Categories
Swedish

Loosveckan – Välkomna till Los & Orsa Finnmark

”Loosveckan”, vilket sedan några år tillbaka är inte en utan hela två veckor, går av stapeln varje år v. 10 samt v. 29 och erbjuder spännande aktiviteter för hela familjen. Program för …

Source: Loosveckan – Välkomna till Los & Orsa Finnmark

Categories
Poesi & Dikter Swedish

En spade

En spade i ett förråd kan vara bra att ha.
En spade i fel mans hand är inget att ha.
Men en spade i rätt mans hand kan var en spade som ändrar floders lopp och
jämnar berg med marken.
När man tänker en smula på det så är det enda som egentligen krävs ett litet spadtag i taget.
Lite tid.
Och ganska mycket vilja.
För att förändra allt.

Categories
Swedish

Skålbo Igeltjärnsvägen 6, Järvsö, Ljusdal – Fastighetsbyrån

Välkomna till Skålbo och denna hemtrevliga villa på Igeltjärnsvägen 6!Här är den perfekta bostaden för den större familjen som vill bo nära naturen men ändå med ett bekvämt avstånd till samhället. Villan är lugnt beläget längst en återvändsgata i byn Skålbo, 6 km utanför Järvsö. Villan uppfördes år 1929 och tillbyggnad har gjorts med ett övre plan år 2009. Bostadens boarea om 200 kvm disponeras på två plan. Entréplan bjuder på en väl tilltagen hall, badrum, tvättstuga, vardagsrum med öppens spis, kök med vedspis samt två mindre sovrum. En trappa upp finns ett stort allrum med utgång till balkong och anslutning till övre planets tre sovrum varav ett är större och med ett wc rum. Ljusa ytskikt genomgående i hela huset. Här bor ni bekvämt med vattenburen golvvärme på båda plan. På fastigheten finns en större lada med gott om plats för förvaring och carport för bil, husvagn etc. Förråd/garage med plats för en bil, carport, förvaring samt bastu. På tomten finns gott om plats för den odlingsintresserade och med direkt närhet till naturen så är detta ett boende som passar många. Välkommen hem.

Source: Skålbo Igeltjärnsvägen 6, Järvsö, Ljusdal – Fastighetsbyrån

Categories
Swedish

Farbror Punk –

Cowboyrock med rätt att slamra. Det spelar Dead Scouts från Alfta i Hälsingland. Scouterna är en av de fyra grupperna på en samlings-EP med gästrikegrupper som nyligen getts ut under beteckningen…

Source: Farbror Punk –

Categories
Swedish

Hans Eduard Szybilski – Forum för levande historia

På Apelbergsgatan 36 i Stockholm finns en snubbelsten till minne av Hans Szybilski.

Source: Hans Eduard Szybilski – Forum för levande historia

Categories
Musik Swedish

Hälsingetoppen

guitar picks on a guitar
Photo by ROMBO on Pexels.com

Hälsingetoppen. Jag vet inte hur ni har det. Men här är allt bra. Lite kallt kanske, men bor man på en kulle så är det aldrig lika kallt som nere i dalgångarna. Dedt är alltid något att glädjas åt. Ja och skulle det nu bli kallt också här på kullen så har jag ju alltid Hälsingetoppen att värma upp mig med. Japp, detta gäller ju också er andra. För här kommer den senaste rykande färska versionen som det bara är att ta för sig av.

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar

Charlie Engstrand Sommar – Från Delsbo. Tack Lars Ljungström för tips.

Disclamer: Det här är ingen tävling. Det finns ingen första eller sista plats. Bara Hälsingemusik ordnad efter hur mycket den spelas på Spotify. Enkelt eller hur?