Categories
Open Source Development programming

Goda nyheter

Kom med i GitHub’s sponsor program idag. Har väl inga större förhoppningar kanske, men ändå. Det finns dom som tjänat en hacka på det jag gjort i olika kommersiella projekt. Helt OK såklart. Under det första året sponsrar dessutom Github med samma belopp som andra sätter upp sig för.

Har funderat till och från på att räkna ut hur mycket jag och min familj sponsrat det här projektet med under nitton år. Men har aldrig vågat slutföra en sådan uträkning. Det handlar om alldeles för mycket pengar. Det mesta i form av nedlagd tid då såklart. I fjol fick vi in ungefär sexton tusen kronor i olika former av sponsring. Hjälper en del såklart men det är fortfarande svårt att hänga med när det gäller hårdvara och dylika saker. Ja, att ta ut lön är väl något en open source gubbe bara kan drömman om.

Men kul är det hur som helst.

Categories
Open Source Development programming VSCP

Fixen

Inte ett spår av vscpd i top längre. Bra. En bit till på vägen mot det som är ett mål. tcp/ip server, udp server, web-server, discovery server snurrar. Drivare, websockets och remote variables next.

På väg alltså.

Categories
Open Source Development programming VSCP

Inte så bra…

…men det löser “vi”.

Categories
Open Source Development Techstuff

Nordix

Idag tillkännages Nordix Foundation, en nordisk stiftelse som har som målsättning att göra det möjligt för fler företag och organisationer i regionen att utnyttja öppen källkod i hela digitala ekosystem. Nordix Foundation kommer att erbjuda ett nätverk inom öppen källkod med syftet att dela kunskap, ta del av expertis och dela kod.

Bakom Nordix Foundation står bland annat City Network, Ericsson och Blekingen Tekniska Högskola.

Categories
Betraktelser & Berättelse Open Source Development programming

Jaha… javisstja…

Man skriver om kod. Har gjort det ett tag. En del är krångligt. En del är lätt. Som det är. Men det är alltid det lätta som är svårt. Det är konstigt att det är så. Som nu

En “poll”
En “accept” när valda descriptorer signalerar.

Inget konstigt.

Men så har poll släppt igenom en “connection” omedelbart när maskinen startar. Jag har letat och letat. Lyft bort kod och adderat kod. Försökt söka på nätet. ja det här har hållit mig sysselsatt några dagar. Inte ens systematiken har fungerat. Att steg för steg analysera alltså. Isolera. Jag har suttit fast rejält och stenhårt. Stillestånd helt enkelt.

Så nu så här strax innan klockan visar tjugotre den första maj. Jag testar att köra koden utanför debuggern. Ser att en drivare inte kopplar upp som den skall heller. Inge konstigt för den kopplar ju upp mot server som ……..

Jaha liksom.

Där var det.

Bort med drivaren och sen fungerar allt som det skall. Den kopplar ju upp sig mot den lokala servern…

Tänk att jag glömde den! ;-/

Categories
Open Source Development

Det onda mot det goda

Man kan undra varför Github är målet med en sådan här attack. Istället för en porrsite eller en bank, Facebook eller Coca Cola.  I min värld representerar den öppna programvaran ett av de verkligt goda värdena i världen. Jag är dessutom säker på att historien kommer att se på företeelsen som sådan. Speciellt nu när Akademierna vänt det öppna ryggen och hänget sig åt girigheten bakom betalväggar, patent och företagsledarmiljardärdrömmar.

Nej, förstår inte. Vore inte vi, utvecklarna i världen inte så förbannat coca cola stinna och slöa borde vi kanske skapa en task force mot all skit på nätet. Lite läkare utan gränser fast mer förbannade och trötta på skit programmerare då alltså. ja inga anonymous nollor alltså. Med folk som kan sin sak.

Fast tröttheten… ja det skulle såklart aldrig gått.

Ja jag undrar hur som helst.