Categories
Swedish

“Örsker” inte

woman in orange tank top and blue denim jeans sitting on floor
Photo by Marcelo Chagas on Pexels.com

Vila. Fast två ton pellets skall in. Så lite ovila. Ja och lite annat domestikgrejs såklart. Sota panna. Skotta snö. Diska. Sånt. Men mest vila. Alltså.

Men så söndag. Katten längtar ner till vardag och kontor. Jag funderar en stund på soffan. Att stannar där. Men masar mig ner till slut. Det finns att göra och eftersom katten nu vill ner så…

Ny vecka härifrån alltså. I alla fall för oss anglosaxiskt inställda som startar veckan med söndag. Känner mig aningen seg. Fast man borde vara utvilad och pigg. Inte ens två kupor whisky under två dagar bör kunna åstadkomma denna seghet. Men man får ta i nerifrån vänster lilltå. Där brukar det alltid finnas ett embryo till energi att hämta.

Jag tänker till och med på att musicera en stund. Men slår det snabbt ur hågen. “Örsker” inte. Får bli en annan dag. Eller aldrig mer.

Noice kan man se på konserthuset i Gävle den 18/11. Jag har svårt för dom där grejerna. Deep Purple. Black Sabbath, UFO, Scorpions ja och Noics – årtionden för sent. Det fungerar liksom inte. Åtminstone inte för mig. Då löser jag hellre biljetter till något olyssnat. Som kanske kan överraska istället för att presentera en blek kopia av något som var en gång.

Ser en färsk bild på Gunnar Hallin (Neon Rose) och också han är en gammal man. Trodde inte Svenska rockgudar blev äldre. Men tydligen blir dom gamla dom med.

Veckan bjuder på sophämtning och influensaspruta. Inget att bli allt för uppåt för alltså. Fast obrutna veckor är ändå det bästa man kan erhålla som gåva nu för tiden. Så dåligt är det ju inte.

Nästa söndag är det Diwali. Miljoner ljus i Indien. Tänder några här också såklart. Indien finns närmare oss än vad man tror.

Allt gott!