Categories
Betraktelser & Berättelse

Måste

Slut. Sitter och stirrar på skärm ett. Borde inhandla kraft för att gå upp och lägga mig. Men gjorde av med det sista genom att fylla pellets i Hulkens ständigt hungriga mage för en liten stund sedan. Kanske orkar jag ta en titt på skärm 2 också om jag vilar en stund. Att vrida på huvudet orkar man inte alltid.

Ute blåser det. Byigt. Men inte så jävligt ännu som man hotat med. Men kanske det kommer. Det prognostiseras byar på 21 m/s under natten, Trädknäckarväder. Snö på det.

Fixar i ordning lite SMS larm under kvällen. Men måste tänka igenom det där lite mer innan jag aktiverar. Någongång skall man ju sova också. Är man för ambitiös får man meddelanden från systemet hela tiden. Är man å andra sidan för slapp kan det hända allvarliga saker utan att man får reda på det. Men mycket smidigt att få till både röst och SMS genom seriell GSM enhet. Telegram och email också såklart.

Låtsasjobb.

Har lillkatten med mig under kvällen. Hon sover mest såklart. Katter har ett oerhört behov av att vila. Men kanske är det just under sömnen som de rör sig i andra världar. Åtminstone de gamla Egyptierna ansåg väl att katterna kunde färdas fritt mellan de levande och de döda.

Sova blev det dåligt med i natt för min del. Var omöjligt att somna. Vet inte hur länge jag låg där och försökte. Men trägen vinner såklart. Till slut slocknade jag. Men trött idag alltså. Fem timmar är liksom gränsen. Blir det mindre sömn än så börjar laddningen ta slut på kvällskvisten. Gubbar som jag skall väl egentligen lägga sig vid åtta och stiga upp tidigt och vänta på tidningen. Måste börja anpassa mig till det där. Snart. Innan det blir för sent.

Benny Andersson ringer på dörren idag. Det börjar bli en vana. I bil med hostande mullrande motor på sitter rester av Orsa Spelmän. Älgjägare. Han frågar om Sone, “Bor han inte kvar?”. Ja och man får alltså berätta. Sen tack och hej och adjö. Sista gången jag ser honom antar jag. Han har bara ringt på för att han velat träffa dragspelaren. “Jag då” vill man säga. Men inser ju att det är befängt.

Man träffar alltså folk idag. Ovanligt. Oftast gör jag det inte. Om det nu var Benny förstås. Lik var han i alla fall. Men såg inte Frida, Agneta eller Björn. Så ABBA hade definitivt inget med det där att göra. Men dom har såklart inte mycket att göra med något alls nu för tiden.

“Hej” sa jag. “Hej” sa han. Sen for dom. Jag stannade kvar.

Fast sopbilen var hit idag också. Nejdå, det var den inte. Det var igår. Ja så roligt kan man ju inte ha det på en och samma dag. Benny Andersson och sopbil. Då hade man väl tuppat av.

Men sova nu. Men måste leta bok också först. Välja en i högen. K avverkade högen i somras. Jag behöver mer tid på mig. Men har ingen brådska. Ord skall in och ord skall ut. Helst skall ett och annat av dom fastna inne i hjärnbarken också. Så flyter tidens flöde på.

Godnatt!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.