Categories
Böcker

"Klar"

Categories
Betraktelser & Berättelse

Ett palats

Vi tittar på Brevbäraren som byggde ett palats på fredagen. En film jag verkligen gillar. En verklig händelse som filmatiserats. Japp adderat till min “att besöka” bucketlist. Definitivt. Trettiotre år tar det för brevbäraren. Jag tänker på mannen i Indien som gör passet genom berget. Tjuotvå år tar det för honom att komma igenom. Samtiden ser de här männen som “galningarna”. De normala sitter kvar på caféer röker och dricker sitt kaffe. Det får en att ännu en gång fundera på vad som är “normalt”. Naturligtvis inser man också vilka krafter vi verkligen har i oss. Om vi släpper dem fria. Fantastiskt.

Man inser också i den här filmen, som så många andra gånger, att ingen gör något ensam egentligen. Brevbäraren har en fru som finns där. Det behövs, det där stödet, om någon skall kunna uträtta storverk. Om man skall kunna stå emot glåporden och “det går inte” ramsorna från dem som aldrig presterar något bestående.

Jag kan verkligen rekommendera den här filmen. Finns på Ciniasterna.

Categories
Böcker

Senast lästa bok

I år blir det nog bättre av Maeve Binchy

Jag gilla novellsamlingar. Ändå läser jag alldeles för få. Måste bli ändring på det. Japp!

Det här är en samling som kretsar kring temat jul. Lite spretig sådär. Men fungerar OK just för att det är noveller. Man tar sig igenom. Det hade man antagligen inte gjort om det varit en hel roman. Men OK alltså, inte mer. Man kan lägga sina pengar på något som är mer läsvärt än just den här samlingen om man är ute efter en bok att läsa. Tycker jag då. Jag som är helt säker på att det finns andra som upplever de här historierna på ett helt annat sätt. Men olika är bra.

Andra böcker jag läst finns här.