Categories
Swedish

wtf

Categories
Swedish

Ja precis så har man ju velat svara

https://www.idg.se/2.33206/dagens-dilbert-pa-idgse?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_campaign=IDG%20Senaste%20nytt%20Morgon%202017%202020-05-28%207%3A16%3A52

Categories
Swedish

Mäh…

Har ni sett att både twitter och Instagram har gått ifrån grått och nu är i helt färg!? Det är blått, rött, gult etc i klara färger så det nästan sticker i ögonen på en… Fantastiskt…

Categories
Swedish

Kärleksmums | Recept ICA.se

Klassiska mockarutor med kokos som också kallas kärleksmums. Kärleksmumsen bakas i praktisk långpanna och blir alltid saftiga och goda. När kakan svalnat bres chokladglasyr över och till sist strös kokos över. Saftiga chokladrutor som alltid uppskattas till fikat.

Source: Kärleksmums | Recept ICA.se

To self… Heter dessutom “Hemsysterkaka” och inget annat.

Categories
Swedish

“Lite jordbävning…”

Synnerligen cool premiärminister i Nya Zeeland. “En liten jordbävning” under intervjun stör inte koncentrationen nämnvärt.

Categories
Böcker Swedish

Senast lästa bok

En mörderska bland oss
Författare: Hannah Kent

Så, så, så nära att ge upp på den här boken i början. Alla Isländska namn och orter tar liksom död på mig. Jag har svårt att minnas namn ändå. Men den tar sig, tar tag i en, kramar åt, släpper inte greppet och blir till en bok jag antagligen aldrig kommer att glömma.

Rekommenderar den starkt. I alla fall för dem som inte har stenfästa synpunkter (som blivit Hollywoodifierad) om den gode och den onde.

Andra böcker jag läst finns här.

ps Eftersom jag inte tycker det är någon vits med att upprepa och upprepa och upprepa vad de böcker jag läser handlar om så länkar jag till två siter ovan där man kan ta reda på just detta. Söker man på nätet kan man, om man fortfarande undrar över detta, hitta ytterligare tusen ställen till där samma beskrivning upprepas i olika varianter. ds

Categories
Swedish

24 Maj

Bilden, 24’e maj för några år sedan. Snösäkert är ordet.

Categories
Swedish

Why has Nordic Semiconductor joined the ZBOSS Open Initiative?

Nordic Semiconductor joins the ZBOSS Open Initiative. How does that benefit our customers?

Source: Why has Nordic Semiconductor joined the ZBOSS Open Initiative?

Categories
Swedish

Så…

Så får jag en tid igen. Katarakt förundersökning och ev. operation. Det är som att vinna högsta vinsten. Man hoppas alltså på en sommar där man kan både se och höra underbara koltrastar.

Men minns att jag tänkte så förra året också när jag åkte ned den fjärde juni till Gävle för att operera axeln för andra gången det året. “Skönt att få det gjort innan sommaren“. Ja sen blev det ju som det blev. Man blev mest inne.

Men man måste ju ändå gå in i saker med en positiv attityd. Mycket kan hända. Gör det det så får man ta tag i det då. Spara en påse jävlaranamma tills planet störtar. Om det nu gör det. Om inte, ja då kan man använda påsen till att flina en dag. Stort. Liksom.

Fram till dess försöker jag så gott jag kan. Man kan liksom inte annat.

Väntar på Vattenfall som skall fixa en kabel ut till vårt garage som Ellevio/Fortum grävde av för en massa år sedan. Den lagades då men tydligen blev inte allt korrekt för sen har vi fått riktigt konstiga fenomen med elen där ute. Det gick att tända belysningen en stund. Sen dog den. Säkringarna höll. Gick att upprepa proceduren senare om brytaren fick vila i avläge en timme eller två. Mätte på kabeln och det visade sig vara ledning mellan paren även när den var urkopplad i andra änden. Så så har den fått sitta. Urkopplad alltså. Var krämen tog vägen har man liksom ingen aning om.

Men nu skall vi alltså få den fixad. En ny kabel skall bli nedgrävd. Har man tur kan man använda motorvärmaren i garaget i vinter alltså. Har man otur så gräver dom av fibern…

Men man hoppas på tur.

Liksom.

Kylan har inte lämnat kullen. Nu skall den hålla i ända fram till på torsdag efter vad jag förstår. Gillar inte. Jag är som bekant en fryslort. Alltså fryser jag mest hela dagarna. Lösningen vore såklart enkel . ge upp och beställ en pall pellets. Men vrång också såklart. Inte helvete heller. Liksom.

Första året vi bodde här snöade det rejält på midsommarafton. Men inte tog vi varning av det då och drog härifrån som en avlöning. Nädå vi andades in den rena luften, hänfördes av försommarljuset, njöt av naturen som nu fanns kring knuten och såg blånade berg för första gången fast man alltid haft dem omkring sig i nästan hela sitt liv. Lite snö en midsommarafton höjde möjligen ögonbryn men var knappast orsak att omvärdera.

Nu tar man allt det där som man älskade då för givet igen. Försöker verkligen uppskatta luften och allt det andra. Men det bli aldrig igen som när jag i min veckopendling från Stockholm kom hem hit på fredagskvällen, steg ut ur bilen, och drog ett första andetag av kall, ren, frisk luft och upplevde det som jag fick en välkomstdrink. Men ibland, som nu, minns jag det där alltså.

Fast jag gillade storstaden också. Hade gärna haft ett ben kvar där.

Ja jag gillar storstaden idag också. Behöver den lika mycket som jag behöver det här. Fast basen den är här. Åtminstone just nu.

Nu tänker jag helt lätt, enkelt och utan krusiduller gå och lägga mig. Vaknade tidigt i morse och kunde inte somna om. Inte vanligt, men ibland så hinner tankarna snurra igång innan man somnar om. Då är det kört. Hela den här dan har faktiskt varit en sådan dag. Tankarna har farit runt som kulsprutekärvar. Normalt använder jag sådana dagar till att spåna. Då träffar i alla fall något skott. Men idag har de mest fått fara förbi. Sen har jag snappat upp en och annan tråd och försökt hantera den. Hoppas alltså på en lugn natt,

Jaha. Liksom

Godnatt.

ps Vardagar 3 förresten. Jo jo , vad var det jag sa. Snåljåparnas afton. Det blir inget utan stålar in. Japp. Så tänker en del. Kallar sig sen socialist och solidarisk. ds

Categories
Swedish

Lilygo TTGO T-Watch-2020 is a Nicer Looking Arduino Programmable ESP32 Watch

LilyGo TTGO T-Watch-2020 is a slick, programmable ESP32 watch with WiFi and Bluetooth connectity, a 1.54″ touchscreen display, and more.

Source: Lilygo TTGO T-Watch-2020 is a Nicer Looking Arduino Programmable ESP32 Watch