Categories
Betraktelser & Berättelse

När som helst

Dricker kaffe (som inte smakar bra) och hoppas på morgondagen när jag får dricka mitt kaffe där uppe (i lägenheten).

Men lyssnar på

Och den är ju inte dålig. Hoppas dom fick träffas till slut. Själv känner jag inte att det är någon brådska. Om man nu får välja. Men med så mycket kakor och skrot som inmundigas denna jul kan det där hända snarare tidigt än förr.

Behöver nog lite hårdrock.

Tror jag.

UFO eller Metallica brukar fungera.

Mildväder och man sitter här och väntar på den matkoma som brukar uppenbara sig på eftermiddagarna. När DEN slår till så åker man ner till 10% nivån. Nio procent av dom tio går åt till att hålla kroppen upprätt. Den kvarvarande procenten till att tänka tankar. Många skarpa tankar blir det inte.

Om några dagar tänker jag titulera mig företagare igen. Jo pensionär också. Man kan vara två saker samtidigt. Faktiskt. Det där med att ha en identitet är viktigare än man tror. Åtminstone för mig. För mig säger allt det där “företagare” inte “pensionär”. Sen lär det inte bli någon större verksamhet. Men lite lagom sådär. Må-bra-företagande.

Tillåts sådant?

Förresten…

Kaffe som inte smakar bra först. Gör det sen. Ofta. Lite som vin. Man behöver döva de få smakceller man har kvar innan det går att njuta. Allt det där vi gamlingar gillar som äldre men inte gillade som unga handlar väl om det. Kroppsligt förfall. Sensorer som fallerar.

Fallera….

Inte många som hyllar den här

Men jag skulle säga att den här låten och f.ö. hela skivan är bland det bästa som gjorts i Sverige. Ingen pretentiös snubbe kommer tycka så såklart. “Vad skall andra tycka” är mantrat. Känner inte så många andra jag. Tycker som jag vill. Det är rätt skönt att göra det.

Hursomhelst har skivan inte hyllats efter förtjänst.

Tycker jag!

Men Return börjar sjunga (och gunga) här nu (Norges enda musikaliska bidrag till världen). Så vi vandrar ändå åt hårdrockshållet. Alfta spelande faktiskt. Nu låter vi kodens magi fylla världen och våra sinnen för resten av dagen (och kvällen).

ps Perfekt beskrivning av känslan efter showen. 18 * tomhet? ds

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.