Categories
Swedish

The 1,500 drone dragon that danced in the Shenzhen sky

Flying high to celebrate a popular Chinese festival, the dragon was seen alongside images of a whale, fish, dragon boat, eagle and solar system.

Source: The 1,500 drone dragon that danced in the Shenzhen sky

Categories
Swedish

Do nothing or a tiny bit every day

Categories
Swedish

Vatten och annat

human hand under pouring water
Photo by Farooq Khan on Pexels.com

Man vaknar och det är sjutton grader varmt ute redan vid sextiden. Såklart att sådan luft tar med sig vatten. För att förstå kan man ta hjälp av SMHI

Av allt vatten som finns på jorden befinner sig cirka 0,001 % i atmosfären. Sammantaget är det knappt 13000 km³. Ett annat sätt att få en uppfattning om denna mängd vatten vore att förvandla om det till ett vattenskikt som jämnt fördelades ovanpå hela jordens yta. Detta vattenskikt skulle då bli cirka 2,5 cm tjockt.

Mer näraliggande det kanske är att luft över havet kan innehålla 2.4 viktprocent vatten vid en temperatur om 30 grader Celsius. Det blir tre liter vatten per 100 m3 luftmassa. Många kubikmeter luft finns det. Ju.

Vatten är magiskt. I alla sina former, gas, flytande och fast, så beter det sig annorlunda än andra ämnen. Vi vet ännu inte allt om vattnets hemligheter. Tro mig.

Här hos mig är det tisdag. Måndagen gick iväg som ett förlorat ägg. Har fortfarande lite problem med koncentrationen efter semesterledigheten. Fast bättre än förr veckan var det nu trotts allt. Det finns alltså hopp för denna dag som skall användas till att skriva kod. Vädret är ju alldeles utmärkt för denna illustra sysselsättning. Det finns inga som helst ursäkter att inte skriva underbar kod en dag som denna.

Grannens tupp gal här på den nedre delen av kullen på mornarna. Det är en ynnest att få vakna till en tupp som gal friskt och stolt faktiskt. Hör man det där galandet vet man två saker. Man lever. Världen finns kvar. Alltså en bra start på en morgon. Får man frukost på det så går det såklart inte att klaga alls.

Ja och frukost fick man. Lingongrova och ost och ett glas apelsinjuice. Lyxfrukost som jag kostar på mig varje morgon numera. Lillkatten föredrar hårdmacka med ost så jag får fixa en sådan också åt henne. Sen sitter vi där och tuggar och läser månadsgamla tidningar. Fungerar alldeles utmärkt. I alla fall så länge man inte blir upprörd och behöver kommentera en insändare. Risken är att man kommer att anses som ännu mer sentänkt än vad man är om man ger sig i kast med en sådan kommentar. Låter alltså bli. Försöker skaka av mig dumheterna.

För övrigt har vi gurkor så att vi skulle kunna sälja och leva på produktionen just nu. Alltså måste man här i huset äta gurka vid alla tillfällen. Men den är ju ypperligt god så det är ingen större bedrift med det. Däremot väntar vi på tomaterna. Vill inte riktigt röda och gula till sig. Men det kommer väl det där med lite sol. Magi alltsammans. Lite omvårdnad och kärlek. Sen allt det där. Endast den halvdöda kan ej uppskatta och förstå.

Men nu gäller lite “låt dagen komma” och sen får vi se vad den har med sig i sin lilla korg med gåvor. Sällan numera man känner oro över var en dag skall ta vägen. Enklare tider att leva i nu. En ynnest och glädje såklart att få vara en av de levande. Fast upp och ner mitt liv som alla liv.

Serru.