Categories
Swedish

Allt du behöver för att bygga en ventilator – Elektroniktidningen

Medtechjätten Medtronic släpper nu designunderlagen till Puritan Bennett 560 så att alla som vill börja tillverka ventilatorer snabbt ska komma igång.

Source: Allt du behöver för att bygga en ventilator – Elektroniktidningen

Categories
Swedish

For Introverts, Quarantine Can Be a Liberation

Source: For Introverts, Quarantine Can Be a Liberation

Categories
Swedish

For Introverts, Quarantine Can Be a Liberation

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-03-28/coronavirus-for-introverts-quarantine-can-be-a-liberation

Categories
Swedish

Fredag

Det är fredag idag. Så säger i alla fall min hjärna. Ja den sa att det var torsdag igår också. Möjligen vet den något som jag inte vet. Det är nämligen rätt ofta så.

Här hostas det fortfarande för full stryka. Men formen är ändå skaplig. Alltså inget att klaga på egentligen. Ja möjligen då att jag skulle vara närmare synförbättringar än vad jag är nu om det inte varit för allt detta hostande. Men man har lärt sig att det är som det är. Får anpassa sig. Det brukar ordna sig till slut. Ordnar det sig inte får man anpassa sig. Svårare är det inte.

Men försöker knappa på. Blir såklart tröttare än vanligt. Får kämpa på lite. Visa vad jag går för. Som om det inte alltid varit på det viset. En kamp.

K, som har semester idag, berättar om snödroppar på baksidan av huset. Ett normalår hade jag nog sett dom jag med. Men känner ingen lust för att vandra omkring och längtas där ute. Det är bara nyanser av grått. Alltsammans och lite till. Så jag kan lika väl sitta här inne och frammana vårtecken för mitt inre. Det är så de bjuds i år.

Alla tycks förutsätta att den här pandemin skall vara över på några månader. Men vad är det som säger det egentligen? Den enda erfarenhet vi egentligen har av en pandemi i den här skalan är väl “Spanskan”. Där pratar vi tre vågor och två år. Orkar man ens tänka i de tidsperspektiven. Myndigheter måste väl antar jag. Vi andra kan väl bara hoppas att de inte blir så.

Men fredag är det alltså inte. Grön IKEA soffa får stå där och vänta till imorgon. Det spelar ingen roll att hela min lekamen skriker om att få lägga sig där och bre täcket över sig. Jag är nämligen en hård låtsasarbetsledare som inte tillåter sådant utan allvarligare känningar än de nuvarande. Fast allt är såklart enkelt och lätt när det bara är på låtsas.

Categories
Swedish

Uppiggande

Categories
Swedish

Mörker

Får ställa in gråstarr FU/OP imorgon eftersom min hosta inte ger sig.

M Ö R K E R här på kullen alltså.

Becksvart!

Categories
Swedish

Sprouting | hedorah

Sprauting, AKA the act of being the laziest solarpunk on the planet.There are many good alternatives if you are willing to pour a littlemoney into this hobby (e.g.Sproutly). However I’ve maybefound

Source: Sprouting | hedorah

Categories
Swedish

Däckad

Soffa. Däckad. Fryser. Svettas. Manflue heter det visst. Det är synd om mig. ?

Categories
Swedish

Godzilla Raids Again (1955) | hedorah

Second up in this massive project is Godzilla Raids Again[imdb] from 1955.Koji Kobayashi, a spotter for a Japanese fishing fleet crash lands his plane on a barren island. His best friend, Shoichi

Source: Godzilla Raids Again (1955) | hedorah

Categories
Swedish

the Before times | hedorah

While COVID-19 is raging havoc and governments around theworld put increasingly harsher restrictions on their subjects I think everyone should call in sick from work, self quarantine and graba copy

Source: the Before times | hedorah