Categories
Betraktelser & Berättelse

Måste

Slut. Sitter och stirrar på skärm ett. Borde inhandla kraft för att gå upp och lägga mig. Men gjorde av med det sista genom att fylla pellets i Hulkens ständigt hungriga mage för en liten stund sedan. Kanske orkar jag ta en titt på skärm 2 också om jag vilar en stund. Att vrida på huvudet orkar man inte alltid.

Ute blåser det. Byigt. Men inte så jävligt ännu som man hotat med. Men kanske det kommer. Det prognostiseras byar på 21 m/s under natten, Trädknäckarväder. Snö på det.

Fixar i ordning lite SMS larm under kvällen. Men måste tänka igenom det där lite mer innan jag aktiverar. Någongång skall man ju sova också. Är man för ambitiös får man meddelanden från systemet hela tiden. Är man å andra sidan för slapp kan det hända allvarliga saker utan att man får reda på det. Men mycket smidigt att få till både röst och SMS genom seriell GSM enhet. Telegram och email också såklart.

Låtsasjobb.

Har lillkatten med mig under kvällen. Hon sover mest såklart. Katter har ett oerhört behov av att vila. Men kanske är det just under sömnen som de rör sig i andra världar. Åtminstone de gamla Egyptierna ansåg väl att katterna kunde färdas fritt mellan de levande och de döda.

Sova blev det dåligt med i natt för min del. Var omöjligt att somna. Vet inte hur länge jag låg där och försökte. Men trägen vinner såklart. Till slut slocknade jag. Men trött idag alltså. Fem timmar är liksom gränsen. Blir det mindre sömn än så börjar laddningen ta slut på kvällskvisten. Gubbar som jag skall väl egentligen lägga sig vid åtta och stiga upp tidigt och vänta på tidningen. Måste börja anpassa mig till det där. Snart. Innan det blir för sent.

Benny Andersson ringer på dörren idag. Det börjar bli en vana. I bil med hostande mullrande motor på sitter rester av Orsa Spelmän. Älgjägare. Han frågar om Sone, “Bor han inte kvar?”. Ja och man får alltså berätta. Sen tack och hej och adjö. Sista gången jag ser honom antar jag. Han har bara ringt på för att han velat träffa dragspelaren. “Jag då” vill man säga. Men inser ju att det är befängt.

Man träffar alltså folk idag. Ovanligt. Oftast gör jag det inte. Om det nu var Benny förstås. Lik var han i alla fall. Men såg inte Frida, Agneta eller Björn. Så ABBA hade definitivt inget med det där att göra. Men dom har såklart inte mycket att göra med något alls nu för tiden.

“Hej” sa jag. “Hej” sa han. Sen for dom. Jag stannade kvar.

Fast sopbilen var hit idag också. Nejdå, det var den inte. Det var igår. Ja så roligt kan man ju inte ha det på en och samma dag. Benny Andersson och sopbil. Då hade man väl tuppat av.

Men sova nu. Men måste leta bok också först. Välja en i högen. K avverkade högen i somras. Jag behöver mer tid på mig. Men har ingen brådska. Ord skall in och ord skall ut. Helst skall ett och annat av dom fastna inne i hjärnbarken också. Så flyter tidens flöde på.

Godnatt!

Categories
Betraktelser & Berättelse Meterologi

Skarpt skifte

Skarpt skifte i temperaturer imorgon mellan 6 och 7 enligt prognosen. Dessutom en bra dag för väderstationstest.

Categories
Bilder

Måndag 17 november 2014

Man glömmer så lätt…

Categories
Betraktelser & Berättelse Bilder

Behövs ord

Nope, inte vissa morgnar.

Categories
Meterologi

Meteoalarm – severe weather warnings for Europe – Details L3

Meteoalarm, a web-based service to warn people travelling in Europe of severe weather. Meteoalarm provides up-to-the minute severe weather warnings for 30 European countries. The information is supplied by Europe’s leading national weather services, and covers the most popular business and tourist destinations. The web site uses recognisable, universal images to avoid any potential language barriers and is clear and easy to use. It uses a traffic light system on a geographical map of Europe to indicate where severe weather is expected. A range of potential weather and environmental elements are covered including heavy rain, strong wind, high and low temperatures, snow and ice, and avalanches.

Source: Meteoalarm – severe weather warnings for Europe – Details L3

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Vit krysantemum av Mary Lynn Bracht

Den här boken berör verkligen och jag som är en rätt mild person till vardags känner att jag vill döda. Japp DÖDA. Den handlar nämligen om Japanska soldater som rövar bort Koreanska Hana, en 16-årig flicka, för att tvinga henne att prostituera sig vid fronten. Ett öde som tiotutsentals Koreanskor råkade ut för under Japans sökande efter världsherravälde likt Tyskland under samma tid.

Ja jag känner alltså att jag med en inte helt försumbar känsla av lust skulle kunna skära halsen av den korpral som först tar Hana med sig. Känner verkligen det där. Där finns inget utrymme för att förlåta och jag förvånar mig själv med de där känslorna. Jag, som har svårt att slå den där årsförsta blodsugande myggan på min arm känner, alltså de där känslorna…

De där människorna som tar, bara tar för att de kan. De går omkring oss i samhället som vanliga män och kvinnor idag också och bara väntar på sin tid. Vi ser dem i Vitryssland idag. Maskerade män som misshandlar medmänniskor med någons slags lust i kroppsspråket. Alldeles nyss släpptes de lösa i Balkan. I flera Afrikanska stater härjar de fritt.

Vi tror alla att vi inte kan bli en av de där. Att det där är “de andra”. Ondskan. Men vi har alla det i oss. Ont liksom gott. Vi blir så lätt en del av det där var och en av oss. Men har ett val. Fråga vilken mobbad som helst som går ensam och utstött på en arbetsplats eller en skola om det var ondskan som “hen” mötte.

Men jag tänker alltså onda tankar om den de där Japanska soldaterna. På samma sätt som jag gör det om de Vitryska mördarna. Jag lär mig om mig själv genom att läsa den här boken. Jag lär mig om ett mörkt Japanskt förflutet. Jag lär mig hur det känns att vara totalt förnedrad och utlämnad. Ja och jag lär mig om saknaden efter en syster. Precis sådant som en bra bok skall leverera.

Läs! En kanonbok helt enkelt.

Andra böcker som jag läst finns här.