Categories
Swedish

Planerna

a man holding his tummy
Photo by Towfiqu barbhuiya on Pexels.com

Tänkte att jag skulle gå ner ett kilo den här veckan. Gick upp ett halvt. Är inte säker men det kan ha att göra med en påse kubb som slank ner igår. Ja och lite glass. Och några karameller… Får försöka igen nästa vecka. Samma mål. Förhoppningsvis bättre resultat.

Man får se på sådant där som att det i alla fall är bra att man försöker. Åtminstone försöker vissa dagar. Det är alltså beach 2024 som hägrar. Bäst att börja i tid utifall fler kubbpåsar kommer i min väg. Eller Butterkaka… Fast man behöver väl egentligen bara tänka på jul så går man upp några kilo. Fällor det där mellan mig och beach 2024.

Projekt inköp av stege idag. Har iof två. Men gamla tunga i stål med lite osäker funktion. Alltså stegpinnar som saknas eller inte riktigt är att lita på. Nu är alltså tanken att köpa en aluminiumstege med stegpinnar som man kan lita på. Den nya. Tjugotvå kilo och åtta meter. En dröm. Ja och ger såklart ett hål i en plånbok. Men inte mer än att det går att återhämta sig. Förhoppningsvis skall den också kunna hänga med resten av livet.

Finns vecka att summera också. Fast det finns inte mycket att summera. Några storverk har det inte blivit. Jag är som en sur gammal motor efter en ledighet. Svårtstartad. Och nej, det där har inte kommit på senare år. Har alltid varit ganska svårstartad. Fast liknelsen surgubbe == surmotor går väl egentligen inte att ignorera. En del, som jag då, föds som färdig gubbe. Börjar ojja sig direkt,

Fast lite har det såklart blivit också denna vecka. Bland annat har skrivbordsytor som inte varit synliga under mer än ett år nu blivit synliga. Nackdelen med sådant är att de nu öppnar för och kan samla damm. Och har alltså redan börjat med det. Finns aldrig bara direkta fördelar. Mina skrivbord, som är rätt många, har anor bortåt 60-talet i många fall. Andra kommer från det tidiga 80-talet. De senaste “inköpen“. Tur att elektroniken – mest för att datorerna också är daterade – är ganska modern. Annars skulle folk missta de här lokalerna för de nedgångna kontorsmöblernas museum. Sådant vill man ju inte vara med om. Eller ens stå för. Inte om man alltid har ansiktet vänt mot framtidens fartvindar.

Men tänker just nu att det väl är dags att försöka göra något vettigt av den här dagen. Innan helgjobb alltså. Klippa gräs troligen. Eftersom det sägs att det skall vara uppehållsväder och man får passa på.

Categories
Swedish

Hälsingetoppen

two men and woman sitting next to each other
Photo by Brett Sayles on Pexels.com

En ny Hälsingetopp. Nyare än så här kan den inte bli. Faktiskt. Och den första någonsin. Åtminstone under augusti 2023. Tänka sig ändå

Låt musiken leva. Och kom ihåg att det finns bra musik också från andra landskap och att toppartisterna finns där på plats 50 och uppåt. Sen är ju detta inte en tävling. Men visar ändå vilka Hälsingeartister folket lyssnar på just nu.

https://www.xn--hlsingetoppen-bfb.online/