Categories
Swedish

Hemkarantän avslutad

Jaha, man har ju tagit den tredje sprutan, ja K också. Så hemkarntän avslutad. För mig spelar det såklart ingen roll. Min normala tillvaro liknar i alla fall en hemkarantän alla avseenden. Men K kan öppna biblioteket till byns fromma igen nästa vecka. Ja om ingen av oss blir sjuk, får symptom, innan dess. Eller hon.

Men jag har ju handlat så att vi klarar oss. Vi kan lika gärna fortsätta karantänandet ett tag till ändå alltså. Möjligen bryta om det skulle blir kris, alltså slut på godis.

Halvvägs i dokumenterandet. Den som går ett steg frammåt, även ett litet, kommer också framåt, och faktiskt fram till slut. En tröst för alla som flyttar en stor hög grus från ett ställe till ett annat utan annat än en liten sked som verktyg. Sådär som det känns.

Utan musik, ja då skulle jag inte överleva, orka, inte ens kunna gå framåt. Det viktigaste är nog musiken. Den som kan styra stämningar och pumpa kraft och energi när det behövs. En del har människor omkring sig som lyfter och bär när det är för tufft. Men i avsaknad av “ett gott ord om det som kommer ur mina händer” så duger musiken. Fast Leonard Cohen just nu. “En spricka, det är så ljuset kommer in“. Mästerligt.

Men tänk om man blev döv. Eller fick en stroke och blev liggande där utan att någon förstår musikbehovet som gör att man överlever. Ingen musik. Eller ännu värre – dragspel eller psalmer påhängda som en tyngd till en drunknande. Och sen inte kunna skricka… Mardrömmar.

Jag har under perioden lyft in gitarren in hit på kontoret. Tanken är att sätta sig och spela en liten stund ibland under dagen. Bryta knappandet och vila hjärnan en stund. Men det har aldrig riktigt fungerat. Synd för jag skulle behöva det där. Det och lite uppmjukande gymnastik under dagen. Får försöka igen. Man får aldrig ge sig.

Jag kände en tjej en gång som tyckte att jag såg “stark ut bakifrån men framifrån, nåja…” Man undrar vad hon skulle tyckt idag. Ja antagligen hade baksidan också gått bort. Då och där var jag i tjugoårsåldern. Tyckte jag hade stor mage och ville inte ta av mig på överkroppen bland folk. Tittar jag på bilder från då så var det såklart inte så. Hjärnspöken som levt kvar från en tid när jag var rund precis i ingången till tonåren. Uppriktigt sagt så är jag mindre bekymrad om magen nu när jag har en rejäl gubbkula som jag definitivt inte hade då. Lurad av sin egen hjärna.

King Sonic: Tommy(bas), Jompa(sång), Sluggo(gitarr), Ester(trummor) och jag(gitarr). Reidar kom med senare på gitarr. Södran. 70-tal.

Men musik alltså. Mitt knark. Min medicin. Självmedicinering visserligen. Men ändå. Utan. Ja jag har ingen aning. Hur skulle det bli. Dåligt tror jag. Ändå gillar jag såklart tystnaden också. Den totala tystnaden som man kan uppleva i en skog här uppe. Helst på vintern. När snöskoteråkarna sover. Avsaknaden av musik är liksom musik det också.

Men hemkarantän över alltså. Era böner hjälpte. ;-/

Categories
Företagande

Ny arena för affärsänglar ska lyfta startups utanför storstäderna | Movexum

Source: Ny arena för affärsänglar ska lyfta startups utanför storstäderna | Movexum

Categories
Musik

Kodarmusik

Tid att längta till.

Fast denna är inte så dum den heller

Lättlyssnat.

Categories
Swedish

Kristersson talar osanning om SD

Vid sammanlagt sju tillfällen ska “äntringsstyrkan”, som de kallas, samlas för träning i hur regeringsarbete fungerar. De får lyssna till företrädare från departement, myndigheter och personer med regeringserfarenhet. Den tidigare moderaten Erik Kristow håller i utbildningen och är i dag anställd som senior rådgivare hos SD.

Source: Kristersson talar osanning om SD

Kusligt tycker nog jag.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Fruktstund

Categories
Betraktelser & Berättelse

Den underbara morgonen

person running near street between tall trees
Photo by Philip Ackermann on Pexels.com

Man sitter här. Vinden ylar utanför fönstret helt utan anledning. Kattmatning, frukost, dusch, sotning av Hulk och annat smått och gott avklarat. Rutinmorgon. Inget mer.

Men jag ler fortfarande när jag äntrar kontoret på morgonen. Har gokänsla i magen. Jag tror fortfarande att jag kommer att förändra världen. Att ha den känslan inom sig och möta den varje dag är såklart en ynnest. Eller kanske handlar det mest bara om att bestämma sig. Acceptera läget och njuta av det man har. Förnöjsamhet.

Att jag sen skall dokumentera hela dagen och att jag inte direkt är förtjust i arbetsuppgifterna är en annan sak. Om allt man gjorde i livet vore lustfyllt var skulle man då hitta de riktigt bra dagarna. Berg och dalbana behövs för att uppskatta det som man bör uppskatta. Var kommer rollercoaster från egentligen? Eller berg och dalbana för den delen? Vem var först? De lekfulla Tyskarna?

Fast låtsasjobb som jag brukade kalla min dagliga syssla förr stämmer väl idag också. Fast inte riktigt ändå eftersom det väl per definition är riktigt jobb nu när firman är igång igen som förr. Låtsasjobb är det väl ändå. Läkare och sjuksköterskor, sophämtare och sådana behövliga personer är väl de enda som utför riktiga jobb. Vi andra bara låtsas och försöker se viktiga ut. Säger att vi förändrar världen. Fast det är dom där som skapat och underhåller den dag efter dag.

Kollade upp det där med berg och dalbana. Ryssarna var tydligen först. Snö och isvariant. Sen fransmännen såklart. Den första riktiga. Teknik och fransmän är sammankopplat. Vi nordbor glömmer bort dem allt för ofta. Här ägs ju fransk bil så jag känner närhet till det där hela tiden (och känner avigsidorna (som faktiskt mest är myter dessutom)). Men på open source scenen ser man mycket bra franskt, detsamma på hårdvaru scenen. Musik också. Men dom slår sig inte lika mycket för bröstet. Gör bara. Levererar. Sympatiska. Tror det har med den goda osten att göra…

Alla verkar tro att nu efter den här säsongen så är det klart med den här pandemin. Ja precis som det var i höstas när allt var klart fixat och avslutat också. Men tillåter jag mig att gissa (som alla andra amatörer och proffs) så är det inte slut “förrän den feta damen sjungit klart”. Det brukar ta ett tag enligt min erfarenhet. Men i det där har jag gärna fel. Muterandet tar inte slut. Varför skulle det det? Virus vill “leva”.

Förresten. Om jag var en utomjordisk högre intelligens som skulle ta över jorden så vore inplantering av ett virus den perfekta vägen att gå. Inte ett enda filmiskt skjutvapen behövs.

Finns säkert dom som tror på det också. Att det är så på riktigt alltså. Eller han/hon/det/guds straffdom. En tredjedel av Edsbyn gör det säkert. Den religiösa delen.

Själv tror jag mest på den där mRNA släktgrejen. Att vi nu är släkt nu alla som tagit mRNA vaccin. Visserligen bara delvis sann eftersom mRNA’t är syntetiserat som används. Men ursprunget mina vänner. Vi är Holländare hela bunten. Åtminstone jag skall kräva att få delta i nästa Holländska val. Ja och börja äta Ollebollen till nyår.

Såhär ser det ut i Gävleborg just nu

Allt är åt helvete skulle man kunna tycka. Fast det är det såklart inte. Det finns hopp. Tänkl på berg och dalbanan. Går det upp så går det ner. Ja och sen upp igen efter att 08-orna haft sportlov. Men naturlag det där ju. Inget man gör något åt i brådrasket.

Ha nu en riktigt fin dag. Fast tänk på att den här dagen kanske är din sista dag i livet. Lev den därefter.