Categories
Musik

Demo -> Produktion

till

Vem som helst bör alltså fatta att nästan allt man hör av oetablerade artister egentligen skulle låta förbannat bra om produktionsapparaten fanns där. Japp “nästan allt“.

Serru.

Categories
Swedish

Chat GPT lika bra ”som en nyutbildad läkare” enligt ny studie

Ett forskarlag har satt chattbotens förmåga i kliniska sammanhang på prov. ”Den har potential att bli ett verktyg som förstärker vården”, säger Marc Succi, en av författarna till studien.

Source: Chat GPT lika bra ”som en nyutbildad läkare” enligt ny studie

Categories
Betraktelser & Berättelse

Blind

unrecognizable bearded man covering eyes on white background
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

Hur förklarar man för en blind? Det behöver inte ens vara märkvärdigt. En färg t,ex. Hur förklarar man den? Ja och om alla är blinda omkring dig hur tas då det där förklarandet emot?

Jag har bott här ute i skogen i trettiosju år nu. När jag försöker förklara vad jag gör så är det just sådär. “Jaha“. Sen brukar det koma förfrågningar om jag kan laga en dator eller fixa en broschyr. Eftersom jag nu “håller på med datorer“.

Den blindes fel är det ju inte. Hur skall det kunna vara det. Hen är blind. Kan naturligtvis inte lastas negativt för den sakens skull. Alltså faller ansvaret på den som skall förklara skillnaden mellan rött och grönt. Jag. Jobbigt.

Man ger alltså upp. Oförklarar.

Problemet är, att en del – rent av ganska många – blir sura när man inte vill – eller har tid – att fixa deras trasiga dator. Eller inte vill – eller har tid – att fixa en broschyr, ett programblad, en karta. Sådant vi som sitter och arbetar vid datorer tydligen är experter på och har all tid i världen att fixa med. Speciellt om vi har semester. Eller om det är helg.

Så allt det där slutar med att man står där och har en hop sura människor omkring sig som inte tycker att “man ställer upp“. Som om dom ägde en. Som om varje människa inte har rätt att säga “nej“. Ja och få göra det när som helst hen vill utan minsta förklaring.

Lösningen på problemet går mig förbi och skulle jag leva trettiosju år till här ute i skogen så tror jag inte att det hjälpte heller.

Svälj.

Categories
Swedish

Nummer tre

Den tredje kallstenen är kastad. Skall man nu tro bondepraktikan så är det rent farligt att bada efter denna dag. Några dagar kanske man kan lägga till där som säkra baddagar pga den globala uppvärmningen. Men nu har ni blivit varnade…