Categories
Betraktelser & Berättelse

Skriva eller…

Så uppstod det där naturliga avslutet på en dag. Kod incheckad. Det är liksom ingen ide att börja med annat. Förr hade det varit det. Då var bästa tiden efter tio. Telefonerna hade tystnat. Man körde lätt till fyra. Klev upp efter några timmar och körde igen. Eller la sig aldrig. Men inte nu alltså. Segare. Behöver sömnen. Inbillar man sig i alla fall. Men sextontimmarspassen får duga. Måste duga.

De trettio silverpenningarna för min själ ramlade in idag. Japp jag behöver dom. Japp, så pass mycket att själen till slut ändå blev till salu. Fast stoltheten får sig såklart en snyting. Men just stoltheten har varit med om snytingar många gånger förut och stått pall.

Det ensa som återstår här är nu alltså att uppsöka bingen. En novellsamling väntar. Jag gillar just noveller. Men läser allt för sällan novellsamlingar. Borde ändra på det. Det där komprimerade historieberättandet plockar fram något annat i en berättelse. Sen får det mig också sugen på att skriva själv. En kort historia känns överkomlig att jobba med. Det får inte bli som i mitt dagliga låtsasvärv med skrivandet och låtmakeriet. Där måste lusten få härja fritt. I det här andra får man undertrycka lusten en hel del i sökandet efter “klart”.

Nåja, allt har sin tid. Kanske kommer man en dag ta tag i det där. Kanske gör man det inte. Det är inte så noga. Det är ju det som är det bra med det som är lustdrivet.

Idag har jag inte pratat med en enda levande person utanför familjen. Det är säkert inte bra. Bäddar för en ålderdom i ensamhet och en skygghet som ropar efter med solitär tillvaro. Men det är som det är. Ja och det är ett val. Eller kanske inte. Man måste göra det man måste och måste man så offrar man något. Fast tragiskt egentligen såklart om man gillar människor.

Men nu alltså kväller här på låtsaskontoret. Däri den sanningen finns en massa bra saker. Ju. Liksom.

Categories
Swedish

Efter utpressningen: Janne Schaffers gitarr hittad | SVT Nyheter

Musikern Janne Schaffers stulna gitarr har hittats, rapporterar P4 Stockholm. Gitarren stals för knappt två år sedan, varpå tjuvarna krävde 200 000 kronor för att lämna tillbaka den.– Det är blandade känslor, för den var väldigt sabbad, säger han till SVT Nyheter Stockholm.

Source: Efter utpressningen: Janne Schaffers gitarr hittad | SVT Nyheter

K och jag åkte tåg till Göteborg med JS, en flicka till och den där gitarren. Vi var så unga då allesammans i den där tågcupen. Nu är JS 74 år. Vi andra inte inte så värst långt efter. Tid som går.

Categories
Swedish

My happy place: where European locals immerse themselves in nature | Travel | The Guardian

Stegastein viewpoint

Source: My happy place: where European locals immerse themselves in nature | Travel | The Guardian

Categories
Betraktelser & Berättelse

Januari 20 – 2020

Categories
Betraktelser & Berättelse

Dagen

Det är måndag här på kullen. K, som behöver gå ut, rapporterar regn. Japp i januari. Nope, det är den första gången man upplevt det här uppe. Men jag går alltså inte ut. I alla fall inte ännu. Fåglar skall väl ha mat vad det lider. Alltså bör jag gå ut jag med. Men senare. Inväntar ljuset. Behöver det.

Tittar man här ser man tydligt varför vi har det här varma vädret. Värme, hämtad från, ekvatorn pumpas upp upp till oss en mass. Mig gör det såklart inte så mycket. Jag applåderar det rent utav. Men alla snöälskare lider såklart. Inte ens jag vill att folk skall behöva lida. Tio minus stabilt är väl annars den bästa vintertemperaturen.

Fryser gör man dock inte. Inte alls just nu. Det är ju hur som helst något som man måste höja ena ögonbrynet för såhär mitt in vintern. Speciellt när det gäller mig. Jag fryser som känt alltid annars.

Blir en felfinnare av värsta sorten på fredagen. Hatar mig själv för det. Man bör kunna hålla käften om bagateller. Men gör alltså inte det. Skäms. Vill inte vara sådan. Men åtminstone noterar jag när en av mina dåliga sidor hoppar fram och bråkar. Inte alla som gör det. Åtminstone en liten tröst.

Men, livet är gott här på min kulle. Man är visserligen gammal, alltså stel, mer eller mindre enarmad, ser dåligt, osv… men glad inuti huvudet är man. Det hjälper. Ja och sugen på livet. Nyfiken på vad som händer. Det där tar mig framåt. Får mig att uppskatta dagarna som går förbi. Det handlar alltid om lite av den inställning man väljer att ha till livet och skeenderna också.

Men nu, traska visare, bocka av och lägg till. In i evigheten. Fast utan amen.

Categories
Swedish

Tekniktrender som sätter snurr på svenska it-marknaden – Computer Sweden

Tekniken handlar i korthet om att flytta molnkapaciteten och databehandlingen längre ut i noderna, och närmare enheterna och användarna. Det handlar om att vinna tid.– Dagens molnarkitektur är överlägsen ur ett lagrings- och kapacitetsperspektiv men det tar tid att skicka data fram och tillbaka till en central server, och det är den tidsaspekten som edge computing försöker lösa. Det blir bara viktigare ju fler enheter som kopplas upp och blir mer tidskritiska.En oerhört viktig fråga här blir hur edge computing kommer att påverka dagens molnarkitektur, om det blir ett komplement eller ett hot mot nuvarande lösningar, säger Havan Hanna.Svenska företag verksamma inom området är alltifrån telekomjättar som Ericsson och Tella till Enea och Clavister, och ytterligare ett antal aktörer.

Source: Tekniktrender som sätter snurr på svenska it-marknaden – Computer Sweden

Man måste le… stort.