Categories
Betraktelser & Berättelse

En dag

top view of valley near body of water
Photo by Pixabay on Pexels.com

En bra dag. Flyt. Åtminstone skapligt. Tillräckligt för att känna mig nöjd. Jodå. Man tar det som bjuds när man befinner sig i en grop. Fast i mitt fall är gropen uppe på en kulle då. Det förmildrande. Tar ut varann. Lite. Eller mycket. Beror såklart på hur djup gropen blir/är.

Yngsten kommer hem och har fått jobb. Bara det liksom. En julklapp som heter duga. Lägenhet och liv där också. Snart sitter vi här och ugglar alldeles själva K och jag. Som det skall vara. Är helt ok.

Fast yngsten tycker inte det är så märkvärdigt. Sådan är han. Sorglösheten hos yngsten i varje familj. Friskt.

Av lucia har jag inte märkt annat än att jag nallar en lussebulle i frysen. Nåja, två. Ja dom är ju tillverkade för att ätas upp så…

Det är synd om de icke vetgiriga.

Länge sedan jag fick dyka ner i äkta hårdvarunära programmering nu. Ändå handlar ju allt om det. Jag har inte tillåtit mig det där innan all högnivåprogramvara är omskriven. Men man närmar sig. Visst. Alldeles för sakta såklart. Men framåt går det. Tålamod skriker man och jobbar på.

Fast måste nog ta och fixa upp de moduler som är klara och börja sälja dom igen. Såhär kan vi ju inte ha det. Men också sådant kostar pengar. Dom måste ut först innan de kan komma tillbaks. Man får ta det pö om pö. Sådant man lär sig. Men kanske inte borde behöva lära sig.

Fast ibland tänker man ju “varför då?“. Man har ju valet att leva lugnt pensionärsliv också. Fast vill man det? Man får träna på sådant.

Men jo, och ja och visst. Det finn satt göra och gör man inget blir det inget. Hur enkelt som helst är det. Så nu (k/g)ör vi.

Categories
Böcker

Svenskar rusar till ljudböcker

Fram till och med det tredje kvartalet har 120.000 nya hushåll i Sverige tecknat en ljudboksprenumeration, enligt en rapport från Mediavision.

Source: Svenskar rusar till ljudböcker

Intressant tycker jag som anhängare av självläsandet. Allt som får folk att “läsa” är dock av godo är min bestämda åsikt. Viktigare än “hur” är definitivt “vad”.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Lucia

candle on black background
Photo by Tuc? Bianca on Pexels.com

Lucia. Jag tänder det ständigt närvarande stearinljuset. Brygger te. Sjunger några tomtesånger. Det är som vilken måndagsmorgon som helst alltså här på kontoret.

Man får alltså ännu en dag, ännu en Luciamorgon och det är gott att leva. Jo jag känner tacksamhet för de där dagarna som ges mig. Har nog alltid gjort. Även under besvärliga tider. Livet är en gåva. Man finns, existerar, bara under en begränsad tid. Den tiden bör alltså uppskattas.

Men man gör som man vill såklart. Jag har inte tid att räcka ut pekpinnar som pekar ut hur andra skall leva sina liv. Alla har sina skor att gå i. Upplevelsen av att vara en levande varelse är olika.

Men härifrån en något upphuggen vecka att göra saker på. Men också en upphuggen vecka är en vecka. Så den tar vi tag i här och nu.