Categories
Betraktelser & Berättelse Musik

Man skall icke hata

Jag hatar den här låten, fast länge har den varit den låt som varit mest lyssnad på “av mina fans“. Det har gjort att jag ogillat den ännu mer. Fast nu är den förpassad till glömskan som det verkar. Jodå, den levde på övertid redan från sin första dag. Men nu när den blivit lite av en underdog kanske man kan börja gilla den. Hmmmm….

Categories
Konst

717.000.000.000 pixels

https://t.co/QBw4xZuQUx

Categories
Betraktelser & Berättelse

Sådan är kapitalismen…

https://twitter.com/faktoider/status/1478314719081607170/photo/1

Categories
Betraktelser & Berättelse

Innesittande == en skam

Man borde såklart ge sig ut istället för att sitta här inne och knappa. Termos med choklad, ostmackor, apelsiner och ett par skidor oxh sen hej och hå vad det går. Idag en dag när man definitivt inte längtar efter städernas bruna slaskiga snö.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Den omvände hataren

Det är så oemotståndligt vacker där ute. Nattgammal snö. Puder. Lättskottat. Glädjeskottat. Inte ens en vinterhatare av ålder och rang som jag kan hata. Omvändelsen. Halleluja. Jo man skulle kunna utropa det. Men de religiösa dårarna har kidnappat glädjeuttrycken också. Man utropar inget. Håller euforin inom sig. Som en riktig norrlänning. Upplärd av år i skogen. “Le inte om det inte behövs“.

Kanske är det bara den där känslan att går det åt helvete så går det inte längre lika käpprätt åt helvete. Kanske är det den som gör att jag tillåter mig att njuta också en vintermorgon som denna strax innan solen går upp. Det finns andra marginaler. Inga stora. Men det fungerar en ganska lång bit ändå. Lugnar oroliga sinnen. Mildrar vågtoppar av elände.

Befrielse. Gratis.

Nope, jag har inte så mycket att skotta. Det mesta tar den stora gula traktorn. Wroooom och wrooooooom och wroooom och några vändor så är hela gårdsplan rensad. Återstår gör skottning kring bro, postlådor och bil för mig. Det finns alltså inget att klaga på där heller. Ren njutning när snön är puder lätt som dun från and.

Inne på kontoret, te och tänt ljus. Gammelkatten slinker in. Vill bli klappad. Få såklart några smekningar sig tilldelad. Päls som sammet. Man vill inte sluta smeka. Katten vill ha mer. Inkommande mail är redan avklarade. Aftonblad, Hela-hälsingland och annat likaså. Det är bara att starta igång och köra.

Tror på en bra dag.