Categories
Böcker

Senast lästa bok

Stormvakt av Kristina Ohlsson

En bok som inte ger mig ett dugg. Fast upplösningen är väl helt OK. Nittionio procent av läsarna kommer på vem den den skyldige är efter att ha läst halva. Men de flesta känner sig såklart smartare än genomsnittet då så det måste väl anses som bra. Ger självförtroende till skilsmässa, jobbyte och säga upp sig och börja läsa på universitet mentalitet.

Morden. Poliserna och allt det här med utredningen behövs som vanligt inte alls. Det räcker med interaktionen mellan människorna. Det är det som ger något. Fast då, utan deckaringredienserna, ja då säljer ju boken inget såklart. En eftergift för Bonde-Söker-Fru-folket som saknar allt levande liv såklart.

Men en bok man kan vara utan. Stundtals är den inte ens särskilt välskriven. Ja och det är jag som tycker det då såklart som inte vet ett dugg om sådant. Verkligen nollställd där. Som om jag växt upp med Facebook.

Men jag läser ut den. Det är alltid något. Men om två veckor kommer jag inte ens ihåg att jag läst den. Det är inget. Ett dåligt betyg. Men läs den om du gillar både västkusten och mord och vill stärka ditt självförtroende genom att komma på vem mördaren är redan efter att ha läst halva. Men skyll inte på mig efteråt om du känner att du kunde använt nedlagd tid för att läsa på ett bättre val/sätt.

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Nope och nej och tjohej

text on chalkboard
Photo by cottonbro on Pexels.com

Det blir helt enkelt inte så mycket gjort den här helgen heller. Man får planera för nästa. Hoppas på mer energi i kroppen finnes tills dess. För det finns att göra. Saker som måste göras, ordans, fixas. Innan minusgraderna. Helst

Men höstdagjämningen gjorde sitt. Det ser ut som höst ute. Ja det noterar man. Men jag gillar alltså hösten. Den är lika sorgen som jag själv. Vi vandrar hand i hand varje år. Mot solnedgången som två övervintrade men färggranna cowboys.

Nu på kontoret. Min vecka har börjat. Glädjen finns här. Lillkatten är med mig. En glädje hon också. Ja båda katterna. Hur skulle man kunna leva utan katt? Jag tänker på alla kattägare som tvingas in på institutionerna. Saknaden. Efter katten som inte får följa med. En galen värld vi lever i idag. Löpande band först. Trivsel sen. Må man falla samman för att aldrig vakna innan man hamnar där.

Drömmen om hönsen finns kvar. Kanske kan det fungera nästa år. Man hoppas. Mer man inte kan ta med sig till ålderdomshemmet. Men en stor glädje innan. Att hämta varma ägg på morgonen. Lyx och lycka. Som nu med tomater och gurkor. Eget. Symbiotiskt leveande. Som det är tänkt.

Sätter min tilltro till den kommande veckan.