Categories
Betraktelser & Berättelse

Så många gånger

Det hör inte till vanligheterna att man går ut på kvällen den tjugosjunde januari och det regnar ute. Ovanligt rent utav. Det börjar till och med bli så att en stor del av snön här på kullen nu är borta. Lite aprilkänsla är det allt fast utan vårlig småfågelsång och ljus som tagit sig tillbaks. Nu säger prognoserna iof att mer snö är på ingång. Men den där isiga kärnsnön som är så seg att smälta bort där på våren den är till stor del borta nu här på kullen. Just det lovar kanske en tidig vår, något vi definitivt inte är bortskämda med. Men som vanligt, den som lever får se. Första året vi bodde här snöade det på midsommarafton. När sommaren kommer vet man alltså aldrig. Inte ens om den kommer. Ännu osäkrare är vårens ankomst. Har man tur är den där i april. Har man otur är den här i maj någon gång. Men hoppet om en tidig vår finns där självklart. Vi ligger hur som helst rätt ganska precis vid snögränsen just nu som det ser ut.

Både sotning och sophämtning imorgon. Mer händelserik kan inte en dag vara i mitt liv. Numera. Japp, det finns något patetiskt såklart i det konstaterandet. Fast jag tar den insikten med jämnmod.

Låtsasjobbar fortfarande mot “klar”. Det går såklart alldeles för långsamt. Men manualer, exempel, installationer, debugging tar också tid. Tänk vilken lyx om man bara skrev kod. Lämnade över till andra när man stod där och sa “klar”. Fast det finns såklart en glädje i det där att göra alltsammans själv också. Att göra det på riktigt och fullfölja hela vägen. Det har ju blivit några varv av det där i livet nu. Hur många till orkar man med?

Men va fan liksom. Sitter jag här och skriver strunt blir det ingenting och noll. Så det får bli slut på det. Ögon som värker är också ögon som måste göra sitt jobb. Japp, de gör RIKTIGT jobb till skillnad från mitt låtsasjobbande.

Categories
Swedish

Gillar

Categories
Swedish vetenskap

Svante Arrhenius – Wikipedia

Då hans doktorsavhandling sågs som undermålig i Uppsala, blev han inte docent efter sin disputation, vilket innebar att en fortsatt akademisk bana skulle bli mycket svår för honom. Arrhenius skickade sin avhandling till de två ledande tidiga fysikaliska kemisterna, van ‘t Hoff i Amsterdam och Wilhelm Ostwald i Riga, för att försöka intressera dem för hans resultat. Efter viss korrespondens reste Ostwald till Uppsala för att träffa honom, och erbjöd honom då en docenttjänst i Riga, som Arrhenius avböjde.[5] Ostwalds intresse hjälpte till att visa att Arrhenius avhandling faktiskt var av mycket god kvalitet och innehöll banbrytande resultat, och han utnämndes till docent i fysikalisk kemi vid Uppsala universitet (på en oavlönad tjänst) i slutet av år 1884.

Source: Svante Arrhenius – Wikipedia

Lita aldrig på den akademiska världens första omdömen. Tröghetslagarna verkar där som annorstädes.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7392282
Categories
Betraktelser & Berättelse

Inte glömma

I dag är det 75 år sedan Auschwitz befriades. Glöm aldrig de som dog. Kom ihåg att alltid kämpa för alla människors lika värde.