Categories
Swedish

Detta inlägg borde haft en titel – men har inte det

body of water
Photo by Tim Mossholder on Pexels.com

Det snöar i alla fall inte. Man måste ge väderleken detta faktum. Det kunde ha varit värre. Alltså. Eller hur?

Hål i en vägg. Japp. Kan det vara något. Javisst. För att få upp ett hål som en katt kan komma in igenom får man borra många små hål med en installationsborr. Slitsammare än man tror om man har tjocka timmerväggar. Men den som inte ger sig… Möjligen plockar man fram tigersågen. Tar sig igenom allt. Då finns absolut ingen anledning att ge sig.

Det absolut svåraste med att skriva ett blogginlägg är att komma upp med en titel. Ibland, som idag, får man ta en genväg. Ja svamlet flödar alltid. Även om det som idag inte finns mycket av värde att orda om.

Fast Nagasaki hörnini. Eller Hiroshima i söndags. Den 6:e och den nionde augusti. Datum man inte glömmer. Inte skall glömma. Atombomberna 1945. Må vi aldrig få uppleva detta igen. Lova!

Det sista av “Hasse” (stjärtpartiet?) skall tydligen passera oss ikväll. Vi har klarat oss rätt bra här. Inte “rätt bra” alls förresten. Otroligt bra har vi klarat oss. Alla åskceller har snudddat vid oss men inte drabbat oss alls egentligen. Det är de där trollformlerna som räddar oss såklart. Som vanligt. Fast om skyddet täcker även eftermiddagen och natten utan att magin förnyas det har jag ingen aning om. Den som lever lär få se. Oj!

Egentligen skulle jag alltså koda. För kod finns att skriva. Men ägnar mig alltså åt hål istället. Man skall aldrig förakta hålens betydelse. Varken svarta hål eller genomgångar. Hål är verkliga och existerande. Utan hål vette tusan hur det skulle ha gått med världen. Tänk själv – en hålfri värld. Absolut en fattigare värld både för kvinnor och män och andra.

Lika bra att jag fortsätter med det där borrandet. Hur skall det annars bli ett större hål liksom?

Liksom