Categories
Betraktelser & Berättelse

Det fantastiska

Elektronikkort i produktion. Komponenter på väg från Polen och USA. Nu är det är bara att luta sig tillbaks och… Nåja, kanske inte. Kod skall skrivas. Finns annat också. Skall nog hålla mig sysselsatt. Rätt säker på det.

När man tänker att alla glömt en och VSCP så hör min Indiske kamrat Dinesh av sig och berättar om intresse från jätten NXP där nere igen. Det bubblare ändå. Det är inte bara jag som är troende.

Australien hör också av sig med lite frågor och jag frågar i min tur Kina. Det finns alltid frågor. De som kräver svar.

Japp. Jag tycker fortfarande det är något häftigt det här med alla kontakter runt om i världen. Varje dag snurrar man liksom runt det här lilla blå klotet och gör det med lättaste lätthet. Allt finns nära. Trotts att man sitter här. FANTASTISKT!

Men helg snart. Vila. Yngsten kommer upp. Skall snickra. Sådant som är svårt i lägenhet. Skall bli roligt att träffa honom igen. Barnen har sitt såklart. Precis som det skall vara.

Nu när kylan kryper på oss så känns det såklart skit att kaminen här på kontoret inte snurrar. Men man har inte råd med allt. Eller egentligen var det väl en murare som aldrig hörde av sig igen fast han lovade och lovade. Hur som helst har bygglovet gått ut nu och man får börja från början. Surt är det.

Fast elda kan man ju ändå här i huset. Det finns fyra eldstäder om det kniper. Jodå, ved också.

Musik blir det inte mycket. Jo genom öronen dundrar den för fullt. Scorpions idag. Men från egna fingrar och hals är det dött. Säkert finns det dom som gläds över det. Sådan finns alltid. Sålde mitt gamla ljudkort på Tradera igår. Säljer min gamla mixer nu. Har gjort ett gott jobb här. Fick tillbaks mig på banan till oändlig glädje. Julklapp från K faktiskt.

Borde väl sälja kaminen också. Ja och fyra nästan nya dubbdäck på fälg.

Men helg nu alltså. Det skall vilas, VILAS och VILAS. Sen skall det bäras in två pallar ved. Fylla på får man fast det finns kvar från förra året.

Trött men nöjd önskar jag “mina” läsare en ytterst angenäm helg. Det ordnar sig vet-ni! Tjing!

Categories
Swedish

Andreas Cervenka: Elkrisen riskerar att bli en finanskris

Svenskarna verkar ha insett allvaret före politikerna. Om inget drastiskt görs kan prisexplosionen på el spilla över til

Source: Andreas Cervenka: Elkrisen riskerar att bli en finanskris

Categories
Musik

Om hjältarna

Den här låten handlar väl om hjältarna där på Hälsingetoppen. Hurra för dom.

Categories
Swedish

Rekordpriser och rekordskillnader mellan södra och norra Sverige

Ny Tekniks elrapport. I södra Sveriges slås alla tiders prisrekord och i norr är skillnaderna större än vanligt. Så var augusti på elmarknaden

Source: Rekordpriser och rekordskillnader mellan södra och norra Sverige

Categories
Musik

Hälsingetoppen

man playing cielo
Photo by Kaique Rocha on Pexels.com

Vafalls! En Hälsingetopp idag också. Jodå! Här.

Categories
Musik

Hälsingemusik