Categories
Musik

Gott i natten

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Orm och stege av Maria Ernestam

Jag gillar den här boken mycket. Troligen är det den där speciella vänskapen med slitningar och hela fadderullan som ett tonårsgäng har som slår an en ton hos mig. Det där religiösa har jag annars svårt för, det som ungdomarna här hänger sig åt. Men samtidigt är jag uppväxt i Edsbyn och sett avigsidorna med det där livet på nära håll.

Kan verkligen rekommendera en genomläsning. Ja också samtliga tidigare böcker Maria Ernestam har skrivit. De innehåller något mystiskt allesamman som man inte riktigt kan sätta fingret på. Just det saknas här, men den här boken har andra dimensioner. Journalistfiguren är en riktig hit. Boken borde filmas. En kortserie kanske. Ja, det skulle bli bra.

Andra böcker jag läst finns här.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Den andra

lightning and gray clouds
Photo by Andre Furtado on Pexels.com

Visst, man skulle kunna sätta sig och göra en cover på “Och regnet det bara öser ner“. För det gör det ju. Här som i resten av Sverige. Nåja, inte uppåt Piteå. Där är det finväder tror jag. Hej det riktiga Norrland alltså. Men är inte över mig förtjust i covemakeri så skiter i det.

För säkerhets skulle kopplar jag ur allt innan vi går och lägger oss igår. Men det har man inget för. Helt lugnt här i byn. Lite blött bara. Inget större dundrande. Vattnet skickar vi för övrigt nedström. Varsågod Edsbyn.

Fast nu ser jag på radarbilderna att det är en åskcell på väg häråt. Så försöker skriva lite medan jag väntar på knall ett, knall två och knall tre som förebådar avstängning och nedstängning av kontor.

Delar en bild och en text på social medier och får en respons som jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat vänta mig att få. En riktig energikick blir det av alla goda ord. Jag börjar nästan gråta som den där flickan på tv reklamen som får många likes. Ja “nästan“. Man har tränat på att undertrycka sådant där sen barnsben. Fast de gånger man lyckas snudda vid en annan själ och beröra är de bästa stunderna i livet. Åtminstone jag begär inte mer än så av livet än att några gånger i livet ha fått äran att göra det.

Fast jag skriver ju ändå såklart. Det behövs inga likes eller snälla kommentarer. Jag är fast i det här för evigt eller så länge jag nu kan knappa ner bokstäver på ett tangentbord. Men känner möjligen att jag skall använda lite mer tid till att knåpa ner de där novellerna som ligger på vänt, bankar och vill ut. Just för glädjen att få göra det. Inte för någon annan anledning alls.

Såhär ser det ut just nu. Vi lever lite på nåder här i byn alltså. Men efter vad jag kan se går hela paketet på sidan om oss också denna gång.

Man kanske till och med kan arbeta en stund alltså.

Hurra