Categories
Swedish

Vila

high angle view of lying down on grass
Photo by Pixabay on Pexels.com

Tar en tupplur igår vid fem. Tar en tupplur idag vid fem. Det går utför. Eller i alla fall inte uppför. Inne på tredje veckan som person med nedsatt allmäntillstånd. Det där med allmäntillstånd tar jag på allvar. Alltid. Det sägs ifrån. Kroppen säger vila. Behöver den. Men pågår det för länge kan man behöva mer hjälp. Förstärkning. Håller ut en vecka till. Sen får vi se.

Trökigt” sa vi om sådant i Edsbyn under min tid där. Ny “tråkigt“. Stockholmskt. Nära nog då som nu. Ovanåkersmål har mycket andra ord som drar iväg långt från rikssvenska. Kan låta bra. Kan låta dåligt. Men i vilket fall som helst lite skojigt.

Kör vidare med AI DJ i Spotify. Och japp det dyker upp lite spännande bland det där man brukar lyssna på. Kanske kan det bli lite som radio på 70-talet. Allt kom ju därifrån och var nytt en gång. Det som har repeterats i all oändlighet idag. Så givetvis måste man i alla fall försöka lyssna på lite nytt.

Om man fick hjälp på Netflix av någon AI att välja film också på helgerna så skulle många timmars letande sparas in. Men vakna det verkar man inte vara på det företaget. Hur man kan ha den dominans man har är för mig obegripligt. Möjligen är allt det där svårare än man tror.

En del tycks tycka att man skall ha lite dåligt samvete för att man är pensionär och “bara går hemma“. Tänk sådana snåla människor det finns. Hur kan man ens komma på den där tanken. Som om någon orättvisa hade begåtts liksom. En som drabbar dem som måste upp och arbeta varje dag. Idioter. Vi har alla varit där. Men den där upptäckten av missunnsamhet förvånar mig. Men kanske skall man inte bli förvånad alls.

Gnälligare än grus. Ett helt lass. Idag alltså. Ni får ursäkta.

Funderar på att gå och lägga mig. Trött gammal gubbe. För trött gammal gubbe. Att vakna imorgon tillhör undren. Är man piggare då ännu mer så.

Tjing!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Ohålat är bäst

electronics engineer fixing cables on server
Photo by Field Engineer on Pexels.com

Gissa vad jag gör? Jo jag tattar kabel. Någon skall ju göra det också. Men tattar ändå på alltså på dag tre. Kablarna skall på plats innan det blir kallt. Upp för stegar. Ner för stege. Var plural på uppåt undrar du? Dubbelseende? Men det blir bara sådär ibland och jag orkar inte gå tillbaks och ändra.

Testar Spotify’s AI DJ. Och det startas med Thin Lizzy och det är ju hel OK. Nightwish efter det och det är ju ingen hård gissning att jag vill höra heller. Men sen kommer Hälsingland Undergrounds The Spark That Never Dies och det är rätt otippat även om jag väldigt (VÄLDIGT) sällan lyssnar på dem. Not my music bag, you know. Trotts att Charlie och grabbarna både har stil och klass och mycket cred. Japp även härifrån. Hälsingemusik.

Behöver förresten kabelstegar. Det inser jag. Kanaler finnes delvis. Men stegar vore bättre. Måste tillverka något ditåt en dag. Svetsa ihop. Spikar får fungera som ovackert substitut så länge.

Nu vill Spotify AI Dj’n att jag lyssnar på TUAI. Hmmm…. Nu skall sinnet vidgas minsann.

Nu blev det annat svenskt… Börjar låta som P3. Är inte jag för gammal för det där tuggummit? OK försöker lite till. Man måste ju ge saker en chans även om tekniken inte träffar helt rätt. Dessutom får man ju en chans att pensionärsklaga. Gissar dessutom att den lär sig om man skippar det där man INTE vill höra. Provar.

Skipp.

Skipp.

Skipp.

Barcelona OK

Lägger en kabel så länge så får vi se…

Categories
Swedish

Vote for your favorite – every vote is important! – Startup 4 Climate

Source: Vote for your favorite – every vote is important! – Startup 4 Climate

Categories
Betraktelser & Berättelse Energi

Man får bygga eget kärnkraftsverk