Categories
Swedish

Döstädning

garbage inside a room
Photo by Francesco Paggiaro on Pexels.com

Jag bestämmer mig för att plocka lite idag. Det finns mycket att plocka med. Ja, det blir rent av lite döstädning av det hela. Bort med saker. Tippen nästa. Ner i lådor med annat. Men kanske skall man sälja en del på Tradera också. Tiden kräver väl ändå en stor nypa minimalism. Visst är det så? När allt runt omkring en öser på med allt vad det har åt det motsatta hållet.

Hade tid hos farbror doktorn idag. Gammel-gubbe-hostar-jämt-kontroll. Men blev inställt eftersom doktorn var sjuk. Jag försökte rekommendera “doktor Åke” som ersättare (billig!) men det hörsammades icke från munnen hos personen vars öra det budskapet gick in i. Men det finns väl fler Googleexperter inom medicin än mig som man – med kort varsel – kan kalla in som ersättare, antar jag. Nästa gång. Alltså.

K fyller år idag. Så lite fest är det idag. Men ganska lite. Rent av ganska mycket lite. Vi har bjudit oss båda på en gemensam lyxfika imorgon som en present till oss själva. Mer behövs inte såklart. Födelsedagar numera är ändå bara en nedräkning mot döden.

Farsan tog ut pension före innan det var dags. Det var en riktigt överraskning för alla. Innan hade han jobbat jämt. Natt och dag, kvällar och helger. Men släpper alltså det där helt plötsligt. Bosätter sig i stugan. Trappar ner rejält. Börjar svarva trägrejer och göra annat som han tycker är roligt. Sen dör han en majdag. 70-år. Det blev en för kort tid i friheten ändå.

Men rätt det där såklart. Livet är inte bara arbete. Fast det väl har varit det för mig också. Han är ett föredöme där farsgubben. Klarar man av att göra något liknande? Härifrån? Kanske?

Jag är 67 nu. Skulle jag leva lika länge som farsan så är det tre år kvar härifrån. Ja och man kan ju dö imorgon också såklart. Eller bli hundratvå. Man har ingen aning. Men så snäll mot kroppen har jag väl aldrig varit så att man kan hoppas på hundratvå. Troligare sker frånfället betydligt tidigare. Så kanske har man rätt att tänka lite egoistisk faktiskt. Det enda livet ni vet. Sista chansen att göra något vettigt av de “sista ljuva åren“.

Jag tror i alla fall att hårdvaruförsäljningen får stryka på foten. Går bort. Kanske också utvecklingen av VSCP. Det känns så i kroppen. Lite är just det, samma känsla som när man skickat in ansökan om konkurs 1992. En slags lättnadskänsla dominerade då som nu efter att det var gjort. Kraven släpper. Man kan andas ut. Behöver inte gå på toa och spy innan man tar tag i dagen som man gjorde då ett halvår innan. Fast priset skall betalas. Efter konkursen nästan trettio svårår. En jävla kamp för att överleva en dag till nästa. Nu, om jag nu sätter punkt, finns det ju inget sådant. Bara en stor jävla skylt som blinkar “misslyckande” med stora feta röda bokstäver står ju där som alla kan se. Det tar tid att hitta avknappen till den. Om man ens kan hitta den utan att gå på tusen-kronor-i-timmen-terapi sessioner.

Men det lutar åt avslut. Nope, törs nästan inte skriva det, änn mindre tänka. Måste tuffa till sig. Svårt för en vekling som mig. Men tänker att kunde farsan så kan väl jag. Fast å andra sidan blev han väl “klar“. Fyllde kyrkan med sörjande när det var över.

Men bara att stoppa hårdvaruförsäljningen innebär att en jäkla massa skall bort. Kort. Komponenter. Lådor. Det finns mängder. Går kanske att få några kronor för en del såklart. Men annat är för specifikt för att ha någon användning för andra. Gör ont att tänka på faktisk. Så mycket energi…

Andas…

Men fredag. Veckan är slut. Definitivt.. Högst en timme kvar. På den timmen hinner man kanske tömma närmaste skrivbord. Eller testa den där “nya” storbildsprojektorn. Ja, kanske det. Låter inte det skoj? Allt för att inte…

Ha en mycket god helg nu kamrater. Just nu är ni fler än vanligt som läser av någon anledning. Håll ut.

Categories
Betraktelser & Berättelse VSCP

En OJ! tanke

Igår vid tio. Sitter där och kodar. Det är lite tungt. Eftersom det är mycket kvar…

BOOM

“Varför skall jag hålla på med det här för?” säger en ofta också tidigare hörd röst i huvudet. “Varför!?” Jo jag kan direkt komma upp med motargument såklart. Det är roligt. Har man startat något så avslutar man det startat. Japp, även om det tar +23 år. Osv. Men å andra sidan finns det mycket annat som är roligt. Jag har fan inget att bevisa längre. Inte ett dugg. NOLL.

Alternativet är att man kan ägna de sista åren åt bara roligheter. Saker som inte måste bli färdiga och försäljningsdugliga. Saker som man bara gör. Det finns massor av sådant. Sen musik. “JA, MAN VILL ha tid att göra mer “musik”. Skriva. Ja man vill ha mer tid till det också. Finns ju såklart inget som hindrar mig att göra musik en tisdagseftermiddag såklart. Eller hur? Jag är en fri man. FRI!

Det är såklart Sparkplugs inlemmande bland de Internationella standarderna som triggar det där tänkeriet. Det verkar så lätt. Bara man har muskler. Jobbar på stor företag. Är ett gäng. Shooooop standard. Ensam kan man inte slå det där. Man kan jobba sig blodig, trött och död. Det går inte.

Men lägga av med VSCP… Ge upp… så känns det såklart. Att ge upp är väl detsamma som att misslyckas? Eller?

Men jag tänker lite på det där under gårdagskvällen efter att ha stängt igen utvecklingsmiljön. Någon slags lätthet och frihetskänsla kommer över mig. WOW liksom. Ja och den där känslan hänger kvar under några timmars nattligt grubblande.

Nu har jag suttit sen halvåtta. Inte kodat. Funderat. Något lite mer tveksamheter har smugit sig in. En tomhet ser man framför sig som verkar vara svår att ta in. Men å andra sidan. Jag är HELT säker på att tomhet fylls. Alltid så. Tomhet är en möjlighet inte ett problem.

Så den där spirande tanken om att sluta med hårdvara har nu infekterat resten av tankesystemet och istället blivit ett gigantiskt lägg av, sluta, ge upp. OJ!

Men kanske är det rätt ändå. Njuta av de sista ljuva åren . Göra skoj saker utan press. Får man det? Kan man det?

Vet inte.

Tål att tänka på.

Categories
Visdomsord

—>

Categories
Swedish

Los skola prisas igen: ”Det blippar i telefonen hela tiden” – Ljusdals-Posten

? Guidat 3000 elever ? Fest på skolan

Source: Los skola prisas igen: ”Det blippar i telefonen hela tiden” – Ljusdals-Posten

Categories
Musik

Hälsingetoppen

music piano still life detail
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Hälsingetoppen. Ny lista. Eftersom det är fredag. Jodu! Bra va!?

Spellistan finns som vanligt här. Spelas lämpligen upp scramled/slumpvis för att få den bästa upplevelsen.

Nya hjältar denna vecka är

The Haj Hats – Iggesund
Torbjörn Carlsson -Med i Splash, Söderhamn
Leif Hallden – Med i Splash, Söderhamn

Tack till Lars Ljungström för tips.

Disclamer: Det här är ingen tävling. Det finns ingen första eller sista plats. Bara Hälsingemusik ordnad efter hur mycket den spelas på Spotify. Enkelt eller hur?