Categories
Betraktelser & Berättelse

Den underbara morgonen

person running near street between tall trees
Photo by Philip Ackermann on Pexels.com

Man sitter här. Vinden ylar utanför fönstret helt utan anledning. Kattmatning, frukost, dusch, sotning av Hulk och annat smått och gott avklarat. Rutinmorgon. Inget mer.

Men jag ler fortfarande när jag äntrar kontoret på morgonen. Har gokänsla i magen. Jag tror fortfarande att jag kommer att förändra världen. Att ha den känslan inom sig och möta den varje dag är såklart en ynnest. Eller kanske handlar det mest bara om att bestämma sig. Acceptera läget och njuta av det man har. Förnöjsamhet.

Att jag sen skall dokumentera hela dagen och att jag inte direkt är förtjust i arbetsuppgifterna är en annan sak. Om allt man gjorde i livet vore lustfyllt var skulle man då hitta de riktigt bra dagarna. Berg och dalbana behövs för att uppskatta det som man bör uppskatta. Var kommer rollercoaster från egentligen? Eller berg och dalbana för den delen? Vem var först? De lekfulla Tyskarna?

Fast låtsasjobb som jag brukade kalla min dagliga syssla förr stämmer väl idag också. Fast inte riktigt ändå eftersom det väl per definition är riktigt jobb nu när firman är igång igen som förr. Låtsasjobb är det väl ändå. Läkare och sjuksköterskor, sophämtare och sådana behövliga personer är väl de enda som utför riktiga jobb. Vi andra bara låtsas och försöker se viktiga ut. Säger att vi förändrar världen. Fast det är dom där som skapat och underhåller den dag efter dag.

Kollade upp det där med berg och dalbana. Ryssarna var tydligen först. Snö och isvariant. Sen fransmännen såklart. Den första riktiga. Teknik och fransmän är sammankopplat. Vi nordbor glömmer bort dem allt för ofta. Här ägs ju fransk bil så jag känner närhet till det där hela tiden (och känner avigsidorna (som faktiskt mest är myter dessutom)). Men på open source scenen ser man mycket bra franskt, detsamma på hårdvaru scenen. Musik också. Men dom slår sig inte lika mycket för bröstet. Gör bara. Levererar. Sympatiska. Tror det har med den goda osten att göra…

Alla verkar tro att nu efter den här säsongen så är det klart med den här pandemin. Ja precis som det var i höstas när allt var klart fixat och avslutat också. Men tillåter jag mig att gissa (som alla andra amatörer och proffs) så är det inte slut “förrän den feta damen sjungit klart”. Det brukar ta ett tag enligt min erfarenhet. Men i det där har jag gärna fel. Muterandet tar inte slut. Varför skulle det det? Virus vill “leva”.

Förresten. Om jag var en utomjordisk högre intelligens som skulle ta över jorden så vore inplantering av ett virus den perfekta vägen att gå. Inte ett enda filmiskt skjutvapen behövs.

Finns säkert dom som tror på det också. Att det är så på riktigt alltså. Eller han/hon/det/guds straffdom. En tredjedel av Edsbyn gör det säkert. Den religiösa delen.

Själv tror jag mest på den där mRNA släktgrejen. Att vi nu är släkt nu alla som tagit mRNA vaccin. Visserligen bara delvis sann eftersom mRNA’t är syntetiserat som används. Men ursprunget mina vänner. Vi är Holländare hela bunten. Åtminstone jag skall kräva att få delta i nästa Holländska val. Ja och börja äta Ollebollen till nyår.

Såhär ser det ut i Gävleborg just nu

Allt är åt helvete skulle man kunna tycka. Fast det är det såklart inte. Det finns hopp. Tänkl på berg och dalbanan. Går det upp så går det ner. Ja och sen upp igen efter att 08-orna haft sportlov. Men naturlag det där ju. Inget man gör något åt i brådrasket.

Ha nu en riktigt fin dag. Fast tänk på att den här dagen kanske är din sista dag i livet. Lev den därefter.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.