Categories
Betraktelser & Berättelse

Man kan ju undra

Har lite svårt att tillgodogöra mig olika filmer och serier på TV numera. Jodå Engelskspråkiga och Svenska fungerar rätt bra men är det minsta lilla text eller prat på dialekt eller om det är otydligt på annat sätt så är man borta. K läser en del högt för mig. Det hjälper. Men som förr är det inte. Det är skit faktiskt. Man blir trött av att inte se också.

Fast nu skall jag såklart inte gnälla. Det finns de som har det jävligare.

Trettondan. Slutet. Eller början. Oxdragarveckor föröver. Till påsk. Jag gillar. Nu kan man ramla in i rutiner igen. Tror det kan bli bra. I alla fall så länge som det går att sitta framför en skärm. Elektronik numera – glöm det. Sorg där.

Vi har vilat och läst här på kullen de senaste dagarna också. Ja det har inte blivit mycket annat. Både jag och K har är sådär irriterande långdraget förkylda. Soffan alltså. Men god tajming då såklart med helger. Vi hade väl antagligen funnits där ändå. Soffpotatisar med licens att döda. Jodå.

Hade nog tänkt mig att åstadkomma lite musik under helgerna. Men av det blev intet. Ögon där också. Det mesta blir så förbannat tröttande. Fast det där kan ju vara en ursäkt bara också såklart. Slöhet. Men glad för att det är fler lyssnare där nu än någonsin på Spotify. Men det avtar väl. Finns ingen anledning att förhäva sig över det där heller. Men kan inte hjälpa att jag blir glad av det i alla fall. Löjligt såklart. Det finns de som har tusentals lyssnare. Men som sagt glad ändå jag.

Fast jag tror på 2020. Men å andra sidan har jag trott på varje nytt år sedan jag föddes. Åren brukar innehålla lite av varje hur än det blir. På de hela taget summeras ändå de flesta år som helt OK. I alla fall om man vill se det så, Mycket av bra och dåligt sitter inne i ens huvud trotts allt.

Ute är det plusgrader igen. Gråvädret följer liksom med på köpet. Men vad gör det nu såhär mot kvällen. Imorgon är en annan dag. Jag skall strax blåsa ut mitt ljus här nere och vandra upp för trapporna. Läsa en stund och sen sova några timmars skönhetssömn. Inte för att sömnen i något avseende alls har hjälpt genom åren. Men det är som det är. Den som inte ens försöker…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Senast lästa bok

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff

Jag vet att jag älskar den här boken efter bara några sidor. Japp, den är verkligen eljest. Men står man ut med att allt i världen inte måste vara stöpt i samma form så är den underbar. Allt bär i den här historien. Allt berör. Det goda och det onda beskrivs så att man är med och ömsom blir ljuvligt varm och ömsom blir isande kall i färden mot bokens sista sida.

LÄS för helvete!

Alla andra böcker jag läst finns här.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Vittnet av Teresa Driscoll

En lagom trevlig trettonhelgsdeckare sådär. Inte märkvärdig på något vis. Men trovärdig och enkel att ta sig igenom. Troligen lämnar boken inget efter sig heller efter en tid men fungerar utmärkt som underhållning under några timmars läsning i soffan.

Alla andra böcker jag läst finns här.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Deppigt

Deppigt. Strömavbrott i helgen. Min stora skärm och en server pajar. Servern fixar jag nog med ett annat gammalt moderkort som ligger på en hylla men skärmen är värre. Två sjuttontummare av äldre snitt är inte detsamma som 24’an. Skulle behöva all skärmstorlek ocj skärmkavlitet som går att uppbringa nu med gråstarren terroriserande min synförmåga. Fast motgångar är till för att övervinnas. Är det inte så? Jodå.

Måste såklart prova att byta styrkortet till den trasiga skärmen innnan den åker på tippen. Det kan fungera…

ps Tydligen behöver jag nya strumpor också, ja eller en om jag hittar en annan udda som matchar skapligt… ds