Categories
Betraktelser & Berättelse

Nu flyttar vi

Flyttar in studion i värmen igår. Ja och lagerhyllor ut i kylan. Just nu är kontoret i något slags mellantillstånd där det är högar och lådor överallt. Men skall försöka angripa det idag. Om jag nu kan uppbåda entusiasmen över projektet en dag till. Sen dammsuga kanske efter det. Om det nu skall vara nödvändigt. Vi pratar nu ändå om en mancave här.

Ett problem med att flytta från en kall del till en varmare del när det är jävligt kallt ute är att man fryser så in i helvete under själva processen. Blir helt enkelt en nedkyld gubbjävel. En nedkyld gubbe är ingen glad gubbe. Men man försöker klä sig. Hjälper lite.

Nytt ljudkort hägrar. Ett lite modernare. Alltså måste jag sälja av lite grejer. Mixern åker. Munspelen. Kanske också dragspelen. Sådant som man inte använder finns det väl ändå ingen anledning att ha kvar. Eller? Ja mixerbordet används då såklart. Men kan nog skumpa fram med sladdbyten tills jag får råd med ett nytt ljudkort. Får se vad mer som bör åka iväg. Finns massor att välja på.

Men “studion” blev riktigt mysig. Ovanför mig har jag nu K’s arbets/hobbyrum. Man får höra efter om det skall köras symaskin eller hamras där uppe innan man gör de mer känsliga inspelningarna. Platsen är alltså inte helt optimal. Men varm året om då alltså. Å andra sidan kan väl ett symaskinsljud skapa “the sound” kanske.

Förutom den där flytten så fick också husets båda servrar komma in i kontoret. Dom har i och för sig trivts i sitt ouppvärmda serverrum men det har å andra sidan aldrig jag. Åtminstone inte på vintern. Fast om det nu var tänkt att vara node-noll så förstår var och en att det finns en och annan kabel att flytta. Men det får bli en sommarsyssla. Eller också får en av switcharna stå kvar där inne helt enkelt. Den enklaste lösningen såklart.

Nu skall jag flytta vidare.