Categories
Betraktelser & Berättelse

Den sista dagen

assorted color signages
Photo by Ethan Brooke on Pexels.com

Snart dags att stänga butiken. Ja och jo och javisst, fast det inte längre finns någon butik. Men helg. Man har överlevt en Black Friday till. Gissar att Cyber Monday står på tur och har växt till sig till Cyber week. Fall på knä och tillbed mammon, den ende guden.

Men gott med helg nu. Har två pallat pellets att bära in. Men för övrigt inga större planer. Ja, möjligen måla. Vi får se. Borde måla. Men pelletsinbärning har företräde. Man vet hur Hulkar reagerar om de inte får pellets. Raseri…

Jag har gått på självstudiekurs en stor del av dagen. I studion. Det känns som jag smiter. Men WTF tänker jag och kör på. Där finns mycket att lära. En helt ny värld. Men finns det tid finns det hopp.

Nästa vecka får jag nog koda lite igen. För den inre fridens skull. Utan kodande inget liv. Gammal sanning som håller ännu. Men kanske skall jag kasta ut lite mer skräp också medans jag håller på och innan jag hinner ångra mig.

Nästa vecka är en annan vecka. Så som det är. Tiden går. Timmarna med den. Man får klamra sig fast. Men som det är det också såklart. Tid är liksom mycket inne i huvudet på folk. Något helt väsensskilt som fysikaliskt fenomen.

Snöväder ute. SMHI oförberedda. Alltså jag med. Men lätt pudersnö. Man behöver bara hosta eller nysa på den så är den borta. Ja i alla fall nästan. Världen är vacker. Japp, vintern kan vara vacker. Men man behöver inte tycka om den ändå. Åtminstone inte varje dag.

Men här slutar min vecka. Hoppas din, du som skummar eller läser, har avlutat din vecka också och får lite ledigt. Återhämtning. Laddning. Startsträcka för nya erövringar och fältslag. Det där behöver man. Stadig försämring utan. Så njut. Är gott. Drick gott. Sov länge.

Det tänker i alla fall jag göra.

Categories
Musik

Hälsingetoppen

Hälsingetoppen. Ny lista. Svart. BLACK Hälsingetoppen. Eftersom det är Black Friday! Om det nu skall handlas ihjäl. Köp musik. Bra musik finns det gott om. Hittar du inte bra musik så köp ett instrument och gör egen.

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar denna vecka är

Black Moon June – Från Hudiksvall
Me And My Kites – Från Hudiksvall

Tack till Lars Ljungström för tips.

Disclamer: Det här är ingen tävling. Det finns ingen första eller sista plats. Bara Hälsingemusik ordnad efter hur mycket den spelas på Spotify. Enkelt eller hur?