Categories
Betraktelser & Berättelse

Småtomtar

Jag kommer från en bondesläkt. Ja min mammas föräldrar var bönder. Bönder har mycket historier om de där man inte ser. Jag har hört de flesta. Då när mjölken surnade utan anledning så visste man ju vad som var på gång. Eller när kon dog. Bara föll ner den där dagen som egentligen började så bra. Eller när det blev missväxt. Eller åt andra hållet, när potatisskörden slog rekord och man sköt den största älgen någonsin den hösten. Småfolket var antingen med en eller emot en, men alltid där med ett finger, ett krokben eller en hjälpande hand.

Nu för tiden är inte alla de där tecknen lika tydliga. Det finns liksom så mycket som distraherar. Vem har tid med älvor och hustomtar när man har Facebook?

Jo jag såklart. Eftersom jag inte har Facebook. Och i natt kom det ett tecken igen på att småfolk och oknytt fortfarande lever och verkar i vår närhet.

Kolla på diagrammet ovan. Hur det hoppar till där vid 03:20 (som egentligen är 04:20 eftersom diagrammet visar UTC). Det måste ju vara tomten som är på recogniseringsbesök helt klart. Eller möjligen – bra med alternativa förklaringar – är det möjligen “ondskan” som går in i huset. Ja eller ut. Eller också är det de eviga kvarsittarna och deras lärare som fick ett utbrott just där vid den där tiden i de gamla skolsalarna.

Det finns liksom ingen annan förklaring. Sensorerna ljuger inte. Det är härmed bevisat, svart på vitt, att tomten och småknytten finns och smyger omkring här om natten när vi andra sover får bästa och skönaste sömn.

————————————————————————————–

För att du nu inte tro att värmesystemet hickade till just där bifogar jag temperaturerna för pannan också

Och ute temperaturen

Japp. Småknytt!

Categories
Betraktelser & Berättelse

Torsdag

woman in red cardigan holding roasted chicken
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Om du är Amerikan.

Happy Thanks giving! Yes I really mean that.

Om du inte är det.

Välkommen till ännu en grå och lite dyster vintertorsdag.

Men misströsta inte. Imorgon är det Black Friday. Mammons tempel och gyllene salar står redo att ta emot dig och dina banktransaktioner på din resa mot fulländning och lycka redan före julafton.

ps Är du en Kalkon (eller tror att du är en) och bor i Amerika, ja då är ett grattis berättigat för dig också om du kan läsa det här ds