Categories
Böcker

Senast lästa bok

Holly av Stephen King

Stephen King är en mästare såklart. Ingen kan beskriva blod och splatter och monster och andra hemskheter som honom. Man får sin beskärda del av allt de där i den här boken också. Fast kanske tycker jag, eller JA, JAG TYCKER, att Mr King kan bättre än så här. Även om hans lågvattenmärken ändå är på nivån superbra för vilken annan författare som helst. Men OK man läser den från pärm till pärm. Och visst nöje har man ju av den genomläsningen ändå.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Arvejord?av Maria Turtschaninoff

Det vanliga är väl att huvudpersonerna är de människor som lever på en plats. I den här boken är det tvärtom. Platsen har huvudrollen och man får följa de människor som lever sina liv på just den här platsen.

Helt lyckat är det kanske inte.?Men det där kan bero på att jag är en trögtänkt gammal gubbe. Jag behöver lite tid för att lära känna människorna det berättas om.?Men här går dom ur tiden innan man gör det tycker jag. Det är bara de absolut sista kapitlen där konceptet fungerar riktigt bra enligt min mening.

Ja för en gångs skull en bok som kunde vara dubbelt så tjock alltså och som hade vunnit på det.

Men berättelserna är bra och jag gillar boken ändå.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Böcker

Senast lästa bok (Pojken från Arbrå)

Pojken från Arbrå av Peter Stormare

Julklappsbok. Jag skummar delar av den här boken. Det blir för mycket namedroping ibland a’la Amerikansk framgångsrik person. Det där har jag inget för. Bättre blir det när Peter blir personlig. Mycket bra faktiskt.

Fast det är kapitlet om hans tid med Kabel & Granater i Edsbyn som såklart höjer den över allt annat. Folkets hem, kamrater och min värld. Blirr, Fållan, Zona, Nille och Buggman får vara med som namn bland alla världsartister. Kul.

Sen berättar han om Göran Järvefelt på några sidor. Hans bror Ulf och jag var vänner. Göran skapade fantastiska scenerier i papp på sitt rum redan då. Skapelser vi andäktigt tittade på, men aldrig rörde. För stor för Edsbyn, men erövrade världen med sina operaföreställningar. Deras syster nämns också med i en passage.

Själv kissar jag inte på mig av glädje om jag får möta en person som spelat huvudrollen i en film eller stått på en scen. Människan där inne innanför skalet intresserar mig mer än ytan och vanliga människor med substans och innehåll finns det ju överallt. Men gillar man det där är den här boken där en guldgruva. Ja och så hjälper det om man är Hälsing.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Det tredje ljuset ; Små ting som dessa av Claire Keegan

Två lika fantastiska berättelser. Fantastiskt välskrivet . Kan du lägga vantarna på den här boken så skall du göra det. En läsupplevelse i nobelprisklass.

Den första novellen är filmatiserad och kan ses på Ciniasterna.?Mycket bra den med.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Betraktelser & Berättelse Böcker

Senast lästa bok

Det sista han sa av Laura Dave

Lite av en dussinbok.?Går att läsa – går att avvara. Behållningen var egentligen att återse Sausolito.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

De förlorade ordens bok av Pip Williams

Om ord, hur de betyder och värderas olika av män och kvinnor.?Men också en tidsskildring av en tid när kvinnor (och män) kämpar för kvinnlig rösträtt. Utspelar sig i Oxford och det gillar man liksom lite extra. Läsvärd.

Andra böcker jag läst finns här.