Senast lästa bok

I år blir det nog bättre av Maeve Binchy

Jag gilla novellsamlingar. Ändå läser jag alldeles för få. Måste bli ändring på det. Japp!

Det här är en samling som kretsar kring temat jul. Lite spretig sådär. Men fungerar OK just för att det är noveller. Man tar sig igenom. Det hade man antagligen inte gjort om det varit en hel roman. Men OK alltså, inte mer. Man kan lägga sina pengar på något som är mer läsvärt än just den här samlingen om man är ute efter en bok att läsa. Tycker jag då. Jag som är helt säker på att det finns andra som upplever de här historierna på ett helt annat sätt. Men olika är bra.

Andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Blindtunnel av Tove Alsterrdal

Jag älskar verkligen att läsa saker som är underhållning men där man samtidigt får en lektion i något på samma gång när man läser. Som här där Sudettyskarna (åter)uppstår i okunskapens tomrum i min hjärna. För visst har man hört “Sudenttysk” tidigare men knappast funderat mycket över deras liv och leverne.

I den här boken så får alltså dessa människor ansikten och liv och man förstår historiska skeenden som man inte visste mycket om. Ännu en sådan där svart bläckplump som det finns så många av på den Europeiska kontinenten.

En härlig bok helt enkelt. Jodå det sker ett mord här med. Men det blir underordnat allt det andra. Gillar verkligen den här boken.

LÄS!

Alla andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Kastanjemannen av Søren Sveistrup

Sanningen är väl den att jag har varit ganska trött på deckare. Men den här julen har det där vänt. För här kommer ännu en deckare som verkligen är kanonbra. När det gäller deckare så har de Danska utgivningarna verkligen levererat. Bra och spännande material både i rutan och i bokform.

Att författaren här är en av manusförfattarna till min favoritserie “The Killing” borgar såklart för att det här är bra redan innan man läst den. Faktiskt är den här boken mer som att se en film än som att läsa en bok.

Läs!

Alla andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Lazarus av Lars Kepler

Jag tycker ändå att jag är ganska härdad. Men det här är otäckt. Förbannat otäckt. Man undrar faktiskt hur författarparet är funtade i huvudet för att kunna få till alla de där hemskheterna.

Men samtidigt är det förbannat bra skrivet, bra flyt och bra dramaturgi. Man slukas av historien. Vill nästan inte lägga ifrån sig boken när det är dags att sova. Alltså precis sådär som en riktigt bra och underhållande bok skall vara.

Läs!

Alla andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

En vinter i Paris av Jenny Oliver

Det här är som ett Amerikansk bakverk. Det smakar bara socker. Förutom det finns ingen substans. Man kan äta en, äter man två så spyr man. Här fungerar det så per kapitel. Fy fan liksom. Sött som fan. Skummar halva. Tar mig igenom. Men, nope, inget att ha. Inte ens i slö juletid.

Alla andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Kennedys Hjärna av Henning Mankell

Vad jag vet har jag aldrig fått en bok i min hand av Mankell som jag tyckt varit dålig eller ens mindre bra. Jag har njutit fullt ut av dem alla.

Men så den här då. Jag kämpar verkligen. Vill ta mig igenom den. Men någonstans i mitten ger jag upp. Det här fungerar inte. Jag måste helt enkelt lägga den ifrån mig. Jag känner inte det minsta nyfikenhet över hur historien skall sluta. NULL. ZIP. Inget.

Får väl se den här boken som undantaget, det som bekräfta Mankells otroliga berättarkonst, den som har en dipp när denna bok skrivs.

Alla andra böcker jag läst finns här.

ps Det är relativt sällan jag ger upp läsandet av en bok. Men ibland måste det ske. Livet är helt enkelt för kort och det finns så många andra böcker att läsa. ds