Categories
Swedish

Kör in i väggen

Koncentrerar mig idag. Långt inne. Nu vid tio går det inte längre. Kör in i väggen. Jo, jo, jo, det hade väl inte varit konstigt om jag sysslat med riktigt arbete under dagen. Jag har ändå kört sedan åtta i morse. Men nu är jag låtsasarbetare. Allt är bara på låtsas. Borde inte vara så ansträngande kan man tycka. Men tycker inte. Lek tänker man…

Att binda ihop något i slutet av ett (låtsas)projekt är alltid påfrestande på något vis. Man har vittring på det där “klart” men man hittar hela tiden fler saker som måste fixas innan man tycker sig kunna säga “klart”. Man måste liksom ta sig fram till den där punkten där det inte gör för ont att säga det där “klart” fast man såklart inte är klar eftersom ingenting någonsin är “klart”. Ja och den där processen gör ont. Jävligt ont. Många är dom som aldrig kan säga “klart”, för det svider verkligen att inte släppa iväg saker som inte är perfekta. Lättare då att lämna kvar i byrålådan. Inbilla sig att om man finslipar lite till så når man nog fram. Men bara en fullständig nolla tror att hen släpper iväg något som är “klart” när hen puttar ut något genom dörren. Resten av oss känner vår dödlighet i det där läget. Tror såklart att det är skillnad för andra. Att de har det lätt. Men försöker i alla fall nå hela vägen även om vi vet att det är omöjligt.

Japp, slut alltså. Behöver laddas. Laddning sker lämpligen i en säng en trappa upp och inleds med en god bok.

Så efter Hulkmatning får det väl bli den där sängen. I en annan tid hade jag nog kört på. I alla fall om det fanns kaffe och cigaretter. Idag fungerar inte det där. Lyckades tack och lov sluta röka till slut. Kaffekonsumtionen avtog med det. Men innan dracks kannor. Ja och jobbades länge. Japp “jobbades”. Nu återstår alltså låtsasjobbande.

Men, varför sitta här och skriva dynga. God Natt!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Man tager vad man haver

när det skall lagas.

Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Man vet…

Man vet att man är gammal på riktigt när man inte längre når upp till dom höga tonerna i Child in Time.

Categories
Swedish

Skattereduktion för gåvor | Skatteverket

Från 1 juli 2019 kan privatpersoner få upp till 1 500 kronor i skattereduktion när de ger gåvor till godkända gåvomottagare. Här kan du läsa om reglerna.

Source: Skattereduktion för gåvor | Skatteverket

Rimligen borde väl Open Source /Open Hardware varit med här också.

Categories
Visdomsord

Japp

Skillnaden mellan att flyga och falla är hållet man gör det åt.

/ Organism 12 – Den Fulaste Mannen i Världen

Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Det här blir man glad av

Categories
Betraktelser & Berättelse

Snö

Det snöar och blåser här idag. Inga stormvindar och inget supersnöväder men tillräckligt för att man skall frysa ännu mer än man vanligtvis fryser. Man shuntar upp. Tar hjälp av hjälpkamin. Gör åkarbrasor. Det blir lite bättre. Snälla vår och sommar, kom hit fort och rädda mig.

Mycket snö är det ju inte, Men tillräckligt för de som vill ställa sig på laggarna. Imorgon skall det iof bli +5 (värmepumpen ute på Atlanten gör sitt jobb) men den snö som är kvar nu är sådär hårdpackad att lite varmväder inte gör någon större åverkan på den. Däremot lär det väl återigen bli halt och jävligt. Vi har en riktig halkvinter i år här. Men i år har vi fått god hjälp att bekämpa den av den stora gula traktorn.

Frökatalogerna och fröutskicken väller in nu. Man blir sugen på att stoppa ner fingar i jorden. Se liv gro. Men får nog hålla sig lite till. Men i slutet av februari kan man nog sätta lite tagetes och lite tomater. Stödlysa lite. Köra på sen i mars. Härliga tider.

För att vara inne i årets värsta lågperiod (januari + februari) så går det ganska bra ändå. Man får fokusera på annat och försöka överleva. Låtsasjobb är som vanligt en god hjälp när det gäller att förtränga verkligheten. Använder därför mycket av tiden på sådant. Som vanligt.

Vem var det som uppfann kalldraget?

Borde skjutits där och då.

Jodå, stora fönster ger kalldrag. Förr fanns ett element här på låtsaskontoret som sträckte sig under alla fönster (10 meter, ?ediga grejer). Men det rostade sönder så jag fick byta ut det mot ett mindre. En av de väntande investeringarna är definitivt att få till ett längre element igen. Men den kön är lång såklart. Det får alltså vänta.

Kompis funderar på att åka Orientexpressen. Det tycker jag han gör helt rätt i. Jag är fortfarande kapabel att känna glädje för någon annan alltså. Färvånar mig.

Min matklocka ringer likt Skalmans för att ropa ut att det är dags för lunch. Ja varför inte. Frågan är bara vad man skall äta idag…

Categories
Meterologi

Snyggt

Snyggt och kraftfullt. Storbritannien och Island tar smällen. Vi klarar oss.