Categories
Musik

Går bra nu musik

Categories
Musik

Patrick Swayze

Kära Spotify, vad har Patrick Swayze med det hela (musiken jag precis spelar) att göra. Avdelningen “buggar att vara rädd om” antar jag.

Categories
Hälsa Swedish

Sluta banta – kroppens termostat jobbar mot dig | Doktorn.com

Tänk hälsa istället! Många börjar nya året med att banta och en undersökning av Kantar Sifo visar att 50 procent av svenskarna har försökt gå ner i vikt det senaste året. Men få lyckas behålla den nya vikten. – Att banta för att gå ner i vikt ger ofta motsatt effekt. Chanserna till en friskare kropp ökar om vi släpper bantningsfokus och istället koncentrerar oss på att göra hälsosamma val, säger Joanna Uddén Hemmingsson, Överläkare Obesitascentrum S:t Görans Sjukhus, Stockholm.

Source: Sluta banta – kroppens termostat jobbar mot dig | Doktorn.com

Tips inför det nya året… 🙂

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Betraktelser & Berättelse

När som helst

Dricker kaffe (som inte smakar bra) och hoppas på morgondagen när jag får dricka mitt kaffe där uppe (i lägenheten).

Men lyssnar på

Och den är ju inte dålig. Hoppas dom fick träffas till slut. Själv känner jag inte att det är någon brådska. Om man nu får välja. Men med så mycket kakor och skrot som inmundigas denna jul kan det där hända snarare tidigt än förr.

Behöver nog lite hårdrock.

Tror jag.

UFO eller Metallica brukar fungera.

Mildväder och man sitter här och väntar på den matkoma som brukar uppenbara sig på eftermiddagarna. När DEN slår till så åker man ner till 10% nivån. Nio procent av dom tio går åt till att hålla kroppen upprätt. Den kvarvarande procenten till att tänka tankar. Många skarpa tankar blir det inte.

Om några dagar tänker jag titulera mig företagare igen. Jo pensionär också. Man kan vara två saker samtidigt. Faktiskt. Det där med att ha en identitet är viktigare än man tror. Åtminstone för mig. För mig säger allt det där “företagare” inte “pensionär”. Sen lär det inte bli någon större verksamhet. Men lite lagom sådär. Må-bra-företagande.

Tillåts sådant?

Förresten…

Kaffe som inte smakar bra först. Gör det sen. Ofta. Lite som vin. Man behöver döva de få smakceller man har kvar innan det går att njuta. Allt det där vi gamlingar gillar som äldre men inte gillade som unga handlar väl om det. Kroppsligt förfall. Sensorer som fallerar.

Fallera….

Inte många som hyllar den här

Men jag skulle säga att den här låten och f.ö. hela skivan är bland det bästa som gjorts i Sverige. Ingen pretentiös snubbe kommer tycka så såklart. “Vad skall andra tycka” är mantrat. Känner inte så många andra jag. Tycker som jag vill. Det är rätt skönt att göra det.

Hursomhelst har skivan inte hyllats efter förtjänst.

Tycker jag!

Men Return börjar sjunga (och gunga) här nu (Norges enda musikaliska bidrag till världen). Så vi vandrar ändå åt hårdrockshållet. Alfta spelande faktiskt. Nu låter vi kodens magi fylla världen och våra sinnen för resten av dagen (och kvällen).

ps Perfekt beskrivning av känslan efter showen. 18 * tomhet? ds

Categories
Musik

Ingen kodarmusik

Elton mfl och välgörenheten och vad gör man inte för den.

Categories
Betraktelser & Berättelse

“Det var bättre förr”

Jag och lillkatten. Utanför fönstret horder av småfåglar. Mildväder. En kulle ute i ingenstans. En ort som är känd för det som var, inte för det som är. Därför att man vill ha det så. Jo nazikärringen minns väl en del fortfarande. Men det var också förr. Inte mycket att komma ihåg heller. Men det stora lurendrejeriet lockade såklart rikspressen som direkt hade dramaturgin klar för sig. Teater.

Kanske tycker människor att det var bättre förr. Jo mer folk såklart. Bättre service. Men egentligen finns det väldigt lite att klaga på. Medicin man förr hämtade i en lucka hamnar nu i brevlådan. Sätter man ut en lapp kommer brevbäraren hem till dörren. Bankärenden gör man på telefon och dator när man vill. Bättre om du frågar mig. Alltsammans.

Det är väldigt lite som var “bättre förr”. Bara den svårt anpassningsbare kan hävda den där tesen. Ett tydligt tecken på att man är på väg ur tiden är det definitivt.

För nu blir alltid förr. Det går ganska fort faktiskt. Mikro och naonsekunder. Frågan ‘är såklart hur lång tidsdifferensen skall vara från nu till förr för att “förr” skall anses som “bättre”. Räcker en nanosekund? Eller måste det gå en vecka? PRO borde fördjupa sig i frågan mellan Bouleturneringarna. Skapa standard och riktlinjer.

Nytt år snart. Man brukar hoppas på och bäva inför det nya. Vid tolv blir det gamla året minnen. De flesta av oss tror väl och hoppas på det nya som kommer. Medans andra hänger på sig en sandwichskylt och ställer sig i ett gathörn och profeterar om jordens och världarnas undergång. Som det alltid varit. Skillnaden kanske att undergångsromantikerna är de som får plats i media numera. Förr kallades de dårar. Inte fan skriver man och Agda som trivs längre. Åtminstone innan hon får cancer och måste “kämpa” och helst “vinna” över sjukdomen.

Men lillkatten skall sova och jag skall jobba. Det är oftast så dagarna ser ut här på ett kontor i ett stort hus på en kulle ute i ingenstans. Varken hus, kulle, eller katten och jag finns väl i princip inte. Bara några få känner vår existens. Fast det inns något fint i det. Att nästan inte existera. Så långt som man kan komma från Mick Jaggers varande såklart. Men inte sämre. Känd är inte likställt med “lycka”, Troligen snarare helt och fullständigt tvärt om är det troligen. Sådant borde man lära sig redan i högstadiet.

Serru!

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Törst av Jo Nesbø

Deckare. Sådant där som går att läsa. Poliser. Mördare. Mördade. Blod. Man blir inte smartare eller ens upplyft och kanske inte heller dummare. Men road, om blodiga mord nu kan roa. Ja och om inte road så känner man i alla fall någon slags lust eller läsglädje. Ibland räcker det alldeles utmärkt. Som här alltså. Det säger antagligen en hel del om det mänskliga psyket att vi gillar att läsa sådant här. Troligen en skrämmande insikt om man tar tanken vidare däri. Men läs om du gillar blod och mord vettja.

Andra böcker som jag läst finns här.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Snart är det vargjakt

Det är riktig vinter. Hulken råmar. Är stor och grön innan. Grönare nu. Ilsket grön. Hoppar upp och ner. Älskar det här. Jag matar på säck efter säck med pellets och ber till gudarna om förbarmande. Eller nåja. Hoppas på SMHI. Gudar nästan de också där i Norrköping. Som försöker få ordning på slumpen. Det ÄR inte lätt det skall man veta. Ja vet. Slump är slump. Liksom. Men tärningens sista millisekundrullning klarar man av att hålla koll på med världens kraftfullaste datorer. Nåja. Nästan. Ibland tippar den i oväntade riktningar. Det är mycket att hålla reda på.

Men livet är gott här på kullen. Det går till och med att jobba. Åtminstone i någon slags lagom mellandagstakt. Mer kan man ju inte begära i dessa tider. Mellandagar. Defakto. Takt därefter. Såklart.

Någon delar med sig på Twitter att de bor tio personer i en fjällstuga, alla har magsjuka, bilen startar inte. Av att höra sådant känner man sig privilegierad som människa. Man har det för bra. Fortsätter det såhär så kan man förlora förnöjsamheten. Men iof, minnet fungerar ibland fortfarande. Man får försöka tänka bakåt. Det finns elände att ta av.

Tomten kom inte med något nytt mixerbord i år heller. Hmmmm…. Man har väl varit stygg. Tyvärr ligger ett sådant också synnerligen långt ner på listan av investeringar. Men en dag så. Fast jag klarar mig såklart med det jag har också. Inte fan är det så noga. Ingen lyssnar ändå på det som produceras. Själv hör jag ganska dåligt dessutom. OK alltså. Inte ett problem. Men det gör väl ingen skada om jag sätter mig i tomtens knä och önskar ett nästa år också.

Elton gör en skiva om korv. Får betalt i korv. Kaskadspyr efter att ha ätit tre. Försöker ge bort till mig Men nej, nej, nej käre Elton. Vegetarian serrö. Ja och du vet det. Skänk till något museum. Eller lägg ut på ebay. Folk betalar nog miljoner för din korv. Vill lukta på den. Spara den. Via den för vänner. Kommer närmare gud efter ett inköp.

En Elton med bröd tack. Urk liksom. Sa jag så. Uppskattades inte. Blir inte bjuden på nyårsfest på Capri. Nope.

Men vill inte dit heller SÅ DET SÅ. Älskar vår gröna IKEA soffa. Tänker fira nyår där. Läsa sen i dagarna två. Japp. Inte röra mig ur fläcken annat än för att sätta på kaffe och gå och sova. Lyxliv. Pension kommer ändå. Det du Elton.

Fast han har slutat lyssna för länge sedan. Han håller förresten med C att min musik är skit. Men det kan man ju inte använda mot honom.

Vargarna ylar på kullen. Det är något visst med det där. Uråldrigt. Jag njuter. Men snart börjar en helt onödig vargjakt. Så kanske skall dom hålla snattran. Ligga lågt. Eller anfalla. Bakifrån. Järgarmiddag.

Fasat har man musik på hög volym hör man inte vargarna såklart. Man får därför idka tystnad till och från. Uppleva omgivningen.

Indianer finns det inga här uppe (längre). Däremot Hamrabor. Det är ungefär samma sak. Om man är infödd här. Aldrig ett samarbete över älven som delar Losbor och Hamrabor. Det är som i forna Jugoslavien. Innan krig. Ligger latent. Faller byarådsordföranden ifrån så är helvete igång och över oss. Då behövs medling och FN trupper. Så säg inte att det är lugnt på landet.

Som inflyttad, bara bott här i (snart) fyrtio år, så förstår man inte problemet såklart. Vi “Stockholmare” fattar inte sådant. Att försöka hävda att man väl är mer “Edsbybo” i-så-fall än “Stockholmare” är f.ö. lönlöst. Ingen lyssnar på det örat. Synd för det är det enda öra som skulle ta folk vidare.

Men skit samma.

Men tycker jag inte att jag har gjort en dag nu? Jo det tycker jag. Finns en skapligt bra bok att läsa. Slänger man sig i säng här och nu så hinner man läsa lite innan ögonen faller igen. Just för att det är gott att så göra. Njutning. Man skall unna sig. Jodå. I alla fall om man kan. De där som piskar sig och plågar sig till guds ära är faktiskt bara fåntrattar. Livet är här och nu. Efter det kommer döden. Mörker. Ingenting, Och örnar säger farsan. Lika bra att ha det så bra som möjligt.

Liksom.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Nattsvart

Det kan alltid bli värre.