Categories
Musik

Går bra nu musik

Categories
Musik

Patrick Swayze

Kära Spotify, vad har Patrick Swayze med det hela (musiken jag precis spelar) att göra. Avdelningen “buggar att vara rädd om” antar jag.

Categories
Hälsa Swedish

Sluta banta – kroppens termostat jobbar mot dig | Doktorn.com

Tänk hälsa istället! Många börjar nya året med att banta och en undersökning av Kantar Sifo visar att 50 procent av svenskarna har försökt gå ner i vikt det senaste året. Men få lyckas behålla den nya vikten. – Att banta för att gå ner i vikt ger ofta motsatt effekt. Chanserna till en friskare kropp ökar om vi släpper bantningsfokus och istället koncentrerar oss på att göra hälsosamma val, säger Joanna Uddén Hemmingsson, Överläkare Obesitascentrum S:t Görans Sjukhus, Stockholm.

Source: Sluta banta – kroppens termostat jobbar mot dig | Doktorn.com

Tips inför det nya året… 🙂

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Betraktelser & Berättelse

När som helst

Dricker kaffe (som inte smakar bra) och hoppas på morgondagen när jag får dricka mitt kaffe där uppe (i lägenheten).

Men lyssnar på

Och den är ju inte dålig. Hoppas dom fick träffas till slut. Själv känner jag inte att det är någon brådska. Om man nu får välja. Men med så mycket kakor och skrot som inmundigas denna jul kan det där hända snarare tidigt än förr.

Behöver nog lite hårdrock.

Tror jag.

UFO eller Metallica brukar fungera.

Mildväder och man sitter här och väntar på den matkoma som brukar uppenbara sig på eftermiddagarna. När DEN slår till så åker man ner till 10% nivån. Nio procent av dom tio går åt till att hålla kroppen upprätt. Den kvarvarande procenten till att tänka tankar. Många skarpa tankar blir det inte.

Om några dagar tänker jag titulera mig företagare igen. Jo pensionär också. Man kan vara två saker samtidigt. Faktiskt. Det där med att ha en identitet är viktigare än man tror. Åtminstone för mig. För mig säger allt det där “företagare” inte “pensionär”. Sen lär det inte bli någon större verksamhet. Men lite lagom sådär. Må-bra-företagande.

Tillåts sådant?

Förresten…

Kaffe som inte smakar bra först. Gör det sen. Ofta. Lite som vin. Man behöver döva de få smakceller man har kvar innan det går att njuta. Allt det där vi gamlingar gillar som äldre men inte gillade som unga handlar väl om det. Kroppsligt förfall. Sensorer som fallerar.

Fallera….

Inte många som hyllar den här

Men jag skulle säga att den här låten och f.ö. hela skivan är bland det bästa som gjorts i Sverige. Ingen pretentiös snubbe kommer tycka så såklart. “Vad skall andra tycka” är mantrat. Känner inte så många andra jag. Tycker som jag vill. Det är rätt skönt att göra det.

Hursomhelst har skivan inte hyllats efter förtjänst.

Tycker jag!

Men Return börjar sjunga (och gunga) här nu (Norges enda musikaliska bidrag till världen). Så vi vandrar ändå åt hårdrockshållet. Alfta spelande faktiskt. Nu låter vi kodens magi fylla världen och våra sinnen för resten av dagen (och kvällen).

ps Perfekt beskrivning av känslan efter showen. 18 * tomhet? ds

Categories
Musik

Ingen kodarmusik

Elton mfl och välgörenheten och vad gör man inte för den.

Categories
Betraktelser & Berättelse

“Det var bättre förr”

Jag och lillkatten. Utanför fönstret horder av småfåglar. Mildväder. En kulle ute i ingenstans. En ort som är känd för det som var, inte för det som är. Därför att man vill ha det så. Jo nazikärringen minns väl en del fortfarande. Men det var också förr. Inte mycket att komma ihåg heller. Men det stora lurendrejeriet lockade såklart rikspressen som direkt hade dramaturgin klar för sig. Teater.

Kanske tycker människor att det var bättre förr. Jo mer folk såklart. Bättre service. Men egentligen finns det väldigt lite att klaga på. Medicin man förr hämtade i en lucka hamnar nu i brevlådan. Sätter man ut en lapp kommer brevbäraren hem till dörren. Bankärenden gör man på telefon och dator när man vill. Bättre om du frågar mig. Alltsammans.

Det är väldigt lite som var “bättre förr”. Bara den svårt anpassningsbare kan hävda den där tesen. Ett tydligt tecken på att man är på väg ur tiden är det definitivt.

För nu blir alltid förr. Det går ganska fort faktiskt. Mikro och naonsekunder. Frågan ‘är såklart hur lång tidsdifferensen skall vara från nu till förr för att “förr” skall anses som “bättre”. Räcker en nanosekund? Eller måste det gå en vecka? PRO borde fördjupa sig i frågan mellan Bouleturneringarna. Skapa standard och riktlinjer.

Nytt år snart. Man brukar hoppas på och bäva inför det nya. Vid tolv blir det gamla året minnen. De flesta av oss tror väl och hoppas på det nya som kommer. Medans andra hänger på sig en sandwichskylt och ställer sig i ett gathörn och profeterar om jordens och världarnas undergång. Som det alltid varit. Skillnaden kanske att undergångsromantikerna är de som får plats i media numera. Förr kallades de dårar. Inte fan skriver man och Agda som trivs längre. Åtminstone innan hon får cancer och måste “kämpa” och helst “vinna” över sjukdomen.

Men lillkatten skall sova och jag skall jobba. Det är oftast så dagarna ser ut här på ett kontor i ett stort hus på en kulle ute i ingenstans. Varken hus, kulle, eller katten och jag finns väl i princip inte. Bara några få känner vår existens. Fast det inns något fint i det. Att nästan inte existera. Så långt som man kan komma från Mick Jaggers varande såklart. Men inte sämre. Känd är inte likställt med “lycka”, Troligen snarare helt och fullständigt tvärt om är det troligen. Sådant borde man lära sig redan i högstadiet.

Serru!