Categories
Musik

Kodarmusik

En av mina absoluta favoriter. Möjligen den bästa låten. Fast det vore såklart ett skämt att bestämma sig för bara en som den bästa.

Categories
Swedish

De vill flytta Sveriges äldsta ångbåt till Hälsingland – Ljusdals-Posten

Trots sina 166 år är ångbåten Fortuna i bra skick

Source: De vill flytta Sveriges äldsta ångbåt till Hälsingland – Ljusdals-Posten

Categories
Swedish

Ännu en fredag

photo of man reading newspaper
Photo by Hasan Albari on Pexels.com

Fredagar. Som idag. Som 67-åring är man en fredag närmare döden. Har svårt att ta till mig det där “67“. Det är ännu svårare än “66“. Vad är det egentligen som händer? Man frågar sig. Får lite ont i magen.

Måste beställa pellets idag. Hulken har varit hungrig såhär inledningsvis på säsongen. Med varje beställning följer fakturor och en smula oro. Något gammalt arv det där från svårtider. Nu löser det sig. Finns kalkyler som går ihop.

Men fredagar. Det är något speciellt med dem ändå. Den där känslan av frihet. Men först en dag i passionen. Programmering. Ja och frihet är väl själva definitionen på pensionär. Passion och pension. Jojo.

Ett blogginlägg en fredag i förskingringen behöver väl inte bli djupare eller mer meningsfullt än så…

Categories
Musik

Hälsingetoppen

woman holding electric guitar behind her head
Photo by aydin sefidi on Pexels.com

Hälsingetoppen. Ny lista igen. Två nya Hälsingeartister. Men jag vet att det finns många fler där ute som jag inte vet om. Så sitter inte där och mumla “Varför är inte jag/han/hon/den/dom med…”. Skicka in ditt tips till mig så kommer han/hon/de med nästa vecka. akhe@grodansparadis.com är min email för tips och kommentarer.

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar denna vecka är

Eva Lindberg från Edsbyn
Wyrds Med anknytning till Ljusdal och Hudiksvall (Tack Ljungström)

Disclamer: Det här är ingen tävling. Det finns ingen första eller sista plats. Bara Hälsingemusik ordnad efter hur mycket den spelas på Spotify. Enkelt eller hur?