Categories
Betraktelser & Berättelse

Det man borde

photo of cucumbers and tomatoes in wooden crates
Photo by Nuzul Arifa on Pexels.com

Har inte hämtat mig efter samtalet med popstjärnan ännu. Men med Alvedon och hårda frustande (gubb)snytningar mellan varven så går det allt vägen ändå. Jobbarveckan är igång. Japp. Svett, slit och lite flin.

Har för övrigt inget alls att klaga på. Nope. Trots att jag bor i Los.

Fast det klagas från allaehanda andra ställen i Ljusdal också. Ja och i Sverige. Ja säkert i resten av världen också. Ja och jo och nog har man bidraget i det där också. Men försöker i alla fall se det ljusa. Alltid något. Erkänner villigt att jag inte alltid lyckas med det.

Konstaterar något förnöjt att mer gräsklippning det blir det inte i år. Nu skulle jag med all uppbådad självklarhet som existera gärna byta ganska många gräsklippningsrundor mot några extra sommarmånader, men man får vara nöjd med det man får. Det blir timmar som man kan ligga på soffan på istället. Eller rent av göra vettiga saker under om andan skulle falla på.

Men dags att renovera pelletsbrännare är det. Igångkörning bara veckor bort nu. Hulken har börjat hoppa lite smått där i källan som uppvärmning. I år stor brännargenomgång. Den liksom det mesta här har snurrat runt på nåder de senaste åren. Vi har i princip blivit ett brännaren, styrningen, Hulken och jag efter alla reparationer. Det mesta kan gå sönder och går att fixa. Det är egentligen pannan från sextiotalet som är akilleshälen. Får se om vi kan göra något åt det näst år. Bit för bit är det som gäller.

Gurkor kan man i alla fall fortfarande hämta i växthuset. En härlig känsla. En obeskrivlig lyx. Tomaterna däremot har inte riktigt velat vara med i år. Mer planttillväxt än frukttillväxt. Där sätter man alltså hoppet till nästa år. Man har varit med förut nu och besvikelsen uteblir. Åren är olika och därmed också de belöningar som utdelas.

Men snart jul nu för i helvete. Helvete vad tiden rinner iväg. Tjooooop, liksom, serru.

Projekt som återstår är

  • Tapetsering av vägg
  • Fixa tak på toaletten
  • Sätta i fönster på den ena balkongdörren.
  • Byta fönster i tvättstuga

Ja och trehundra andra som inte hamnat i listan ännu eller är så långt ner att de ännu inte går att skönja i listorna. Men allt där man behöver stå ute och greja med får väl med någon slags automatik företräde nu. Kitta fönster t,ex är ju inte så roligt i minusgrader. Men man bör också notera att gubbe liggande på soffan under helgerna inte ger den avbockning av avklarade projekt som är nödvändig inför en hård vinter. Åtminstone behöver gubben själv notera detta. Ja och det finns inget som helst behov av att prata om sig själv i tredje person heller i det där fallet. Flyktbeteende kallas det väl. Man får ta sig själv i kragen. Gubbe eller ej.

Andra beslut att ta inför vintern är om man skall förvara “ny” bil i därför avsett garage eller ute i det fria. Man tänker nordanvind och skrapa rutor. Fast skrapar gör man väl i garage också antar jag. Fast man borde få upp ett snöskydd där om det skall användas. Så att man slipper skotta hård packad blötsnö efter mildväder framför porten när man behöver bilen. Ett ton ungefär brukar det ligga där. Mer om man har bråttom. Ja och gärna blir det minusgrader samma sekund som snön ramlat ner. Så att den blir en isklump man få5r hacka bort. Ja ni känner säkert igen det där. Vinterhelvete. En lång lång jävla vinter med nordanvindar och snöstormar. Fy fan!

Nä jag tror jag skall koda lite för att få upp värmen.

Tjing eller ling.

Det är frågan

Liksom

Categories
Swedish

Årets bibliotek | Fackförbundet DIK

DIK utser Årets bibliotek, eftersom vi vill uppmärksamma bibliotekens viktiga roll i ett demokratiskt samhälle. Priset går till bibliotek som, på olika sätt och efter sina unika förutsättningar, har utmärkt sig lite extra. Läs mer om priset och hur ditt bibliotek kan vinna!

Source: Årets bibliotek | Fackförbundet DIK