Categories
Betraktelser & Berättelse

Covid-19 Karantän

shallow focus photo of man holding floor brush ceramic figurine
Photo by Pixabay on Pexels.com

N. har tagit positivt Covid test. Febrig och allmänt krasslig yngre man nu. Hoppas bara att det hela håller sig på lagom och mild nivå. Så Covidkarantän i huset nu en vecka. Undertecknad är dock negativ fortfarande. Men snorig. Ja den enda gången alltså som negativ är bra och inte dåligt. K hemma och jobbar en vecka hon med. Prya som en pensionär är melodin. Liksom.

Men i mitt fall är det ju inte stor skillnad egentligen. Jag träffar ändå inga människor. Skall fara iväg och hämta ut lite förbeställd proviant imorgon (utan att träffa en enda människa) så att vi klarar oss tills ut och spring runt i världen klockan ringer igen. Godis och chips alltså. 🙂 Nåja lite mat och sådant också.

Var jag Amerikan så skulle jag skrivit “Be för oss” här nu så som dom gör där borta stup i kvarten. Dom är ju hårt inne på det där ju. Kä’nns främmande i ett modernt land som Sverige. Själv sparar jag sådant där till dödsbädden när varenda en, sent omsider, säkert också jag, blir religiös.

Categories
Musik

Kodarmusik

Categories
Swedish

Vinter på riktigt?

Vinter på riktigt är det inte förrän mina anemometrar fryser fast.

Categories
Musik

Hion Martell – Basement Jam

Källarrock på riktigt liksom.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Samma sak varje dag

Jag försöker att säga till på skarpen. Ja. “LÄGG AV!” säger jag faktisk. Rent av skriker. Men inte tar det slut inte. Det knorras. Så in ihelvete knorras det. Ja frågan är om det inte suger också. Skit också. Har inte tid. Måste nog ändå gå upp och äta.

Categories
Swedish

Ljungström & Sundström – Egenheter, CD, rare! | Köp på Tradera (274616552)

Pris: 50 kr. Typ: Fast pris. Köp & sälj begagnade & oanvända L på Tradera.

Source: Ljungström & Sundström – Egenheter, CD, rare! | Köp på Tradera (274616552)

Ooooops…

Categories
Betraktelser & Berättelse

Till alla som undrat.

Jodå, varma fläcken hänger med den här vintern också.

Categories
Betraktelser & Berättelse

En helt normal tisdag på kullen

Så är N sjuk. Feber, frossa. Det bokas tid för provtagning och hoppas på negativa resultat, den enda gång man hoppas på det negativa. Jävla pandemi. Trött på det här nu men det blir alltid värre innan det blir bättre. Där hoppas man såklart att man har fel.

Själv är jag lite snuvig och hostig. Men det är normaltillståndet så det bokförs inte på den sjukes konto. Kol eller astma eller gammal gubbe syndrome. Inget av dom oväntade.

Fullmånen hänger där över sopbilen när den plockar upp soporna. Det är ändå något visst med den där fullmånen. Jo, galenskapen kryper närmare ytan. Men hos en sådan som jag ingen stor skillnad då såklart, det är bara som från vilken dag som helst i de inte helt normalas land.

Vaknar tio över ett i natt. Har ?ovit en halvtimme. Men tror det är morgon. Men får avbryta uppstigningen. Somna om. Händer titt som tätt nu för tiden. Ingen ordning alls på inbyggd biologisk klocka tydligen. F.ö. är det ett jävla vaknande numera under nätterna. En timme åt gången gäller tydligen numera i sovandet. Tröttande. Det kunde vara värre. Man kunde somna och aldrig mer vakna upp.

Fröfirmorna öser drömmar över oss. Stora saftiga tomater. Ljuvliga gurkor för sallader och inläggning. Blommor med färger och prakt som bländar. Jo det suger till i den där odlartarmen. Och det börjar väl bli dags att förgro lite tomater åtminstone. Resten får nog vänta ett tag till. Blir säkert smockfullt på alla bord i år också. Snigelmat.

Men tänk att vi närmar oss februari. Förra året swishade februari bara förbi. Det var som att åka kälke ner för den brantaste backen. Ingen konst och hej vad det går. Sen var det väl lite segare tider efter det. Som vanligt. Men från mars och framåt, när kåta talgoxar börjar sjunga i träden, så svallar också blodet hos mig och tillvaron känns flera snäpp bättre. Under januari och februari däremot, då finns bara jobb som tröst.

Fast med större marginaler så känns såklart tillvaron annorlunda också. Lever mig igenom den här vintern med ett lugnare sinne än på många år. Det är en otrolig ynnest att ha det så. Jag känner en stor tacksamhet för det.

Fullmåne förresten. New York tar till sig den ser jag. Till och med jag känner att det är något speciellt med en fullmåne över New York. Antagligen alla amerikanska filmers fel. Skall nog uppleva det en dag. En vandring i stadens farligaste med nedgångna delar i fullmånens ljus.

Drömmar… Det är synd om dom som inga drömmar har.