Categories
Visdomsord

!!!

“Varför är man inte så enkelt funtad att det räcker med att gå på fotboll? Varför måste man göra sitt liv så komplicerat?”

Baekker i Hanne-Vibeke Holsts’ Drottningoffret

Categories
Betraktelser & Berättelse

Shoooofffff

Helgen kom och försvann. Shoooooooooofffff… säger det bara ibland och sen är det arbetsvecka. Man kan försöka be om mer, men hur man än ber så är det måndag imorgon. Ja och här söndagskväll och arbetsvecka.

Fast ni som följer den här bloggen vet att jag inte är helt ledsen för det där med jobbveckans start. Njuter också i det som en del kallar “jobb“. Fast fortfarande lite “ärmlig” efter förkylning, ja rent av ihållande förkyld på tredje veckan. Virusnappad helt enkelt. Överlever man så är det ett plus.

Idag mer social än på de senaste sjuhundra åren. Men någon dag skall man vara social under också. Men oroa er inte, Kryper tillbaks i mitt gryt imorgon.

Annars rullar allt vidare här på kullen. Börjar så smått bli dags att tänka på uppvärming igen. Hulkstart och förberedelser för en ny eldningssäsong. Livshjulet. Det där får tugga på bäst det kan. Ja och gör ju det. Antingen man vill eller inte.

Men arbetsveckan har startat. det betyder att man bör arbeta. Japp.

Serru!

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Drottningoffret av Hanne-Vibeke Holst

Skulle vi tappa bort en hund någon gång (vi har ingen) så skulle jag definitivt fråga Hanne-Vibeke om råd. Hon beskrev pandemin nästan i detalj i den senaste boken jag läste av henne. Här beskriver hon koranbränningarna. Allt årtal före att det verkligen händer. Så någon speciell gåva, förutom att skriva väldigt bra, besitter denna kvinna helt klart.

Här en bok om det politiska spelet inför ett val i Danmark som direkt kan översättas till Svenska förhållanden. Ja en hel del existentiella frågor och vad man skall göra med det liv man blivit tilldelad avhandlas också. Möjligen är boken lite pratig ibland – politik och plitiker kanske kräver det. Men på det hela taget en trevlig bekantskap.

Flickorna Owens av Alice Hoffman