Categories
Betraktelser & Berättelse

Vecka == Slut, snart

En vecka som är slut. Snart. Två timmar till. Grön IKEA-soffa väntar på ocool gubbe. Ja K med. Hon. Mindre ocool. Rent av cool. Tänkte skriva “cool tant” men skriver jag det så får jag ingen mat. K lagar nämligen. Skriver alltså inte det. Hungrig.

Ja soffa väntar på K alltså.

Tidigt lärde jag mig att många långa arbetsdagar i följd kräver vilodag. Det blev fredag. Japp, när jag väl fattade. Vilket ändå var ganska tidigt i karriären. Alltså ovanligt för mig. Men har inte jobbat på fredagskvällar, om det inte varit riktig kris, under de flesta av de år jag hållit på och grejat. Alla annan tid har jag gjort det dock. Semestrar och helger och under bemärkelsedagar. När det behövts. Har inte sett någon anledning att ändra på det där som låtsasarbetare. Därav fredagskvällsledigt.

På senare år har det där blivit helgledigt. Lördag och söndag har adderats till livet som en slöhög. Åtminstone den ljusa delen av söndagen. Jag tror inte han/hon/det/gud/jämvikten bryr sig ett skit om hurvida jag låtsasjobbar på kvällen eller inte.

Det regnar ute. Eftersom jag sitter inne och inte skall ut gör det inte mycket. Men konstaterar att min nyinstallerade regnsensor inte fungerar. Det där får undersökas. De där tippningarna av skålen inuti den skall ge en puls. Noll pulser kommer. Alltid är det något. Resterande grejer verkar däremot fungera. Bra odds ändå. Fel på en av åtta.

Får jag stödsova en kvart kan jag klara en hel fredagskväll. Därför brukar det bli en sådan. Sen finns det serier och film att titta på så att man klarar sig. Rätt bra utbud just nu. De där stödsovandet har gått till överdrift ibland. Om K inte väcker mig. Då försvinner en fredagskväll ut i tomma intet och jag blir sur eftersom det då är en hel vecka kvar till nästa fredagskväll.

En open source “kollega” får sisådär 70000 SEK i månaden i donationer sist jag tittade. Jag har fått runt 300 ett tag eftersom Github dubblat. Så 150 ungefär nu då. Skillnad. Men säkert berättigat. Man skall ge folket vad de vill ha.

Jodå, det skall skattas på sådana pengar också.

Han med vännerna har fått en hit. Den spelas så in i helvete nu så man får skämmas för sina egna 32. Jag tröstar mig med att “han” är fem. Nu när han skriver mail istället för att ringa kan han dessutom vara värd den där hiten eftersom jag kan knappa vidare. Han är ju pensionär gubben nu så det där är väl början på en aldrig avslutad turne på PRO träffar framöver. Fast visst ja. Covid-19. Ja det får bli sen.

Local Heros har kommit till Hälsingland också. Bra tycker jag. De unga behöver det där. Gamlingar med kanske. Fast inte jag. Men hejar gärna på. RÖSTA!

Fast det är konstigt med musik. Glädje har väldigt lite med den att göra. Åtminstone från mitt perspektiv ut mot världen. Det är väldigt allvarligt och urtråkigt perfekt. Själv håller jag mig kvar i den känslan. Utan glädjen – ingen musik härifrån.

Ja om man nu får kalla det jag gör för “musik”. Men gör det eftersom jag hört värre alster än mina som kallas det.

Äter bondkakor. Och Mariekex. Gott.

Borde inte äta Bondkakor. Eller Mariekex. Blir fetare.

Fast skiter i det idag.

Vad det nu hade med saken att göra.

Fast en och en halv timme till att knappa på. Den tiden borde man utnyttja. Gör nog så…

Trevlig Helg!

Categories
Musik

Rösta fram din favorit i Local Heroes

Source: Rösta fram din favorit i Local Heroes

Categories
Swedish

Elon Musks corona-utspel är farligare än vi tror | Aftonbladet

Elon Musk, den notoriske knäppgöken

Source: Elon Musks corona-utspel är farligare än vi tror | Aftonbladet

Categories
Betraktelser & Berättelse

Tillskottet

Den där svängningen… ganska säker på att det är frysen och kylen i kombination som står för den. Inget går förlorat. 0.2 grader är också grader.