Categories
Betraktelser & Berättelse Meterologi

Snurrorna kommer

Categories
Betraktelser & Berättelse

A eller B, vad man nu menar med D?

Förkyld. Hostig. Ont i lungorna. Visste väl att den där tröttheten i början av veckan hade sitt ursprung i något. Men snart helgvila. Bra att ha något att skylla på när man vägrar kliva upp ur soffan då. Japp, den är fortfarande grön och kommer från IKEA.

Lungor förresten. Jag har visst stora sådana. Eller åtminstone långa. Man måste ta två bilder när man lungröntgar. Sköterskorna säger “Mäh” och ställer om för att också få med de nedre delarna av lungorna. Jag känner mig onormal igen. Men kanske skulle man sprungit långt och länge i livet istället för att sitta såhär. Utnyttjat det där. Det man fick. Fast för sent nu såklart. Sönderrökta.

Fast det var såklart länge sedan man gjorde en sådan röntgen. Sjuttiotal. Kanske krymper de med åren och lämnar plats för växande magar. Utifrån granskat kan man i alla fall tro det. Åtminstone i mitt fall.

Backupdag idag. Det mesta packas ihop och kopieras. Sju minuter för fem gig upp till en Google server. Jag baxnar. Ja och då är det med ett 100 Mbit kort. För inte så länge sedan när jag skulle dela en Linux image med en kamrat i södra Sverige tog det två dar att få över grejerna. Livet är lättare nu.

Men något är vajsing här. Får inte full fart. Blir “bara” ungefär hälften av det vi betalar för. Köpte till och med en färdig kabel för att jag trodde att mina dåligt klämda kablar var orsaken till det där. Men icke. Så var det inte. Måste väl felsöka de där på riktigt någon dag. Man vill ha det man betalar för. Jo, det är lite mycket vill ha mer med det där såklart, för jag är väldigt nöjd redan nu.

En vindkraftstransport – många sådana som åker förbi här numera – har visst kört av vägen mor Kårbölehållet. Stora grejer det där. Besvärlig bärgning väntar. Tills dess är vägen avstängd. En flyktväg mindre om man skulle komma på en sådan tanke. Klaustrofobiskt.

Optiker idag. Ögonmottagning skickar dit. Den fria vården. Ser så dåligt nu att det är frågan om jag hittar dit… Japp, det sista var ett skämt. Det skall nog gå. Men skall tigga till mig ett paket linser. För syns skull.

Folk dör hela tiden. Så är det ju. Men det som hänt på sistone är att väldigt många av de som går bort gör det i en ålder som ligger väldigt nära ens egen. Nope, jag är inte rädd för döden, men helvete, jag är nyfiken och vill vara med ett tag till och uppleva det som händer. Det får inte ta slut redan nu. En människa på Mars t.ex. Cancerbot. En bra melodifestivallåt. Sådant man vill uppleva. Blir lite stressad av det där. Så mycket kvar att göra. En krympande återstod av tid.

Fast det är som vanligt såklart. Man får vara glad för det man får. Man har såklart inget annat val än att ta den ståndpunkten. Bättre än att deppa. Ja och sen får man väl köra tills den där väggen dyker upp. Har man riktig tur märkar man inte ens när det händer.

Men nu så, Annat. Viktigare. Trevlig helg hörnini.