Categories
Betraktelser & Berättelse

Lägga en kabel

Jag “tattar kabel” idag. Alltså drar kabel från A till B. Upp på stege. ner från stege. Upp för trappor. Ner för trappor. Ner i källare för att hämta verktyg. Upp igen. Ut och spika kabel. In igen. Upp. Ner. Håller på sådär. Hela dan. Tämligen slut nu. Jag som är van att få sitta större delen av dagarna. Absolut inte van det där med att använda benen i den här utsträckningen.

Klar till hälften. Måste alltså fortsätta imorgon. Men lika bra att få gjort. Det här har suttit där på att-göra-listorna under år. Japp mer än två. Troligen.

Takhöjden här på kontoret är fyra meter. Stegen för kort fast den kom med lokalerna. Skall man upp ända längst upp får man hoppa sista biten eller ge upp. Det ges ofta upp. Och det hoppas. Man kan egentligen säga att jag i stort sett lever på hoppet. Eller än så länge om man vill vara negativ.

Tid att sitta i trädgårdsstol och filosofera finnes alltså inte idag. Inte heller blir det promenad. Båda rationaliseras bort. Blir till “göra sen“. Men gå mina morgonpromenader måste jag börja med. MÅSTE. Mår bra av den där timmen. Men slöheten har tagit mig i besittning. Ursäkten är hela tiden så tunn som “hinner inte“. Den sämsta ursäkten av dem alla.

Funderar nästan på att flytta studion till uppvärmda lokaler den här vintern. Är det verkligen en bra ide? Troligen inte. Det blir låtar av sådant. Definitivt inga om grejerna står kvar i dåligt värmd del. Det bästa för mänskligheten torde alltså vara att lämna grejerna där det står. Men vad är bäst för mig? Jag orkar nämligen inte alltid ta ansvar för HELA mänskligheten.

Notera att jag inte skrev det blir “musik“. Nope. Ger inte bort köttben av den kalibern till potentiella belackare helt gratis. Icke.

Lyssnar på Green Day. Så mycket bättre än det blir det inte.

Jag har blivit lovad en pannkaka i Järvsö på Lördag. Gott. Kallas iof Crepes för att få upp priset. Men väl värt de där kronorna faktiskt. Andra gången i år. Ja och den sista. Den här pannkakan skall man leva på hela vintern. Oj!

Annars firas det såklart här på kullen. Hoppar extra högt på vikstegens högsta pinne. VSCP tjugotre. En rätt bra ålder om jag minns rätt. En brytpunkt i livet för mig. Hur det är på den punkten för VSCP vet jag icke. Kanske också vill sticka iväg och plugga (som jag gjorde i samma ålder) istället för att hänga här hos mig. Ja jag tänker inte sätta mig i vägen för sådant. Ett protokoll i sina bästa år behöver ut och se världen…

Fast nu så. Jag har alltså annat för mig.

Tjing!

Categories
VSCP

23

Idag har jag jobbat med VSCP, Very Simple Control Protocol (https://vscp.org) i 23 år. Under absoluta majoriteten av de åren har jag lagt ner “många” timmar under de flesta dagar under vackan på det här projektet. Ja rent utav ofta “MÅNGA” timmar. Efter arbete som gett riktiga pengar man kan leva av. Före arbete som gett pengar man kan leva av. Eller i det egna företaget Grodans Paradis AB och Eurosource där man egentligen borde sysslat med sådant som gett pengar (tycker min revisor). För resultatet av de tusentals timmar jag lagt ner på det här projektet har jag gett bort gratis. Jag har inte begärt tack och inte önskat några tack, men fått tillräckligt med sådana ändå. Som brevet i bilden ovan som också innehäll en medsänd present. Men andra belöningar har också ramlat in. Någon ute i världen som berättat en historia där protokollet använts och gjort skillnad. I ett hem. På en fabrik. I en demokrati. I en diktatur. På sydpolen. I länder runt om i världen.

Men tjugotre år är kanske galenskap. Att inte ta sig själv en funderare över över om det är så är såklart ett alltför tydligt tecken på brist på skukdomsinsikt. Och ja, slutsats avd funderande, troligen är det ren och skär galenskap. Men tack och lov så belönar universum den galne med en stor känsla av glädjen i det hen gör. Har du varit nyförälskad någon gång? Då vet du. För vad är det annat än stor galenskap.

Jo jag har haft ett gäng “medgalningar” med under resan. Männsikor som blivit vänner. Människor som kommit och gått igen. Stora och små. Rika och fattiga. Med olika språk. Liv på olika kontinenter. Att lära känna dessa männsikor är så klart en självklar ynnest när man sitter för sig själv i ett gamalt hus på en kulle ute i en mellansvensk skog. En belöning i sig. Men den största belöningen ändå är att ta en tanke ur sitt huvud och göra verklighet av den. Alla kreatörers och “makers” underbara förmåga att åstadkomma magi. Ingentings färd till att bli någonting.

Nope. Det blir inte tjugoitre år till. Det orkar ingen och det kan inte krävas av mig.

Men kan man kanske få hoppas på tio år till? Snälla…