Categories
Betraktelser & Berättelse

En Alvedon och en cigarett

En Alvedon och en cigarett är väl det som gäller just nu för att orka vidare några timmar till. Nu har jag slutat röka sedan ganska många år sedan så….. jag tar två Alvedon och hoppas att det också fungerar.

Categories
Musik

Tål en titt till

Categories
Swedish

Efter kritiken: Pär Svärdson bekräftar arbetsmiljöproblem på Apotea

Apoteas lager i Morgongåva har stora arbetsmiljöproblem. Detta enligt en serie artiklar i tidningen Dagens ETC. Det rör sig bland annat om sexuella trakasserier och kollektiv bestraffning – och delar av historien bekräftas nu av ledningen.

Source: Efter kritiken: Pär Svärdson bekräftar arbetsmiljöproblem på Apotea

Categories
Betraktelser & Berättelse

Dammsugare

crop unrecognizable person in yellow gloves cleaning white surface
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Istället för att vandra i stilla brusande och syrerik skog så ränner jag runt i lägenheten idag med dammsugare och skurmopp som kamrater. Skapar helg. Det är ok. Just därför. Förutom dammsugaren. Jag konstruerar en ny fungerande och användbar varje gång i huvudet. Den som designat vår har nämligen med 100% säkerhet aldrig städat själv i något som liknar en normal omfattning. Inte den som gjorde vår förra heller förresten. Den före den, ja troligen inte.

Men nu skall jag inte ge mig in på dammsugarbyggarbanan även om den verkar ha gjort livet gott för Mr. Dyson och säkert andra med honom. Men nöjd med dammsugardesigners, nope, det är jag inte.

Här nere har jag två robotdammsugare. Den ena återvunnen skrot men nu fungerande. Billiga. Finns brister. Jag hoppas de dyra inte har dom bristerna. Jag kommer aldrig att få veta. Men med lite vilja och många laddningar så går det ganska skapligt att jaga dammråttor med dom där här nere på låtsaskontoret.

Igår trött. Men vill bli klar. Kör till jag nästan tuppar av. Stapplar upp när jag vågar säga “klar”. Helt slut. Det måste vara riktigt tufft med jobb när till och med låtsasjobb är sådär uttröttande. Jag lär aldrig få veta.

Trötthet sitter i idag. Men tamefan om den skall få segra över ocool gubbe. Tar jag mig in i mysterierna så glömmer jag det där trötta. Japp, bränna ljus i båda ändarna är jag lika bra på som att bränna broar bakåt. Men man har bara ett liv och i mitt fall börjar allt kännas så förbaskat bråttom.

Nu låtsasjobb. För freden.

Categories
Swedish

Sponsorernas fina gest till Edsbyn – ger bort sina platser: “Man blir rörd”

Source: Sponsorernas fina gest till Edsbyn – ger bort sina platser: “Man blir rörd”

Jag vet inte vad det är med Edsbyn. Men något alldeles speciellt har man ändå där. Tror tamefan man bryr sig om varandra.