Categories
Betraktelser & Berättelse

Hungern

burger on blue ceramic plate
Photo by Shamia Casiano on Pexels.com

Klockan börjar närma sig lunch. Det enda jag kan tänka på är hotellfrukost. Måste titta på vad den kostar i Bollnäs. Hundrafemton pix på Skandic. Lördag kanske? Eller inte? Brukar inte vara något större fel på lördagsfrukostarna här hemma heller. I alla fall om man satsar +200 spänn på dom. Man får fundera.

Kaveln och Paletten i Edsbyn verkar annars vara ett höjdarställe. Fika, frukost och annat. Gillar när man tar sig utanför ramarna och gör och ger lite mer. Försöker. Det gör dom verkligen där.

Fast varför hotellfrukost när man borde tänka på lunch. Hungern följer ingen logik. Går upp och hämtar några kex, de behövs för att i alla fall rädda livet fram till halv ett då det är dags. Ingen ide att rusa upp och moffa i sig nu om man skall överleva eftermiddagen. Sådant vet man ju.

Sitter här och försöker hitta en ingång på ett problem. Vill så gärna hamna rätt. Under tiden blir det inget gjort, eller känns som om det inte blir något gjort. Att söka en ingång, planera, är väl också jobb. Eller åtminstone nästan jobb.

Fast ingång var det. Den som skall sökas. Söker man inte finner man inte.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Ordning och reda

Förr var det ordning och reda. Fast knappast bättre. Jordbruksnämnden vill vi nog inte ha tillbaks.