Categories
Swedish

Blås ut

Nu blåser vi ut alla vattenkammande gymnasister. Besvikelsens generation. Aktiehandlargenerationen. De borttappade. De som kommer att kasta oss gamlingar nerför ättstuporna när vi inte längre producerar enligt kvot. Och aldrig tveka.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Programmerarväder

silhouette and grayscale photography of man standing under the rain
Photo by Aleksandar Pasaric on Pexels.com

Det är en sådan där morgon när man önskar att man vare med på de där sociala medierna. Skulle kunna surfa runt en stund och bara slå ihjäl tid och vakna på samma gång. Men programmerarväder idag. Bra väder. Regn. Höstregn. Det går liksom inte att göra annat än att sitta och programmera. Och nej, tandläkarväder är något annat. Mer ångest i det. Här ingen. Bara tillförsikt och glädje.

Så jag brygger mitt te. Jo jo, låter bra. Men i mitt fall. Fyll vatten i vit grej köpt för några spänn på Erikshjälpen, slå på knapp, skjutsa ner K till jobbet, hemma igen, tepåse i kopp, vatten i den från vit grej köpt på Erikshjälpen för några spänn. Det är liksom inte som att brygga öl.

Fast drickbart blir det ju. Om man kommer ihåg att dricka. Ibland gör man inte det. Fastnar i någon kodartanke. Jo, snurrigare och snurrigare blir det med ålder. Men man får försöka ändå.

I huvudet preppar jag för den kommande vintern. Om det inte går att få tag på pellets eller om den blir för dyr. Ja då måste man till slut tömma systemet så att grejer inte fryser sönder. Det handlar om några dagar om det är kallt. Efter det finns ingen återvändo. Då måste man använda andra energislag. Här el då. Eftersom vi är på avtal skulle det fungera. Ja man får såklart stänga igen rätt mycket. Sen nästa steg, om el inte fungerar. Ja då är det ved som gäller. Ännu färre rum. Besvärligare definitivt. Men det skulle gå.

Redo alltså.

Man pratar energistöd. Men det går bara till de som eluppvärmer. Oljeeldarna då tänker jag. Eller vi pelletseldare. Nog handlar det om ordentliga prishöjningar här också.

Mycket är konstigt.

Börjar så smått vakna här. Visst är det bra? Nåja, antar att ingen annan än jag bryr mig om det. Och… Bäst så. Att sköta sig själv. Faktiskt. Det finns så mycket åsikter om en när folk säger de bryr sig.

Men regn här på kullen med det stora gula huset idag. Perfekt. Kanske skall jag skriva det stora bedagade gula huset. Det behöver lite kärlek. Ja och skall väl få det framöver. Dessutom håller grannen på att fixa upp sitt och det blir så fint att man får skämmas. Men först måste vi ta oss igenom vintern och fortsättningen på allt det här joll’et. Vi har förresten en hel lista med grejer som det skall sparas till nu efter att bil de facto är avprickad som sparmål.

DHL skriver att paket är ute för leverans. Det brukar betyda att det har hamnat i Gävle. Där kan det ligga en vecka och sura. I spårningsinformationen står det att kunden inte är hemma. Ja och jag ser då aldrig av DHL här de där gångerna och är tveksamma om en bil utgår från Gävle. Men sen någon bra dag brukar de få upp det där paketet till Ljusdal och sen kan det faktiskt fraktas hit ända till kullen när som helst väl där. Stor skillnad mot UPS och de andra är det. Någon slags servicekänsla som saknas hos DHL tydligen. Men det sägs att dom är alldeles utmärkta i städerna. Tro fan!

När vi flyttade hit körde Addenas Pickos bilar från Östersund och Mora samma dag, ofta bara med ett paket. Galet det också såklart. Men jävligt bra service.

Förresten kan jag meddela att Gessle var riktigt trevlig att lyssna på igår. Den där tjejen han har har med sig sjunger ju helt fantastiskt. Men kör man ett tag så blir det lite väl smörigt och enahanda. Då, när det inte gick att lyssna mer, fick det bli Judas Priset istället. Och det kör vi vidare med idag. Varför inte liksom?