Categories
Betraktelser & Berättelse

En del till fastspikad

The Paris CAN4VSCP module

Om man bortser från VSCP Works som är det jag skall jobba med resten av året (antar jag) så är nu all gammal kod portad till ren c/c++ utom bootloadern. Skönt är bara förnamnet.

Målet med VSCP Works qt är att ha ett verktyg som kan hantera VSCP event på alla transpor medier som stöds. Ethernet (raw), tcp/ip, udp, multicast, rs-232, rs-422, rs-485, mqtt osv. Ingår gör också en allmän can och mqtt klient som jobbar fritt från VSCP. Kan köras på Windows, Linux och Mac

Just här och nu så känns det där gött att få köra igång med. Men om ett halvår är jag säkert urless. Det mesta är ändå gammal kod som skall skrivas om här också. Men med lite nytt tänk ändå som lyfter.

Vårens andra huvudprojekt är att komma igång med hårdvaran igen. Måste bara spara lite pengar innan jag kan komma igång riktigt där. Men målet är klart. Ny spännande saker är på gång.

Inte illa av en pensionär tycker jag. Men det är ju jag det. Part i målet liksom.

:)I

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Swedish

Sugen på skidåkning?

Hahnenkammrennen i Kitzbühel

Categories
Swedish

The giant crystal cave

The spectacular secret treasures that have been growing beneath Mexico for 500,000 years

Source: The giant crystal cave

Categories
Swedish

Koenigsegg nu störst i Plejd – tar aktiv roll i bolaget – Breakit

Sportbilsfamiljen von Koenigsegg har steg för steg ökat innehavet i smarta belysningsbolaget Plejd. Nu är de största ägare och paxar två stolar i styrelsen. “Det finns många beröringspunkter”, säger Halldora von Koenigsegg i en exklusiv intervju där hon även berättar om varför paret inte kan leva utan Plejds produkter och vad som bör göras nu.

Source: Koenigsegg nu störst i Plejd – tar aktiv roll i bolaget – Breakit

Categories
Betraktelser & Berättelse

Konstaterar bara

Sparvarna tycker bättre om getost än ädelsost.

Categories
Swedish

Fredagsvals med svung

woman making hand sign
Photo by Nicolas Postiglioni on Pexels.com

Fredag. Veckoslut. Skall försöka bli “klar” med dokumentationen så att jag har “roligt” att se fram emot nästa vecka. “roligt” är en ynnest inget man kan kräva.

Meat Loaf är död. Blir 74. Folk dör som flugor i åldrar som man känner närmar sig ens egen. Usch. För övrigt har jag inte haft någon större relation till honom. Jo hört lite låtar, men inte mer.

Liza Öhman (alltid lika glad) är också död. Hon blev bara sjutti,

Fan liksom. Man måste ligga i om man skall hinna med allt. Utrymmet för handling krymper. Fast det känns som man nyss börjat.

Men jag sitter här och skriver blogg jag. Kastar bort tid på ingenting. Dumt såklart. Men det finns något som driver på i det där också. Jag har svårt att slå ifrån mig sådant där som driver på. Följer gärna med i den ström det där skapar.

Annars ser jag mycket fram emot en helg i vila. Bra bok, lite godis, en whisky och en tallrik mat. Vem kan begära mer av livet? I alla fall om man dessutom inbillar sig att ens veckor har ett värde.

Känner starkt att jag måste ta mig ur tvångströjan jag sitter fast i just nu. Det här att bara skriva om kod istället för att skapa nytt suger verkligen. Har så många nya ideer jag vill realisera. Fler än kvarstoden av livet gör möjligt. Det svåra är alltså bara att välja vilka man skall satsa på. Men det blir nog bra med det. Jag har inga andra krav på verksamheten numera annat än att den skall gå ihop. Allt annat är bättre än väntat. Bonus. Behöver inte stå en enda dag till på knä framför investerare och be om pengar. Man befinner sig i “fuck off” delen av sitt liv. Ljuvligt.