Categories
Betraktelser & Berättelse

Valdag sen vardag

person dropping paper on box
Photo by Element5 Digital on Pexels.com

K drar iväg efter sju. Valförättare. Vide ordförande minsann. Jobbar fram till kvällen. Själv går jag sent upp och sover en stund på soffan efter frukost och en stunds läsning. Arbetsfördelning kallas visst det där.

Nu sitter jag på kontoret och dricker en kopp kaffe. Här skall arbetas. Hade en mycket givande dag här igår där saker tog sig framåt på ett mycket bra sätt. Japp undantag. Brukar inte jobba fulla helger längre. Men med K borta på sitt både igår och idag tar jag mig friheten. Hade jag bott själv är det väl här jag växt fast. Antagligen. Blivit en (ännu) sämre människa på kuppen.

Funderade ett tag på musik i helgen. Att äntra studion. Men ibland får passion slåss mot passion och den här helgen vann den programmerande delen nära elektronik. Så som det är bara. Inte mer än så. Lika roligt. Lika viktigt. Lika oviktigt. I mitt liv.

Men valdag idag alltså. Det finns troligen anledning att känna nedstämdhet för det Svenska folkets val senare under veckan. Men det är ju så en demokrati fungerar. Fast när egoismen får fritt utlopp bland ett folk så finns där också skammen över detta folk. Bäst att skriva sådant där. Snart fängslas man för sådana ord i ett land man en gång kände stolthet för. Demokratin är skör mina vänner.

Apropå åsikter så hörde jag en man av folket på tv säga

Det är åsikter som skall slåss inte människor.

Helvete vilka vackra ord! Eller hur! Det kan inte sägas bättre, lösningen (den enda) för att kunna leva nära och med sina medmänniskor och kära i ett fungerande samhälle.

Håller tummarna och jobbar på…

Categories
Swedish

Jan Guillou: Det vore en dyster valseger – Ballong kan rädda livet på skjutna

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/15n4rW/jan-guillou-det-vore-en-dyster-valseger?pinnedEntry=952047

Categories
Musik

Hälsingemusik