Categories
Swedish

Elintensivt

I den elektriska världen sere det ut såhär

Lite jäktigare. Hulken återhämtar sig. Jag skall också göra det snart. Fredag imorgon. Jodå, man kan leva med fredagar också. Faktiskt.

Categories
Swedish

5 surprising things I do with Linux | Opensource.com

Linux powers most of the internet, most of the cloud, and nearly all supercomputers. I also love to use Linux for gaming, office work, and my creative pursuits.

Source: 5 surprising things I do with Linux | Opensource.com

Categories
Swedish

Faktoider: Sjojgus folkräkningsmedalj och 40 andra

Försanthållna osanningar, halvsanningar och missuppfattningar — Hoaxes, urban legends, half-truths and misconceptions.

Source: Faktoider: Sjojgus folkräkningsmedalj och 40 andra

Categories
Swedish

Dammlucka

waterfalls during daytime
Photo by Pixabay on Pexels.com

Verkade som mitt sista inlägg öppnade en dammlucka. Åtminstone här. Sorry for spammandet om du också fick många mail härifrån. WordPress lever ibland sitt eget liv.

Categories
Swedish

Systembolagets bästa roséviner 2022 – Vinklubben

Source: Systembolagets bästa roséviner 2022 – Vinklubben

Categories
Swedish

Bortskänkes: 400 äldre förförstärkare – Elektroniktidningen

Hellre än att kasta de ouppackade förförstärkarna skänker Jan Näslund i Örnsköldsvik bort dem. De tillverkades i mitten av 80-talet och fungerar som en PA-anläggning för både större och mindre behov.

Source: Bortskänkes: 400 äldre förförstärkare – Elektroniktidningen

Categories
Swedish

Växthussommar

Japp redan nu!

ps Jodå det krävdes tre återstarter av webläsare för att få in den där bilden. Spara och ladda från disk med webläsare (chrome) är ett problem. Om någon som läser detta har varit med om det tidigare så tar jag tacksamt emot tips. Slut på ideer här nämligen ds

Categories
Swedish

Och så…

Novel Coronavirus SARS-CoV-2–Transmission electron micrograph of SARS-CoV-2 virus particles, isolated from a patient. Original image sourced from US Government department: The National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Under US law this image is copyright free, please credit the government department whenever you can”.

I tidningen klagar en Losbo på att “Järvsö få men Los får inte” och man gäspar i hela kommunen för är det något Los är kända för så är det detta klagande. Helst på allt. Den stora orättvisan. Helst då sittande på rumpan utan att göra ett killevitt själv annat än att gnälla.

Tröttsamt.

Tur att det finns träd. Tysta. Så att man kan älska platsen som man bor på ändå. Tycker man. Men klagar väl själv. Som nu. Sten i glashus.

Drömmer om ett möte med en gammal vän i natt. Allt är så levande. Bilderna så klara. Många decennier sedan vi möttes i verkligheten. Tid satt ur spel och jag känner stor glädje över mötet och försöker bevara bilderna och känslorna över dan. Olika verkligheten. En av dem är sann. Eller båda. Eller ingen. Här fins ingen man kan diskutera sådant med. Sådan människor saknas mig sen länge.

Förkylning har tagit mig. Hushållspappersrulle och en påse bredvid skrivbordet. Det harklas och snyts ut litervis av slemmighet. Men rätt åt mig. Var länge sedan jag drabbade sist och alla har ett ansvar att hålla virusstamarna verksamma.

Drömmer virus?

Annars går dagar. Japp och jag med dom. Det är man tacksam för. Att man får hänga med ett tag till. Känns som jag vill ge bort lite mer. Innan man dör. Innan man befinner sig i drömmarna på heltid. Eller hur det nu är.

Dagen skall ägnas åt kodande. Möjligen också lite felsökande. Kan inte ladda och spara bilder från webbläsaren längre av någon anledning. Den fryser. Ja nästan vid blotta tanken. Har provat med att koppla bort extensions, rensa cache etc och annat obvious. Inget hjälper. Skumheter. Därav ingen bild i detta mail. De går att lägga in med alldeles för jobbiga kringekrokar för mig för att få till det. Åtminstone såhär på förmiddagen. Fast lägger in en ändå. För sakens skull.

Categories
Swedish

Troll och rackartyg

Hudiksvall. Det finns bara en anledning att åka dit. I normalfallet. Om man nu inte skall till Hölick. Eller se en konsert. Alltid annars sjukhus. Så dit fram och tillbaks idag. Undersökningen tar inte mer än fem, tio minuter och utfaller positivt. Eller negativt om man skall prata läkarspråk. Det positiva i dylika fall får vi lekmän stå för.

Men annars skall det handlas till en blommande sommar. Jo en hammare och en sats torxnycklar också som yngsten fick ta över vid flytten och som därför saknas mig. Men annars mest blomrelaterat. Nåja lite grejer till avloppets snirklande och illaluktande böjar också.

På ICA hittar jag “blomjord” för trettio spänn säcken. Köper fyra. Som hittat ju. Så tänker man när man lassar i vagnen. Det är först när jag kommer hem som jag ser att det stå “balkongjord” på påsarna. Helvete liksom. Händer mig hela tiden sådant där. Mina ögon ser en sak och hjärnan där i huvudet tolkar det till det den vill.

Suck säger fru. Ofta dessutom. Ja jag med. Ofta.

Själv förstår jag inte vad som händer. För jag läser verkligen “blomjord” när jag tar dom och annat (andra gånger)). Tror på troll och utomjordingars rackartyg som utförs i bil på väg hem. Ja det gör jag.

Ja och så handlar jag tapeter också… Återstår att se om det blev rätt. Tveksamheter samlas just nu hos undertecknad. Antagligen ren tur om det blev rätt. Men ibland är det såklart inte dåligt ed fel heller. Man överraskar sig själv liksom. Ja och frun.

Blåsigt är annars ordet för dagen. Ja egentligen för året såhär långt. Vindarnas år. Men trotts att jag fortfarande har vinterdäcken på så är det inga vinterkyliga vindar. Nope. Nästan behagligt blåser det. Även om noll vind eller lite vind ändå är att föredra. Men vindar innebär också torka. Snö försvinner. I Hudiksvall slog björkarna ut idag. Tar ett tag till här. Men de har den där lila färgen före knoppars bristande nu så nära är det.

Nu skall jag kolla artikelnumret på tapeterna. Är det fel så får jag väl gömma mig i garaget…

person digging on soil using garden shovel
Photo by Lisa Fotios on Pexels.com
Categories
Betraktelser & Berättelse Swedish

Grattis kompis

dangerous crime safety security
Photo by Pixabay on Pexels.com

Jodå. Klarat av en tur till Ljusdal idag på morgonen också. Vem vill inte se Ljusdal en gång till om man har chansen, liksom?

Mer åka på eftermiddagen. Sen lugnt till måndag, tidsdag, ondsdag… Fast inte på måndag visst… Kanske inte på…

Det är som det är.

Nästan sist på Hälsingetoppslistan. Det handlar om följare som man inte har. Ja lyssnare också såklart. Men följare är väl någon slags popularitetsfaktor. Jag ha aldrig excellerat i personlig popularitet. Ja och om “musiken suger” sen så blir det som det blir. Inte av det där hindrar såklart min glädje i att tillverka de där låtarna. Fast sidan är å andra sidan en av världens minst besökta sidor.

Allt jag rör vid blir till sand. Som en omvänd Kung Midas. Situationen är ungefär lika illa varesig det är sand eller guld som uppstår när handen når det. Man kan misströsta. Men gör icke det. Dum i huvudet antagligen.

Kodandet håller mig sysselsatt. Då tänker man inte på all osynlighet och sista platser och allt som blir till sand. Hinner inte fundera så mycket. Räddningen antagligen. Utan det revolver upp och skott upp i gommen. Som Lidman. Lite tufft sådär. Men har aldrig haft det bättre än nu. Så hänger kvar tror jag. Det finns tid för ättestupor senare.

Janne, Backa-Jan, världens snällaste människa, har födelsedag idag. Grattis kompis var du nu befinner dig någonstans. Saknar dig och dina hummanden din gamle filur.