockan är ju inte två. Ja men då säger vi så.

Categories
Swedish

Gran

Skall man få till en gran innan jul får man börja virka NU! Kakfen i Färila dom har virkat färdigt redan dom. Ja faktiskt redan förra året. I Los ligger vi efter. Tydligen.

Categories
Swedish

God morgon

Categories
Swedish

9-heating double-button control electric jacket man woman heated winter warm hooded coat vest Sale – Banggood.com

Only US$60.05, buy best 9-heating double-button control electric jacket man woman heated winter warm hooded coat vest sale online store at wholesale price.

Source: 9-heating double-button control electric jacket man woman heated winter warm hooded coat vest Sale – Banggood.com

Alltså… vilken grej… vem behöver kamin?

Categories
Swedish

Sign up for Science & Innovation Day on October 19th

Source: Sign up for Science & Innovation Day on October 19th

Categories
Swedish

Men titta här

https://www.breakit.se/artikel/30301/miljonskulder-hos-kronofogden-nu-kravs-indiska-i-konkurs-av-hyresvard-ett-missforstand?utm_medium=newsletter&utm_source=Breakit_Alert

En riktig entreprenör. Man ser mest låtsasentreprenörer numera tycker jag. Räkmacksentreprenörer. Djursholmsentreprenörer. Stureplansentreprenörer. Ja ni fattar. De behöver inte vara dåliga för det såklart. Men uthållighet är det sanna utmärkande för en entreprenör. Ja och aktieägartillskott före KK …

Handla på Indiska.

Categories
Swedish

Skyddet kring Voxnan

Skyddet kring Voxnan, det blå. Utmärkt!

https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/Allmant-om-PBL/teman/riksintressen/kartor/

Categories
Swedish

Intelligent Post Box Uses Arduino – Circuit Cellar

The SmartPostBox Project Wouldn’t it be fun to get an email notification when your mail arrives in your post box? In this article, Andrei steps you through

Source: Intelligent Post Box Uses Arduino – Circuit Cellar

Categories
Swedish

Nåja

technology computer room health
Photo by MART PRODUCTION on Pexels.com

Det slår aldrig fel. Har man en tid för röntgen så vill sotaren komma samma tid. Det omvända fungerar såklart det också. Alltid. Saker vill klumpa ihop sig. Bilda planeter av ryumdstoft. Det där är väl förresten drivkraften med att bilda en förening. Eller med att bilda ett band med för en delen.

Det får lösa sig.

I kemin. Ju mindre något är. Desto mer yta har det i förhållande till sin massa. Det är därför finfördelade saker löser sig bättre än de som inte är det. Fungerar på problem också.

Små problem löser man.

Stora med. Men de tar alltså mer tid att lösa.

Går att bevisa med matematik. Man behöver bara acceptera några grundaxiom. Enkelt.

Här på kullen är det kallt. Den som inte tror mig kan ta en realtidstitt här. Varför man nu skulle vilja bli överbevisad mot den o-tron då såklart. Oklart för mig. Oklart för dig.

Inte mycket knappande idag heller. Installerar om Pi11’an. Krånglar såklart. Kan saker bara fungera direkt? Troligen inte.

Men OK. Sätter på en andra kaffe. Brasar på element. Finns hopp.

Den stora lärdomen det här året har varit att man inte finns. Trodde den insikten skulle vara svårare att ta till sig. Men livet som osynlig är inte så pjåkigt faktiskt.

Borde väl kanske sluta tat blogga också. Sluta med allt. Bara sitta där. Vänta. Möjligen lära sig spela schack inför det slutliga partiet. Har aldrig riktigt haft tålamod för det där. Världen genom mina ögon är nämligen full av “riktiga” problem.

Om den nu finns…

Men Pi11’an vara det…

Categories
Swedish

Sverige näst bäst i världen på innovation – Elektroniktidningen

För tredje året på raken kniper Sverige andraplatsen på FN:s ranking över de mest innovativa länderna. Listan toppas av Schweiz med USA som trea.

Source: Sverige näst bäst i världen på innovation – Elektroniktidningen